צליאק

noosh 19

New member
צליאק../images/Emo35.gif

טוב תקשיבו למשהו ממש מוזר. קודם כל נעים מאוד.. אני נועה בת 19 חיילת כרגע מת"א.. אחרי שסיימתי טירונות וקורס בצבא ובעצם התחלתי את תפקידי הנ"ל שבצבא. התחילו לי פעם עצירות פעם קילקול קיבה, פעם ככה פעם ככה, לפעמים הרגשתי גם שאני לא מתרוקנת עד הסוף, עשו לי בדיקה לראות עם אני רגישה אולי למוצרי חלב, וראו שאני לא רגישה.. למרות שיש לי בעיה גדולה עם חלב כי זה עושה לי נורא מהר לחה.. (לא משנה). עשו לי בדיקות ממש גדולות, וראו שיש לי צניחת רקטום, עשו לי גם כמובן בדיקת דם לראות בקשר לצליאק, כבר לפני איזה חודשיים והרופא המומחה למה שיש לי. אמר שהכל תקין וזה בסדר. סבבה, היום אחרי חודשיים מגיעה לי מכתב לבוא לרופא, הלכתי עילו היום. והוא אמר לי שלפי הבידקות דם הם ראו שאולי יש לי צליאק, אבל לפני חודשיים הוא אמר לי שהמצב תקין(?) וביום ראשון אני עוברת בדיקה גסטרוסקופיה. לזיהוי. נ.ב אין לנו אף אחד במשפחה שיש לו איזה רגישות למשהו, ואין לאף אחד כמובן צליאק. מה אתם אומרים?

דוריתקר

New member
בהצלחה

גם לי גילו לפני כחודש -פתאום באמצע החיים- צלייאק ולאף אחד מבני משפחתי אין צליאק. אך כיוון שלי גילו התבקשתי לערוך בדיקת דם לילדי ולאחיותי. למזלי לילדי אין אך לאחותי יש. גם רופא המשפחה שלי לא שם לב שבדיקת הדם הצביעה על צליאק למזלי, רופא אחר ראה ועל כן הופניתי לגסטרו. שיהיה לך בהצלחה, הבדיקה אינה כואבת היא בהרדמה חלקית. האם הבדיקות נערכו במרפאה צבאית?

noosh 19

New member
תגובה לשניכם

אבל למה קיים בדיקות דםלצליאק עם זה לא משקף?

בדיקות דם הן אינדיקטור ראשוני.

כלומר אם יש חשד מהבדיקות הדם, עוברים לבדיקת הביופסיה.

noosh 19

New member
תגובה

פשוט מוזר כי שיתי כבר ממזמן את הבדיקות דם האלו.. ועכשיו הם נזכרו להגיד שהם אלו חשד, הריי לפני חודשיים הם אמרו לי שהכל יצא תקין. בקשר לצליאק עכשיו, אמא שלי אמרה לי שעם היה לי צליאק הייתי יורדת נורא במשקל והייתי כל הזמן עם קלקולי קיבה, אבל אצלי זה פעם עצירות פעם קלקול קיבה ופעם בטן נפוכה. ואני לא יורדת במשקל כמובן

לא בהכרח

אני הייתי מאוד מאוד שמנמנה לפני שגילו את הצליאק, כי הייתי רעבה 24 שעות ביממה ולא הצלחתי לשלוט באכילה וברעב. (מה גם שכל כאב בטן קל פירשתי כרעב). בנוסף רזיתי כי מגיעים להרבה סיטואציות שאין מה לאכול כל כך ומוותרים על רוב המבחר (אירועים, חברים וכו'). יש כאלה שמאוד רזים, כי יש להם בעיות ספיגה באמת חמורות, שלשולים, ולפעמים גם בחילה כללית וחוסר רצון לאכול. ויש כאלה שיהיו שמנמנים יותר. ויש כאלה שזה לא ממש ישנה להם את מצב הצבירה הגופני.

noosh 19

New member
אוקי תודה.. אני עכשיו

בעקרון חיילת ואני בגימלים. והרופא כתב כאן לרופא ביחידה שהוא רוצה לעשות לי את הבדיקה גסטרוסקופיה עקב AB + Encdomystar עם פריטין נמוך. משהו כזה.

simonaran

New member
אלף הפנים

לא סתם קוראים לצליאק המחלה בעלת אלף הפנים וזאת כי היא יכולה להתבטא בכל מיני סימפטומים, יש הרבה אנשים שיש להם אותה והם לא יודעים על כך רק אחכ היא מתפרצת, בטן נפוחה, לכן קוראים לה " כרסת"(באקדמיה ללשון הולכים למצוא שם חדש כנראה "דגנת"),ועוד ועוד סימפטומים. בכל אופן שיהיה בהצלחה עם הבדיקה, אני לא ככ בעדה, יש את בדיקת הדם שנותנת אינדיקציה כמעט מלאה, אבל בדיקת הגסטרו היא הבדוקה ביותר.

simonaran

New member
למה לא??

כרסת לא מבטאת נכון את המחלה מפני שפעם סברו שהצליאק גורם לכרס נפוחה.ולא אצל כולם זה בא כך לידי ביטוי. עכשיו יש 2 אופציות וזה יעלה לדיון בקרוב באקדמיה: דגנת (בשני סגולים- כמו אדמת ןזה בגלל הרגישות לדגנים), או קמחת(בפתחים כמו קדחת). המשך יבוא

למעלה