צליאק ו-cf

נועית7

New member
צליאק ו-cf

מישהי שאני מכירה סיפרה לי שיש לה במשפחה מספר חולי צליאק ולטענתה זה נובע מסיסטיק פיברוזיס והם נבדקו לשלול חשד לכך. לאחר מכן היא גם "הרגיעה" אותי בכך שהצליאק עובר אז שאני פשוט אמתין בסבלנות, אז אני לא בטוחה שהידע שלה ממש מהימן, אבל לגבי הcf, למישהו יש מושג כלשהוא בנושא?

צליאק לא עובר - זה וודאי

לגבי cf זו פעם ראשונה שאני שומעת על זה ולא נשמע לי מהימן, במיוחד שזה לא מוזכר בשום אתר גם לא של העמותה.

צליאק ו CF

CF זו מחלה שיש מרגע הלידה, ואצל הרוב המוחלט של החולים מופיעים תסמינים כבר בשלוש השנים הראשונות לחיים. אצל אדם בוגר שאובחן עם צליאק, אני לא רואה סיבה הגיונית לבדוק אם יש לו CF - זו לא מחלה נטולת סימפוטמים, שהחולה עשוי שלא לדעת שהיא קיימת. בעיות העיכול שיש לחולי CF נגרמות מהפרשות הריר המרובות בתוך הגוף שגורמות לחסימות במעי ולהפרעות בספיגה. מחיפוש שעשיתי עכשיו במאגרי מחקרים, עושה רושם שחולי CF עלולים לפתח צליאק - לחולי CF יש סיכון מוגבר פי 5 מהאוכלוסיה הרגילה. (ולכן, 5 מכל 1000 חולי CF יחלו בצליאק, לעומת 1 מ 1000 באוכלוסיה רגילה). מכיוון שסימפטומים ל CF מופיעים בשנות החיים הראשונות, אם מאבחנים בגיל צעיר - אפשר לשקול בדיקה גם ל CF, ולהפך - אם מאובחן CF, כדאי לבדוק מדי פעם לצליאק. מקור לקריאה (יש עוד רבים, אפשר לגגל) http://www.int-pediatrics.org/PDF/Volume_18/18-3/celiac.pdf

למעלה