צלילות טכניות

צלילות טכניות

שלום לכולם, נצא מההנחה שעשיתי קורס טכני, העשרתי את הידע שלי, למדתי המון דברים חדשים, ושיפרתי את רמת הצלילה שלי. מה עכשיו? איפה כדאי לעשות צלילות טכניות? האם יש ספארים טכניים? האם יש מועדונים שיתמכו בסופ"ש טכני באילת? מה עם סיני ברגע שהענינים ירגעו קצת? אם כן...כמה תענוג כזה צריך לעלות? אני שואל את כל זה כי אני עדיין מתלבט האם לעשות קורס טכני או לא (מה שזה לא יהיה זה יהיה בקיץ), וגם כי קראתי את ההודאה של שלומי פלניצקי והוא מאד סקרן אותי.

Astro The Dude

New member
היתרון בטכני

לעומת קורסים מתקדמים יותר (טכני מתקדם וטרימיקס) הוא שבסך הכל זה עדין אתה והבן זוג יורדים לצלול ואין את הבוג´ארס שר צוות תמיכה וצולל בטיחות וכו´ אז כמובן תיכנון הצלילה יותר קפדני וחישובי הגז אחרים אבל בסופו של דבר בהחלט יכול להתאים לצלילות פאן כמובן שיש הרבה אתרים שהם מעבר לעומק שאליו צולל ספורטיבי רשאי להגיע ו.. הגבלת הזמן תלויה רק בך ובכמה זמן מתחשק לך ל"חנות" אחר כך. דרך אגב כל מועדון שדוחס ניטרוקס מתאים לסופ"ש

אי דיוק

לא כל מועדון שדוחס ניטרוקס, מתאים או ערוך לתת שירותי צלילה טכנית, בדוק את זה

Astro The Dude

New member
הייתי שמח אם

תאיר את עיניי ותספר לי למה ? כמובן בהנחה שהציוד הנדרש נמצא בבעלותך ...

אין מזל

אני מנסה שנית ולא הולך!! לפחות את תגובתי הארוכה לקותי הצלחתי להעביר. אנסה שלישית. מועדון שדוחס ניטרוקס לא בהכרח יודע להתעסק עם צלילה טכנית 1. שיטת הדחיסה - אם בעזרת סטיק אזי לא יותר מ 40% ואז אין 50% לחניות דקו´. מדחס ניטרוקס יתן כל תערובת בין 22-50 נקי ומדויק. 2.מועדון עם מודעות לטכני אשר מלמד, מסמיך ומוביל צלילות מודרכות טכניות מחזיק פריטי ציוד רבים ומגוונים הקשורים לצלילה טכנית+ . 3. במועדון כזה יש מי שיוכל להמליץ ולסייע בכל הקשור לאתר המתאים לצלילה טכנית, בתכנון הצלילה,בהכנת הציוד ושיפצורו ובמתן גיבוי וסיוע חירום. כל זאת בחינם. מה עולה כסף - השכרת פירטי ציוד חסרים, צלילה מודרכת, צלילה מסירה המלצות על מועדונים המסמיכים ועוסקים בטכני 3-5 משלומי פלניצקי שאלות נוספות בנושא - שאל פרטנית ותקבל תשובה

Astro The Dude

New member
מספיק מזל ../images/Emo8.gif

אז בקשר לאחד הכוונה שלי (אם כי אני מודה לא ברורה לגמרי) היתה למועדון שדוחס את כל סוגי התערובות עד 50% (היה מקום להפריד בין שיטות הדחיסה בנודעה המקורית שלי ואני מתנצל) בקשר לשתיים "מלמד מסמיך ומוביל" מבחנתי לא הכרחי כדי לתמוך בסופ"ש טכני אם כמו שאמרתי כל הציוד הנדרש בבעלותך אבל וכאן בא שלוש איך אומרים זרח מפרחוני אתה צודק בהחלט טוב שיש עם לדבר ועם מי להתיעץ במיוחד בצלילות הראשונות. אני בהודעה שלי פשוט רציתי להעביר את המסר שצלילה טכנית אינה כה מסובכת מבחינת הלוגיסטיקה כפי שנוצר הרשם אצל מי שאינו צולל טכני אבל תודה על התגובה

,תודה על המידע, ועוד כמה שאלוץ

תודה רבה על המידע. ויש לי עוד מספר שאלות ברשותכם: 1. כמה צריך לעלות (באופן גס) סופ"ש טכני באילת. 2. האם אפשרי לעשות ספארי טכני בסיני, או בכל מקום אחר? 3. איזה מועדונים יכולים לספק שירותים לצלילה טכנית באילת? 4. אם וכאשר מחליטים לרדת לסופ"ש טכני באילת, האם צריך לתאם מראש עם המועדון? thanks guys.

