צליאק

• פותח הנושא WTR
  • פורסם בתאריך

WTR

New member
צליאק

שלום, אני שואלת כאן בשם זוגתי, אולי מישהו יכול לעודד קצת. זוגתי בת 24. בשנה האחרונה סבלה משלשולים בלתי פוסקים כל יום ויום. נמצא לה חיידק בקיבה ולאחר שזה טופל עם אנטיביוטיקה ותרופות, השלשולים עדיין לא הפסיקו. בוצעה בדיקה נוספת והחיידק יצא שלילי. כלומר אין יותר חיידק. מאחר ולא הופסקו השלשולים היא פנתה שוב לרופאה וזו שלחה אותה לבדיקות קולונוסקופיה. הבדיקה עצמה הייתה תקינה והרופא לא ראה שום דבר חריג והיא נשלחה לביתה. כיום הגיעו התוצאות של הביופסיה שנלקחו באותה בדיקה, ויצא שהיא חולת צליאק. בבדיקות דם שנעשו בחודשים האחרונים (לפני הקולונוסקופיה) לא היה סימן לצליאק. האם יכול להיות שטעו בביופסיה? בלבול בין חולים? או אבחון לא נכון? אני שואלת כי זה קצת מוזר ש"פתאום" בשנה האחרונה מגלים לה את זה, כשלפני זה היא הסתדרה כרגיל עם כל מזון ולא היו לה שלשולים. לא שזה סוף העולם עבורה, אבל היא טבעונית אז להיות חולת צליאק זה עוד יותר מגביל... ולכן השאלות ששאלתי אולי יש משהו שאפשר לעשות עבורה דרך רפואה משלימה? האם אפשר להרפא מצליאק במידה והיא אכן חולה בזה? אשמח לתשובה או לאיזושהי עצה.. תודה WTR

freearth10

New member
רגישות לצליאק

היי wtr רגישות לצליאק היא לדעתי כמו כל רגישות אחרת ואותה אפשר לשחרר. למצוא את הסיבה להגעתה ולמצוא דרך אחרת לענות על הצורך הקיים. מה שאני עשיתי כשגילו לאמא שלי צליאק בגיל 82 (!) הקפדנו על אוכל נטול גלוטן לחלוטין במשך שבועיים. כל השלשולים ובעקבותיהם העצירויות, נעלמו לגמרי. לי זה היה ברור שהיא רגישה לגלוטן. אחר כך נזכרתי ששנים היא סבלה מאולקוס ושבגיל 12 עשו לה ניתוח במעי הדק ואני משערת שהסיבה לכך היתה אותה הרגישות. ממליצה לנסות את הדיאטה המחמירה לשבועיים. אם יש שינוי משמעותי, סימן שיש רגישות. יחד עם זה אני מאוד ממליצה על טיפול הוליסטי כדי למצוא את הסיבה לרגישות ולפתור אותה בדרכים שלגופנפש יהיה הרבה יותר נעים איתן. מאיה

אפשר לעזור לחולי צליאק

עד נטרול של ממש. אני יודעת שבאייפק ניתן לעזור. (עדי שאנןMs.c ממרפאת שאנן, כבר עזר בהצלחה לחולי צליאק. ניתן לפנות אליו.יש לו אתר.) יתכן שבשיטות נוספות גם ניתן. ואת זה החברים האחרים בפורום יוכלו לאמר.

Gidi Shemer

New member
בהחלט יכול להיות

לא תמיד הפגיעה היא בכל המעי הדק ולכן ייתכן שבביופסיה הראשונה הצליאק לא אובחן. זה ממש לא נדיר שהכל בסדר וההתפרצות של צליאק נעשית בגיל מבוגר יחסית. המלצה שלי- למרות המגבלה של הטבעונות, להפסיק עם גלוטן לחלוטין למשך כמה שבועות. לא קצת, לא יום כן ויום לא, לגמרי להפסיק בתקווה שהפצע יתחיל להבריא. תתפלא לשמוע שאפילו טבעונים יכולים להסתגל, אבל גם היא בוחרת בפתרונות אלטרנטיביים- קודם כל צריך להפסיק עם הגלוטן שממשיך לעורר את התגובה האימונית (שממשיכה לפצוע).

