צליאק ומילואים

Noaal

New member
צליאק ומילואים

פניתי לעמותה שהפנתה אותי למדור מתנדבים (שלחתי להם מייל), אבל יש לי הרגשה שאקבל תשובה יותר מהירה כאן:

לראשונה מאז גילוי הצליאק אני נדרשת לשירות מילואים (אלא אם יהיו הפתעות מיוחדות).
בהסתמך על המילואים לפני שלוש שנים, ככל הנראה המזון שלנו יהיו סנדוויצים ומיטב העוגיות הצבאיות.
(רוב הסיכויים שלא יהיה מקום עם מיקרו/אופציה לחימום מזון)
מה זכויותיי כמילואמניקית? האם אני זכאית להטבות כלשהן? האם אני יכולה לדרוש מהצבא מזון ללא גלוטן?

amirhir

New member
לאחרונה התחילו לפטור צליאקים ממילואים

צה"ל מדווח על הצליאק? חתמת על התנדבות?

michaela29

New member
אני זומנתי למילואים לפני כשבוע וחצי

גם כן לראשונה מאז האבחון. במשרד הקישור בקשו שאפקסס להם את המסמכים הרפואיים. כשהתייצבתי בבסיס וחיפשתי את שמי ברשימה היה כתוב לידו שאני פטורה בשל הצליאק. בקשו שוב את המסמכים של הצליאק (שכבר שלחתי להם), צלמו אותם ואמרו שיפנו אותי לוועדה רפואית לקבלת פטור קבוע. הציעו לי גם להתנדב, אבל זה לא כ״כ רלוונטי במקרה שלי, כי התפקיד הצבאי שלי דורש שהות ממושכת בשטח כשאת האוכל מורידים לכל יחידה לשטח ובמצב כזה אי אפשר להבטיח שאקבל אוכל נ״ג.
אני לא יודעת להגיד לך לגבי זכויות, אבל הקצינה שאחראית עלי ספרה לי שכשהיא הייתה בקורס קצינים היו מס׳ צליאקים איתה בקורס. דאגו להם לאוכל נ״ג ולמקרר משלהם. יש הבנה ויש מודעות. מצד שני, לא היה מדובר באדם בודד והם גם היו בסדיר.
שיהיה לך בהצלחה ותעדכני מה קרה בסוף.

Noaal

New member
התפקיד שלי הוא לא שטח וגם ככה בגלל זמני

קריאה קצרים, המילואים הללו הם התנדבותיים (עצם המילואים לא).
לא דיווחתי לצבא על האבחון וגם לא שאלו אותי, אם כי המפקדת הישירה שלי יודעת (אני לא יודעת אם היא מבינה מה זה אומר).
אם זה יהיה כמו לפני 3 שנים, לא תהייה לי בעיה להסתדר עם סנדביצ'ים מהבית ומשלוחים ממסעדות.
נראה מה מחלקת מתנדבים של צה"ל תענה לי.

למעלה