Astro The Dude

New member
1, 2, 3, ו4

1) בוא נפריד רגע את הציוד הנידרש שכדאי שיהיה בבעלותך מהעלויות של כל סופ"ש נפרד אז: א) גלגלת - אני ממליץ על משהוא פשוט בלי מעצורי האטה וקלאצ´ים למינהם משהוא פשוט עמיד ויעיל שלא מתקלקל ונתקע ברגעים לא מתאימים אני משתמש בגלגלת של DiveRite ומאד מרוצה תלוי בגודל בין 350 ל 750 ש"ח+-. ב) מצנח לא קטן מידי כדי שיוכל לתמוך בצולל שנשען עליה כדי לשמור על חוט מתוח שוב אין ממש צורך בשיפצורים מיותרים כגון שסתום ריקון שרק יכול לגרום לצרות אם הוא דולף ואוויר בורח בלי ששמים לב או כשאין אפשרות להוסיף אוויר אני אוהב את אלה עם המשקולת הקטנה והגמישה בתחתית שעוזרת ליצב אותו ותיק קטן שמקל על הנשיאה אבל גם הם לא הכרחים - לא יותר מ100ש"ח ג)רצוי מאזן טוב אולי נפרט בשרשור אחר אבל בכל מקרה תחפש בפורום גם אני וגם רבים אחרים המליצו בעבר ופרטו את הדרישות ממאזן שמתאים לצלילה טכנית ד)וסת נוסף מתואם בשביל מיכל הדקו (אפשר להשכיר) דחיסת מיכל ניטרוקס עולה כ35 שקל (+-) ולכל צלילה צריך 2 (לגז תחתית ולדקומפרסיה) אחרי שקנית את הגלגלת והמיצנח את העלות ליום צלילות (לא יותר משתי צלילות דקומפרסיה ליום) אתה יכול לחשב לבד. 2) לא רואה למה לא כל עוד אתה יכול לשכור מיכלים מתאימים, בררת מראש על אתרים מתאימים והבאת איתך את הציוד המתאים (ואנחנו עדין לא במלחמה עם מצרים) אם התכוונת לסאפארי מאורגן אז אני מאמין שאם תאסוף מספיק צוללים כל מי שמארגן סאפארי רגיל גם יארגן אחד בשבילך. אם יש כאלה כבר מאורגנים אני לא יודע. 3)אני צולל במרינה דיוורס את הצלילות הטכניות שלי ומאד מרוצה (אפילו מאריק
) אין לי ניסיון ממשי עם מועדונים אחרים בנושא. 4) במרינה דיוורס כדאי להזמין את הגז יום מראש או לפחות כמה שעות מראש במועדונים אחרים אולי יותר.כמו כן אפשר להתיעץ שם עם גור, שמעון, אריק או שמוליק כולם צוללי טרימיקס אריק גם מדריך וגור גם מדריך טרימיקס נדמה לי שגם האחרים מדריכים. אבל הכי חשוב זה כמובן קודם כל קורס...

שוב תודה

שוב תודה, נראה לי קורס ממש ממש מעניין. נראה לי שאני יעשה אותו בקיץ הקרוב.

