צלילה למלדיבים

yuriMe

New member
צלילה למלדיבים

היי,

אני נוסע לכנס בהודו בינואר וחשבתי לטוס משם למלדיבים (ראיתי שזה הרבה יותר זול מלטוס מהארץ ואת הטיסה להודו ממנים לי).
ראיתי שההמלצה היא לקחת liveboat.
תוכלו להמליץ\לענות לי על:
  1. האם אפשר לוותר על liveboat ולהתסמך על מועדונים מקומיים? כמה אני אפספס? והאם יש מישהו שעשה את זה?
  2. האם יש מקומות מומלצים להזמין מהם liveboat?
  3. האם יש טעם לנסות לצאת עם חברת צלילה מהארץ ולהפגש איתם שם?
    1. אם כן, תוכלו להמליץ על חברה? אני חושב על להיות במלדיבים בשבוע של ה4-10 לינואר והמקום היחיד שאני מכיר (WildDive) לא מוציאים צלילות לשם, אלא בשבועיים שאחרי.
תודה מראש על כל עזרה,
יורי

ספוקי

New member
לגבי wild dive

אני לא יכול לענות לך לגבי אופרציות שניתן להזמין ישירות דרך האינטרנט, אבל אני כן מכיר אנשים שניסו את זה בעבר וניכוו (מכרו את הספינה ב-over booking, החליפו להם ספינה לאחת פחות טובה וכד'...). כך שאם יש לך גב של מפעיל זה אולי יעלה קצת יותר אבל (לדעתי) לרוב שווה את זה.

לא ברור לי המשפט האחרון שלך לגבי wild dive. אתה לא צריך קבוצה שלהם (שיוצאת מהארץ, עם מדריך מקומי). אתה צריך פשוט לעלות על ספינה שהם מייצגים אותה ויכולים לסגור לך את כל הפינות.
לפני כמה שנים שאנחנו היינו במלדיבים, היינו על ספינה שכל שאר החבר'ה היו ספרדים, בתאריכים שאנחנו בחרנו. ועדיין האופרציה היתה דרך אילן ורד.

קותי

New member
מצטרף להמלצה של ספוקי על wild dive

גם אני נסעתי למלדיבים דרך אילן ורד. גם אני בחרתי את התאריכים שהתאימו לי.
&nbsp
אם אתה לא חייב קבוצה של ישראלים (שבמקרה כזה אתה חייב להתאים את עצמך לתאריכי הקבוצות הישראליות - לא משנה מי המארגן) אילן יסדר לך את הדיל הטוב ובטוח. הוא גם יבדוק אתך לאיזה סדר גודל של הוצאה אתה רוצה להכנס ויציע לך חלופות.
&nbsp
אני הייתי מאד מרוצה מהשירות שקיבלתי.

האנפה

New member
לא לוותר על liveaboard

בצלילה ממועדון אתה תהיה מוגבל לריף הבית של המועדון. ממה שראיתי, מדובר בצלילות המוניות למדי שמתאימות בעיקר לצוללים מתחילים. או לאנשים שבאו כדי לנפוש באי טרופי ועל הדרך גם לצלול.
liveaboard זה עולם אחר לגמרי. כל אתרי הצלילה פתוחים בפניך, אפשר לעבור מאטול לאטול, לצלול בים הפתוח ובעיקר לאכול, לנשום ולדבר צלילה כל היום וכל הלילה... מדי פעם עושים הפסקות יבשה וזוכים לראות כמה מהאיים.
צללתי במלדיביים גם עם קבוצה ישראלית וגם עם זרים בתאריכים ובמסלול שאנחנו בחרנו. הכל היה מאורגן ומוזמן מראש מהארץ.

סמדר ב

New member
אל תוותר על liveabord ואם אין ברירה תבדוק שבמועדון הצלילה

יש מדריכים אירופאים (גרמנים בעיקר) עליהם אתה יכול לסמוך...
אני צללתי דרך מועדון גרמני בשם Werner Lau והם היו מצויינים
אבל צללתי גם ב Liveabord עם מדריכים מקומיים שכמעט הרגו לנו את הקבוצה...
לכן מומלץ לצאת דרך חברה בעלת נסיון במלדיביים כמו Wild Dive.
בהצלחה

יורי שלום

קודם כל תודה לכל המגיבים והממליצים. מאד מעריך ושמח שנהניתם עמנו.
חברת וויילד דייב הינה היחידה המייצגת מגוון ספינות במלדיבים באופן בלעדי בישראל
והחל משנה שעברה יש לנו ספינה "שלנו" שם ויכולות יוצאות דופן אפילו ביחס למפעילים מקומיים.
יש לנו יכולת אמיתית לתת פתרונות כמעט בכל שבוע בשנה גם במגוון ספינות בקשר ישיר
וגם במגוון רחב של ריזורטים.
כצולל, הייתי ממשיל ריזורט במלדיבים לסוג של כלא מאחר וזה מאד מגביל ומתאים יותר לנסיעה
משפחתית בה לא כולם צוללים. ההפלגות חושפות אותך למגוון אזורים שלכ אזור הייחוד שלו וכך
הטיול מגוון ומציג את כל הפס הרחב של החיים הימיים שיש למלדיבים להציע.
בנוסף, ההפלגות תמיד בסופו של דבר משתלמות יותר מבחינה כלכלית ומבחינה חווייתית.
יש גם ביקור באיים וירידה לקרקע.
יש לי מקום עבורך בהפלגה שבת עד שבת 03-10.01 במחיר מצויין ואם אתה יכול להגיע רק ב-04.01
זה אפשרי גם כן , אבל עדיף יום קודם
אשמח לענות על כל שאלה
אילן

למעלה