יגאל הכריש
New member
צלילה בזנוביה
כן כן חזרתי יום ראשון חזרתי בהפלגה מלרנקה לאחר 4 צלילות לזנוביה. את היציאה אירגן פוצקר. ניפגשנו בנמל חיפה עלינו על היכטה 6 צוללנים וסקיפר (אנו עמוסים בצופרים ועל היכטה הסקיפר דאג למלאי בלתי נדלה של בירות). קצת דאגתי בתחילה ממחלת הים בהפלגה הארוכה של 24 שעות אולם הים היה שקט עם רוח קלה ולא קרה לי דבר. בתדריך הראשוני של הסקיפר לא הבנתי מה רוצים ממני, עד שלאחר מספר שעות הבנתי בעצם שאנו צוות הצוללנים נהיה אנשי הצוות. וכך נקבעה משמרת לילה על מנת שבלילה החשוך לא נתקע באוניה מפליגה ונשוט כל הזמן בכיוון הנכון "רק המצפן קובע ולא הGPS". 3 חכות נזרקו והעלו שלל של פלמידה ענקית שהטבח הישנוני שלנו (הי יוסי) ניקה ופרס ואת מלאכת הבישול השאיר למקפיא מחוסר ידע או אולי עקב הרצון העז להשלים שעות שינה
. שטנו אכלנו ראינו להקת דולפינים שטנו אכלנו עד שהגענו ב-11 בלילה ללרנקה. בבוקר עלינו על ספינת הצוללנים שלקחה אותנו לאתר. בקצרה על הזנוביה: ספינה באורך של כ-200 מטר 3 קומות מעל הסיפון שהובילה ב-1980 108 משאיות חדשות ומכולות רבות.כתוצאה מתקלה במיכשור הספינה החלו מים לחדור. תחנוני האוניה להכנס לנמל לרנקה לא עזרו והוחלט שהספינה תשאר כ-2 ק"מ מהחוף לשם תיקון התקלה. ויהי ערב ויהי בוקר והספינה טבעה כולה על כל הציוד שבה כשכל הטביעה מתועדת (קיימות תמונות רבות ברשת). הספינה מדורגת בקטגוריה של 10 הספינות הטובות ביותר לצלילה בעולם. העומקים הם: 16 מ´ עד 42 מ´ (הספינה יושבת על צד שמאל) המקום עצמו מוגדר כשמורת טבע שהציד אסור בו (35000 שח קנס על ציד). ניתן למצוא שם עושר מדהים של דגה. להקות גדולות של זנים המזכירים טונה בגדלים של מטר ויותר. לוקוסים מפלצתיים בצבעים שונים ברקודות, פרפרונים והרבה מיני דגים אחרים. מכיון שאין ציד באתר וישנם כמויות גדולות של צוללנים במקום, כל סוגי הדגים מאוד ידידותיים ומתקרבים עד למרחק נגיעה. הצלילה הינה חויתית ביותר. משאיות תלויות מהקבינה ומשתלשלות למטה כמו נטיפים. אלפי ביצי תרנגולת מפוזרות על הקרקעית שלמות לחלוטין ומסריחות (נו, מה אפשר לצפות מביצה ששוכבת 20 שנה
). פרופלור ענק כל צד יותר גדול ממני (ואני גדול
). ניתן להיכנס עם פנסים לאזורים מסוימים וגם שם גודל החללים הוא פשוט בלתי נתפס. תוך כדי הארה על התיקרה, בן זוגי (הי רז ) הפנה את תשומת ליבי לגלגל משאית שצמוד לתיקרה (הצמיג היה עדיין מנופח) ולעשרות בקבוקים כחולים המלאים באלכוהול. לאחר מכן התברר לי שהגלגל הנ"ל הינו מוצג חדש וכניראה השתחרר מאחת המשאיות בזמן האחרון. (אני לא מקנא בצוללן שעליו הגלגל ירד לאחר תקופה) מגדל הפיקוד הנוטה על צידו הוא ע נ ק קיר אנכי של 20 מטר. את כל 4 הצלילות החלטנו לעשות בזנוביה ואין לי שמץ של ספק שלא ראיתי כהו זה מהאתר. לסיכום אתר מדהים גם למי שלא מתלהב מצלילות לאונית טרופות. בנתיים אני מחכה בקוצר רוח לקלטת וידאו שצילם אחד מהצוות (הי ואדים). בקרוב אצלכם יגאל
כן כן חזרתי יום ראשון חזרתי בהפלגה מלרנקה לאחר 4 צלילות לזנוביה. את היציאה אירגן פוצקר. ניפגשנו בנמל חיפה עלינו על היכטה 6 צוללנים וסקיפר (אנו עמוסים בצופרים ועל היכטה הסקיפר דאג למלאי בלתי נדלה של בירות). קצת דאגתי בתחילה ממחלת הים בהפלגה הארוכה של 24 שעות אולם הים היה שקט עם רוח קלה ולא קרה לי דבר. בתדריך הראשוני של הסקיפר לא הבנתי מה רוצים ממני, עד שלאחר מספר שעות הבנתי בעצם שאנו צוות הצוללנים נהיה אנשי הצוות. וכך נקבעה משמרת לילה על מנת שבלילה החשוך לא נתקע באוניה מפליגה ונשוט כל הזמן בכיוון הנכון "רק המצפן קובע ולא הGPS". 3 חכות נזרקו והעלו שלל של פלמידה ענקית שהטבח הישנוני שלנו (הי יוסי) ניקה ופרס ואת מלאכת הבישול השאיר למקפיא מחוסר ידע או אולי עקב הרצון העז להשלים שעות שינה