מחלקת שיפוצים ותוספות../images/Emo66.gif

מבלי להקל ראש בתשובתך המכובדת והיסודית, אני מעוניין להקציע מספר פינות. 1.לגלגת DIVERITE יש מספר חסרונות :הבולם הפלסטי נוטה להשבר בקלות או ללכת לאיבוד, לא סתם אתה מקבל אחד נוסף בקנייה! החוט נוטה לברוח מהתוף ולהסתבך בציר. ידית האחיזה לא נוחה. גלגלות מומלצות בטווח המחירים שהגדרת: MANTA REEL הכי טובה! - שירתה אותי נאמנה בקורס טרימיקס, אמינה נוחה וקלה לשימוש. יש גם סקובה פרו -חמודה לאללה אבל עם קלאץ´-אז מה, לא הפריע לי, פשוט לא משתמשים בו. 2.לגבי מצנח - מקובל הגדם הפשוט, רק לזרוק לפח את החוט שמקבלים איתו ולהכין חוט איכותי בעובי 3 מ"מ באורך 5 מטר לחניות בטיחות תלויות בצלילות ספורטיביות,מומלץ להוסיף עוד משקולת של 2 פאונד על הקיים ע"מ שיעמוד הנקניק!! 3.מאזן - האחד והיחיד ZEAGLE כולם בסוף חוזרים אליו כי הוא הכי טוב. איזה זיגל - 911 אם אתה מליאן או RANGER ואתה מסודר 4.ווסת 50% נדרש להיות מתואם לחמצן נקי!!! לא כולם מקפידים על פרט זה 5. סיני - היה מועדון בדהב בשם CLUB RED שדחס ניטרוקס, ייתכן והוא עוד קיים, לימדו שם גם צלילה טכנית לפי TDI 6.WOW - מי כבודו שאודה לו אישית על הפירגון, אתה מוזמן להחשף באןפן דיסקרטי ANYTIME . תיקון קל -אינני מדריך טרימיקס, רק ניטרוקס בשלב זה היחידי במועדון שהוא מדריך טכני זה גור צור. כל השמות שהזכרת אכן 3MIX ניתן עוד להמליץ רבות על תוספות לציוד ושיפורים אך מאוחר לי, מחר עבודה לילהטוב

Astro The Dude

New member
לגבי הגלגלת

את השמיצניק שנוטה להשבר בDiveRite אפשר להחליף בפרפר מתכת (שאולי ישרוט את הפלסטיק) אבל לי הראשון עדין לא נשבר ועם קצת רגש גם לא ישבר חוץ מזה גם בלעדיו ניתן לתפעל אם אין ברירה , אם כי דקו תלויה לא נוח בלעדיו (ככה לפחות נראה לי) בקשר לגלגלת שהזכרת ישנו בורג הידוק והאטה שיושב על הציר המרכזי שמנסיוני הדל איתה (אולי בגלל זה) נוטה להתהדק עצמאית, ידית האחיזה אכן יותר נוחה אבל המעצור שנמצא עליה משתחרר מעצמו אם עובדים מהר ולא בעדינות. כמו כן בכל גלגלת יסתבך החוט אם לא שומרים על מתח ובאחד הדגמים של הDiverite יש מגן פלסטיק שעוזר למנוע את הבעיה. לגבי הפירגון... כשמגיע אז למה לא ? וחוץ מזה שמעתי שהיתה חולה היום אז תרגיש טוב...

צלילה טכנית../images/Emo24.gif

טוב, לגבי צלילות טכניות אני מסכים עם אסטרו... צלילה טכנית מוסיפה המון ידע בתחום מחלת דקומפרסיה וכמובן פותח עולם חדש שלא ידוע לצולל ספורטיבי שזהו הרעלת חמצן...ועוד המון דברים משגעים. חוץ מהרחבת ידע אפשר להתקדם מנקודה זו הלאה לטכני מתקדם שבעצם זוהי עמדת פתיחה לצלילות מקצועיות וחלון לעולמות חדשים, אוקיי השלב הבא מתפצל לשלושה חלקים: 1. צלילת מערות - התמקצעות בצלילה למערת וחקר מערות - לצערנו אין בארץ הרבה מקומות לנושא. 2. צלילת טרימיקס - לצלילות עומק - אפשר לבצע צלילות מדהימות באילת ובסיני מומלץ מאוד. 3. צלילה לאוניות - צלילה לחדירה לשברי אוניות במים - שזהו דבר מדהים שלעצמו לחקור את האוניות הטבועות ( לא רק הסופה שצללתם השבוע שם). ועכשיו לגבי ניטרוקס אריק צודק לגבי מועדונים בלי ה"סטיק" (אחת מהשיטות המקובלות לדחיסת מיכלי ניטרוקס) אך בכל איזור בארץ ותודה לבחור מלמעלה שדאג לשטח מדינה קטן כך שאפשר למלא בכל איזור ולהביא לכל מקום מיכלים דחוסים. אני ושותפי לפשע נוסעים כל כמה שבועות עם מיכלים דחוסים ומיכלי 50 מאיזור המרכז לאילת וחוזרים ....זה אפשרי. ואפילו אני משער שכך יתבצע גם בסופ"ש הקרוב.

למעלה