michaelgor

New member
צליאק

זה רגישות לחלבון שניקרא גליאדין (Gliadin), מרכיב של גלוטן. טרם לא ברור מה גורם לרגישות הזאת. הרגישות הזאת,ף כמו כל רגישות אלרגית יכולה להתפרץ בנקודת זמן מסויימת. בדרך כלל מתח, סטרס, מחלה ממושכת מהווים הגורם העקרי להתפרצות כזאת. טיפול מורכב מכמה שלבים. בשלב ראשון חייבים לסדר תזונה כך, שלא יהיה בה שום מאכל שיכול לגרום להתפרצות. כדאי ללכת לתזונאי שמתמחה ברגישויות לצליאק. בשלב שני כדאי להתחיל טיפול למניעת ההתפרצויות. יש מספר טיפולים שיכולים לסייע. אף אחד לא נותן ריפוי, אבל יכולים להקטין התפרצויות. כאשר גוף יהיה מאוזן אפשר לנסות, בזהירות רבה, להחזיר חלק מהמאכלים לתפריט

כדאי לבדוק למה

כן, צליאק מתגלה פתאום, כביכול בלי סיבה, מערכת העיכול "משובשת". הרגלי אכילה נכונים ומותאמים זה השלב הראשון. הייתי גם בודקת למה זה התחיל...הרי זה לא סתם שהגוף מדבר פתאום שפה אחרת...שווה לבדוק מה עבר עליה זתקופה אחרונה שיכל לזעזע כך את עמידות של המערכת. רמז: מערכת עיכול מדבר בטחון, יציבות...מערכת עיכול זה עיבוד של מה שעובר עלינו...שלשולים זה להוציא ללא הבחנה, בלי אפשרות להשתמש במה שנכנס... בהצלחה!

שלשולים

לדעתי קודם כל כדאי להפסיק עם הגלוטן לפחות למשך תקופה. זה מאפשר לגוף ריפוי אם זאת באמת הבעיה, וכל מה שהמליצו לפני בהקשר זה (לא רואה טעם לחזור על מה שכבר נאמר) מעבר לזה כדאי לבדוק האם יש מעורב פה עניין של מתח/ לחץ/ עצבים יותר מכרגיל. זה מאוד מחמיר סימפטומים או רגישויות קיימות וגם אם אין כאלו - עדיין מתח מאוד משפיע, וממש יכול להשבית את מערכת העיכול - במקרים קיצוניים עד כדי שלשול מימי ממש. (בנוסף לראות שהגוף מגיב בצורה כזו לא ממש עוזר להירגע וכך גם כל החוסר וודאות הזה: צליאק, לא צליאק, משהו אחר...) ובכלל לבדוק את הקשר לרגשות או לשינויים אחרים בתקופה האחרונה. אני מאוד ממליצה על הורדת הגלוטן מהתפריט וכמטפלת בתזונה סינית וטבעונית בעצמי אשמח לעזור עם פתרונות ישימים לתזונה בריאה, מזינה, ללא גלוטן ולהתאמתה לאורח החיים (אשלח פרטים בפרטי). ולשלב את זה עם אמצעים להורדת מתח ולתמיכה במערכות הגוף והנפש באופן כללי - אפשר להיעזר בהרבה שיטות, כמו מדיטציה, פעילות גופנית מודעת (יוגה, צ'י קונג, טאי צ'י, דו אין), ו/או טיפול על ידי מטפל ברפואה משלימה, אני כמובן ממליצה על שיאצו שהיא שיטה נפלאה עם הרבה מאוד יתרונות, אבל כמעט כל שיטות הרפואה המשלימה יכולות לעזור, ומה שהכי חשוב זה למצוא מטפל ושיטה טיפולית שהיא תתחבר אליה. הרבה בריאות, כנרת.

למעלה