צליאק

לימור 06

New member
צליאק

Iבמשפחתי ישנה הסטוריה של מחלת הצליאק. אבא שלי ואחותי חולים ואני התגלתי לאחרונה . כיום יש לי שלוש בנות בנות 6,4 ובת5 חודשים. בצעתי בדיקות דם לשתי הבנות הגדולות על מנת לבדוק אם גם הן חולות. בתי בת 4 יצאה בשתי בדיקות נפרדות שלילית. בתי בת 6 יצאה פעם אחת חיובית ופעם אחת שלילית. שאלותי הן: 1. מה פרוש התוצאה שפעם חיובית ופעם שלילית? האם יש לבצע ביופסיה?. 2. האם התוצאות השלילית של ביתי בת ה ארבע הן חד משמעית ואין צורך לבדוק שוב עוד כמה שנים האם היא בכל זאת חולה 3. מה עלי לעשות עם ביתי התינוקת. מתי יש לבצע בדיקת דם לוודא שהיא לא חולה.

צליאק

1.לא ברור לי מהפירוש תוצאה חיובית אחת ושלילית אחרת לאותה ילדה. מה שנבדק בבדיקת דם הינם סוגים שונים של נוגדנים כנגד גלוטן אשר רמתם יכולה להשתנות מעט מבדיקה לבדיקה. אך אם הבדיקה חיובית בד"כ כל הבדיקות הינן מעל הנורמה של המעבדה. אם יש לילדה סימנים המחשידים לצליאק כמו שילשולים כאב בטן אנמיה קומה נמוכה - צריך לבצע ביופסיה לשלילת צליאק סופית. 2.תוצאה שלילית בדכ הינה אמיהנ ואין צורך לחזור על הבדיקה אלא אם כן יש סימנים מחשידים. 3.לגבי התינוקת - יש הלמנע משחיפתה למוצרי גלוטן עד גיל שנה , במידה ואין סימנים משחשידים לצליאק יש לבצע בדיקה סרולוגית בגיל שנתיים.

למעלה