צלילה בקיסריה

צלילה בקיסריה

קודם כל - שלום, וברכות על הפורום. צללתי אתמול בקיסריה - צלילה ראשונה שלי בים התיכון. עכשיו הבעיה היא, שהיה לא משהו. ממש לא. השאלה היא, אם הבעיה נעוצה - א. בי. אני פשוט אהבל. ב. באתר. באמת אין מה לראות שם. ג. בים התיכון בכלל. ד. בראות, בתנאים וכד´, למרות שבמועדון אמרו לי שהם בסדר.

Denial

New member
מצטרף לנבי

אני צללתי בקיסריה לפני שבועיים, היה ממש על הפנים, הראות היתה איומה, היו גלים מטורפים, והציוד מהמועדון...

Denial

New member
מה עם הציוד?

אחד ממדי הלחץ התייצב על 15 מ´ בעומק 3 מ´, התמיכה למיכל התפרקה מהמאזן, לאחר שנכנסנו למים שמענו דליפות משני ה o-rings, ובכלל לא היו סנפירים ל booties.

אני מקוה שיוני אלון -מרשות הצלילה ../images/Emo35.gif

עוקב אחרי הדיווח שלך, ולאור הניסיון של הרשות לצלילה עם המועדון-קיסריה העתיקה,[גל מור לשעבר]יבדוק את הנושא ויפעלו בהתאם !! להזכירכם: בסוף שנת 1999 אירעו 3 תאונות במועדון הנ"ל: 1. סמיר אבו באדר וגיסו [הטבח של המסעדה] סיימו קורס 2 כוכבים.... וירדו לצלול מיד בסיני........וסמיר אבו באדר חזר בארון !! 2. חניכה בורס כוכב 1 ביומה הראשון כמעט טבעה, וסיימה את הקורס בבית חולים. 3. שעון/מד לחץ התפוצץ ........השייך לציוד הנועדון שעליו דיבר דניאל !! בקיצור על מה אנו מדברים כל הזמן-ורק בעובדות ועדיין ללא פרשנויות,ניתוחים, מסקנות והפקת לקחים. נכון-המועדון קיבל צו סגירה מיד אחרי 3 התאונות האלה, אבל ניפתח מחדש תחת השם-"קיסריה העתיקה" ותנחשו מי הבעלים.....הטכנאי של המועדון.... "שמעון" שעבד כטכנאי ציוד עד לסגירת המועדון אצל "דודי מורן"-חבר הנהלה לשעבר. אלו הן העובדות בלבד. נקודות למחשבה.

mares

New member
מירו-התאונה ב-ס-י-נ-י של סמיר

אבו באדר, אתה בכל זאת מחשיב כתאונה של המועדון בקיסריה?

ארז-בהחלט כן ,חד משמעית ובבא הזמן ../images/Emo40.gif

אוכיח זאת קבל עם ועדה, ברמה המיקצועית,האתית,החוקית והציבורית !! סמוך עלי. תודה.

קותי

New member
צלילה בים תיכון אינה דומה לים סוף

מי שרגיל לצלילות בים סוף, ומצפה לראות בצלילה אלמוגים רבים וצבעוניים, דגים מהמון סוגים, וראות טובה מאד, יתאכזב מהצלילה בים תיכון. מי שמאד אוהב את הצלילה עצמה, ואוהב לצלול בכל מיני סוגים של שטח, יכול ליהנות מצלילות בים תיכון. קיסריה היא לא האתר שהייתי ממליץ לצוללים בררנים. יש שם אבנים עתיקות, אבל בסופו של דבר אלו אבנים ותו לא. לדעתי, בים תיכון עדיף לצלול בריפים סלעיים או באוניות טרופות. במקומות הנ"ל ישנם דגים (אם מגיעים בעונה הנכונה), וצמחיה ימית. הראות בד"כ יותר נמוכה מים סוף אבל במקומות מסויימים (בעיקר ככל שמתקדמים צפונה) ניתן לתפוס ימים מסויימים בהם הראות נחמדה.

ניב ד

New member
סעיפים נכונים

סעיפים ב´ וד´ נכונים. לגבי א´ - אתה יודע הכי טוב, לגבי ג´ - לא נכון בכלל. קיסריה עצמה לדעתי אתר עלוב, אומלל וחסר ערך בכלל לצלילה, וזה עם כל הכבוד להורדוס. בלי קשר - יש מקומות בים התיכון מומלצים מאד: הסטיל בשבי ציון, מספר אניות טבועות בחיפה וכד´.

צלילה בקיסריה

האשמה לא בך , הים התיכון בתקופה האחרונה מאד מלוכלך ואין כלל ראות, אני צולל הרבה בקסריה ואף פעם לא היה מה לראות שם חוץ מדיג

hockeye

New member
קיסריה בנובמבר

הזמן הנכון לצלילה בקיסריה הוא בנובמבר - דצמבר, הים בד"כ שקט, המים צלולים והראות פגז. ובכלל, לכל אוהבי ים סוף המפונקים, עוד לא ראיתם מים צלולים מהם עד שלא ניסיתם ים תיכון בחורף, אחרי שניים שלושה ימים של ים שקט. מומלץ בעיקר האזור מעכו צפונה עד ראש הנקרה. עין הנץ רואה רחוק. הוקאי.

למעלה