צלילה לגן הפסלים

צלילה לגן הפסלים

אתמול צללנו בגן הפסלים באילת, צלילה ראשונה שלי מאז ומעולם בחוף הצפוני, הצלילה התבצעה מסירה של מרינה דיוורס, כבר במעגן בעת העמסת הציוד הופיע דולפין וקרא לנו לבוא לשחק איתנו, אחריי המשחק בהפלגה לאתר הדולפין בצירוף שני חבריו ליוו אותנו עד נקודת העגינה, בניסיון למצוא את מצוף ההיקשרות, הדולפינים איבדו עניין ועזבו אותנו. לגביי האתר, הסקיפר התעקש שלא צריך לקרוא יותר למקום ´גן הפסלים´ היות והפסלים קרסו, צללנו לאורך חבל המצוף לעמודי מתח גבוה של חברת החשמל, לידם סירת מתכת מוטבעת שגם עליה הונח (כנראה בטעות) עמוד חשמל, יחסית לוותק האתר כיסוי האלמוגים הוא חלקי מאוד,על הקרקעית חליק צנורות מתכת לידם מונחת סיר מתכת בקוטר מטר טחצי ולידו המכסה שלו.... משם התקדמנו לעבר ארבע רכבים אמפיביים (נדמה לי BMP רוסיים) מתחת לאחד הרכבים הייתה להקה של 4 צניניות בגדול 70 ס"מ, בהמשך התקדמנו למערבל בטון שהוטבע בסמיכות לריף הטבעי באיזור, בדרך ניתן לראות את שברי אחד הפסלים שקרס, חלקי צינורות וכדורי מתכת שוכבים על הקרקעית. לגביי הריף הטבעי - יש כאן חוויה מעניינת במנהרת הזמן לעתיד, הריף מת כמעט לגמריי, המים באתר עכורים, יש שכבה של אבק על גביי האלמוגים המתים ומעט מהאלמוגים החיים, מפי המוביל שהוא בחור אילתי שמכיר את האתר לפניי הקמת כלובי הדגים הוא מוצא קשר ישיר לעכירות ולמות האלמוגים להימצאות הכלובים לא רחוק מאתר הצלילה. בשלב מוקדם זה של הצליה הספיקו שותפינו לצלילה להגיע ל 100 בר (15 דקות ב 20 מטר) והתחלנו במסלול חזרה, סך כל הצלילה כולל תחנות בטיחות ארכה חצי שעה. לגביי צלילה באתר מהחוף, האתר נמצא כ 200 מטר מחוץ לקו מצופים באיזור שייט עמוס מאוד, גם גודל האתר הקטן יחסית לא מבטיח שניתן יהיה למצוא אותו, בזמנו חשבתי להגיע לשם בטילוף או בצלילה, עכשיו ברור לי שהרעיון מסוכן.

למעלה