צלילה באילת

TheSuperman

New member
צלילה באילת

שלום שלום אומנם אני לא צולל ותיק (כ - 4 שנים) אבל אני מתחיל להרגיש ש"נמאס" לי לצלול באילת. מה אפשר לעשות במקום? האם יש אתרים באילת שלא "מסומנים על המפה"? כמה עולה לצלול בסיני? תשוה מראש

קונסולה

New member
חבר שחזר מסיני

סיפר לנו, שבסיני אסור לצלול ללא מדריך מלווה, מה שמייקר מאוד את העניין, אך גם מבטיח צלילה למקומות איכותיים ומעל הכל, אני מניחה, שמירה על השוניות.. מה שהיה מבטיח כאן באילת אתרי צלילה פוריים ומפותחים לאורך שנים.. אני בטוחה שבובי תכף יענה לך, הוא ממש איש מים...

ברוך הבא, "איש הפלא"

(זה היה שמו הראשון של סופרמן, בגרסת הקומיקס הישראלית של שנות השבעים...) הבעיה עליה אתה מדבר מוכרת, ידועה ונפוצה מאוד. מרבית הצוללים שחוזרים אל אילת שוב ושוב מגלים שצלילה אל אותם 6-8 אתרים פופולריים מתחילה לשעמם אחרי זמן מה, ובצדק... כדי לפתור את הבעיה, הווה אומר להמשיך לצלול באילת אבל לחדש את תחושת הריגוש והעניין, כל שדרוש לעשות הוא "להתמקד". כל צולל מתחיל את "קריירת" הצלילה שלו בהנאה מעצם הצלילה, ומצפיה פסיבית בנופים תת מימיים, וזהו השלב בו אתה נמצא. עצתי לך, מצא תחום תת מימי המעניין אותך, והתמקד בו. תגלה כי פתאום כל צלילה באתר בו צללת כבר עשרות פעמים הופכת להנאה צרופה, ואתה לא יכול לחכות עד לצלילה הבאה. דוגמא מצוינת לתחום עניין חדש בצלילה היא צילום תת מימי. מאות צוללים בישראל גילו את החויות המיוחדות הכרוכות בצילום תת מימי, ורבים מהם שיפרו את יכולות הצילום שלהם עד לרמה מעולה. ברגע שאתה צולל עם מצלמה כל צלילה הופכת ל"משימת חיפוש" - חיפוש אחר אובייקט הצילום. דגים קטנים שבעבר לא הקדשת להם יותר משניה אחת של מבט מרפרף הופכים לשחקנים-דוגמנים בסרט הצילום שלך. ריחוף עדין מעל שושנת ים בהמתנה של דקותיים לשניית הצילום האידיאלית - וחוויות הצלילה שלך מתרחבות לעולם מושגים והנאה חדש לגמרי. עם התפתחות הטכנולוגיה ירדו משמעותית מחירי ציוד צילום תת מימי. למעשה, אם יש לך מצלמה דיגיטלית טובה, כמעט ודאי שתוכל לרכוש עבורה מארז לצלילה בעלות של כ 200$, או לרכוש מצלמה דיגיטלית + האוסינג תת מימי בכ 400-500$. השקעה מצוינת שלא תתחרט עליה לעולם. תחומי עניין חדשים נוספים יכולים להיות: צלילה טכנית - מסלול הכשרה מעניין מאין כמוהו בו תרחיב את מעטפת הצלילה שלך לגבולות חדשים, קורס צולל הצלה - הרחבת הידע והעניין בסיוע לצוללים אחרים, התמחויות עומקים - צלילה לעומקים של עד 40 מטרים (עדיין בגבול הצלילה הספורטיבית), צילום וידאו תת מימי - כל צלילה הופכת להפקת קולנוע יפהיפיה, צילום ההכנות לצלילה, הכניסה למים, הצלילה עצמה, היציאה והבירה של אחרי... עריכה על המחשב בבית ויש לך סרט "נשיונל ג'אוגרפיק" משלך... בקיצור - התמקדות - מילת המפתח לעולמות חדשים בצלילה...

...המשך

לגבי אתרים באילת שאינם מסומנים על המפה: חוף הדקל - לא כל מועדוני הצלילה מוציאים לשם צלילות. כעת, עם פתיחתו של מועדון "מדוזה" בחוף, עלתה המודעות לאתר הצלילה שם, אך עדיין ישנם צוללים רבים שלא מודעים אליו. חוות הדגים - 2-3 מועדוני צלילה מוציאים לשם צלילות עם סירה (שזו הדרך היחידה להגיע לשם). חוויה מעניינת מאוד... גן הפסלים - בחוף הצפוני. הגעה עם סירה בלבד. לדעתי בזבוז אויר מוחלט, אבל זו דעתי האישית בלבד... כוכב הים האדום - ליד חוף מרידיאן, צלילה מסביב לשונית המטופחת והמושקעת של מסעדת כוכב הים האדום. אתרי צלילה הסגורים לקהל הרחב: טאבה - אם יש לך קשרים במעבר הגבול, החבר'ה שם יוצאים לצלול מדי פעם באזור הסגור לצלילה. ריף יפהפה בו נצפות פעמיים שלוש בשנה מנטות, וכמעט תמיד ברקודות. קאצ"א - שוב, רק עם קשרים במקומות נכונים, אם לא מתחשק לך לחטוף כדור מא"ג בתחת. אתר מדהים וסוריאליסטי, בו הטבע נשמר בקפדנות בעשרים השנה האחרונות, חוץ מגניבת האלמוגים והדגים במסווה "מדעי" על ידי 'מדענים' ו'חוקרים' מכל מיני מכוני מחקר ואוניברסטאות... לגבי סיני - באופן אישי ממליץ לצאת בפעם הראשונה דרך מועדון צלילה ישראלי. מחירים זולים יחסית, והנאה כמעט תמיד מושלמת - בלי בזבוז זמן על הגעה לאתרים, מציאת מדריכים מקומיים, בתוספת העובדה שאתה צולל באתר עצמו במסלול הנכון והמעניין בכל פעם... וכמובן תוספת הבטיחות והביטחון. בקישורים תוכל למצוא את כל מועדוני הצלילה באילת עם אתרי האינטרנט שלהם.

TheSuperman

New member
תשמע...

ענית לי על כל השאלות ששאלתי ואפילו על אילו שלא... תודה רבה. אני באמת מנסה להתמקד בצילום תת ימי. הייתי באילת בסופ"ש האחרון אך נמכרו כל המארזים לניקון 4300 שלי שוב תודה

מארז לניקון 4300

תפנה ישירות ליצרן, הווארד רוזנשטיין שגר בחופית [email protected] תוכל לראות באתר הבית שלו את המארזים והאביזרים הנלווים . מנסיוני האישי לפני חצי שנה "מנטה" היו הזולים ביותר, אבל אולי דברים השתנו מאז. הווארד גם ישמח למכור לך ישירות. והחשוב מכל - אל תשכח להעלות את יצירותיך לפורום, שנהנה גם אנחנו

TheSuperman

New member
מכיר

כן אני מכיר את האתר הנ"ל ואת המארז ל4300. מצפה לרכוש אותו ולהתחיל לצלם. את יצירות בטוח תראו פה. תודה :)

Stilletto

New member
ניסית את כלובי הדגים ?

בכל יום שישי מתבצעות צלילות מודרכות על ידי שניים או שלשה מועדונים. אני מניח שאפשר לתאם צלילה באזור ללא בעיה. סטיל...

למעלה