צלילה עפ"י טבלאות

helius

New member
צלילה עפ"י טבלאות

ערב טוב לכולם, חשבתי על משהו בזמן האחרון ולמרות ניסיוני המועט בצלילה אני אציע את הרעיון. בקורס הצלילה כוכב אחד ושני יש המון צלילות במהלך השבוע שבהן מתרגלים מצבי חרום, איזון וכו´ אבל , לפחות בקורס שאני עברתי, לא השתמשנו בטבלאות. כלומר למדנו להשתמש ותרגלנו חישובים וכל השאר אבל פרט לצלילה אחת במהלך הכוכב השני, למיטב זיכרוני, אותה היינו צריכים לתכנן לבד מההתחלה עד הסוף כולל ניווט, ירדנו וחזרנו מהמים בלי לבדוק טבלאות. המדריך היה אחראי לכל עניין הדיקומפרסיה. הצעתי היא שהחל מרגע שנלמד מערך השיעור של צלילה עפ"י טבלאות החניכים יתכננו בפועל את הצלילות הבאות ויבדקו תכנון מול ביצוע.יתן להם תחושה של השימוש בטבלה ואיך עובר יום צלילות בפועל. אני זוכר שבצלילות הראשונות שלי אחרי הקורס זה היה קצת מוזר. אגב אני עשיתי קורס באקווה והתעודה שלי היא של CMAS. אני לא יודע מה מלמדים בPADI או NAUI. אם מלמדים את זה שם או שהציעו את זה לפני אז כיוונתי לדעת גדולים. אם לא , מה דעתכם בנושא? נ.ב. אני חושב שהיתה אולי עוד צלילה שבדקנו טבלה במהלך הכוכב הראשון, אבל אני ממש לא בטוח בקשר לזה.

הקרפיון

New member
האמת, נשמע כמו מחדל של המדריך

היתי מצפה שתדרשו לבדוק את הטבלאות לפני ואחרי כל צלילה. ואנשים מתפלאים כשצוללים לא יודעים להשתמש בטבלה.

אסף דר

New member
בושה למדריך ../images/Emo46.gif

אני לא יודע מי המדריך אבל אני כן יודע שאני ורוב המדריכים שאני מכיר לא רק שמרגע שלימדנו את הטבלאות כל צלילה שמבוצעת בקורס מתוכננת על ידי החניכים ונבדקת על ידי. כמו כן ,ברוב יומני הצלילה יש מקום מיוחד לרישום קבוצת הצלילה בסוף הצלילה,לפני ההפסקה ולפני הצלילה החוזרת וכשהחניך ממלא את יומן הצלילה והמדריך חותם מתבצאת עוד תרגול ובדיקה של נושא תכנון הצלילה לפי טבלאות בצלילת תכנון הצלילה בכוכב שני הדגש הוא לא רק על תכנון על פי טבלאות אלא גם תכנון צלילה מלא (נקודות כניסה/יציאה,מסלול,סימני ידים,נהלי חרום וכו..). כל ההתאחדויות שאני מכיר דורשות זאת מהמדריך ולכן אם לא בצעת זאת אז הקורס שעברת היה חסר (לך תדע מה עוד לא לימדו אותך והיית צריך...)

helius

New member
לא להתנפל רבותיי

אכן בכוכב שני הצלילה כללה את כל האלמנטים שהזכרת, אני התייחסתי לנושא ספציפי. אין לי תלונות על המדריך מכיוון ואני חושב שהקורס היה מצוייןוהמדריך אף הוסיף חומר מעבר.אני יכול לומר לך שבצלילות הראשונות שלי צללתי עם אנשים שהיו ותיקים ממני במים ולעניות דעתי הצלילה שלי היתה טובה יותר מבחינה מקצועית, מעבר לכך שאני עוד הסברתי להם כל מיני דברים שהיו ברורים לי ולהם לא כ"כ. (אגב, הם עברו קורסים בארץ). ביומן שלי אין מקום לרשום את קבוצת הצלילה וזה לא נראה לי מהותי לרשום את קבוצת הצלילה ביומן, אבל זו דעתי האישית והצנועה. כפי שאמרתי הנקודה היא שהחניך יכין את פרופיל הצלילה לפני שירד למים ויבדוק אותה בעצמו כשיצא. מיותר לציין שכשהיינו במים בדקנו זמן ועומק בכל צלילה בעצמנו וזה עוד מההתחלה. הנקודה היא שהחניכים צריכים לעשות את זה בלי המדריך. יוצאים מהמים, ילך המדריך לשתות קפה וישבו החניכים לבדוק תכנון מול ביצוע אח"כ שילכו למדריך ויגידו אם הכל בסדר. סה"כ העבודה עם הטבלאות לא מסובכת, אתה לא מחשב תנע זוויתי של מכונית מירוץ במסלול משופע
. בכל אופן, אם זה מבוצע,אז כמו שאמרתי, כיוונתי לדעת גדולים ושלום על ישראל.

קותי

New member
ההתנפלות אולי היתה מיותרת

אבל מה שאמרו לך נכון לחלוטין. לפי כל מערכי כל ההתאחדויות (עד כמה שאני יודע) לפני כל צלילה (לאחר שלמדו שימוש בטבלאות) החניכים אמורים לחשב את הצלילה הבאה (מצב כניסה, זמן מקסימלי, קבוצת חנקן ביציאה וכו´ וכו´) באמצעות הטבלאות. זה התרגול העיקרי שיש להם עם הנושא. ואכן אם לא עשיתם את זה בקורס בכל צלילה הקורס היה חסר. זה לא אומר שנושאים אחרים לא נלמדו טוב בקורס אבל זה בהחלט אומר שאת הנושא הזה לא לימדו כמו שצריך. כבר יצא לך לנסות את הווסת החדש?

helius

New member
הווסת

לצערי הרבה לא עקב מילואים ושבת עמוסה. אני מתחיל מחר אוניברסיטה וכרגיל האחרונים תמיד בסוף. אני מקווה שבזמן הקרוב יצא לי. אולי בצלילות עם אנשים פה מהפורום. צריך לחנוך את כל הציוד הזה ומהר.:)

אסף דר

New member
זאת לא היתה התנפלות

אני בטוח שנהנת בקורס ושהיה לך אחלה מדריך,עובדה שאתה עדין צוללץ ההצעה שלך נכונה מאוד וכפי שאמרתי דרושה אבל ישנם מדריכים שחושבים שזה מיותר. לדעתך לרשום את קבוצת הצלילה ביומן זה מיותר וזו זכותך ,אבל אם במהלך הקורס היתה רושם בחלק של ההערות את פרופיל הצלילה,היית מתרגל את תכנון הצלילה אחרי כל צלילה ובטוח שהמדריך היה שמח לבדוק לך את זה.

mukk jsa

New member
אסף דר אתה צודק בהחלט ואל תסוג..

בך מדרכך המדריך אשם ומי שמנהל אותו אשם עוד יותר וכמו שאומר פ"ש הרשות לצלילה אשמה עוד יותר וזאת עובדה. mukk jsa.

shrinky dinx

New member
תכנון צלילה

גם בקורס שאני עברתי לא תכננו צלילות עפ"י טבלאות (אפילו לא פעם אחת), למרות שבמהלך התיאוריה תרגלנו את העניין הרבה פעמים. לא נראה לי שהבעיה היא במדריך מסוים, מכיוון ש"עברתי" הרבה מדריכים, ואף אחד לא נתן לנו לתכנן בעצמנו את הצלילות (אולי כי זה לוקח יותר מידי זמן).

למעלה