צליאק והפלות

koralv

New member
צליאק והפלות

מתנצלת מראש שאיני ילדה יותר אך לא מצאתי בפורום רופא מתחום התמחותך שיכול להשיב לי אובחן אצלי הצליאק רק בגיל 30,שנתיים לאחר מכן ניסיתי להכנס להריון,אך ההיקלטות התאפשרה בעזרת טיפולי הפריה בלבד. למרות התעברותי הפלתי 4 פעמים בשבועות ראשונים כאשר הגרידה האחרונה הסתימה בסיבוכים ואינה יכולה להקלט שנית. אני כרגע לפני הליך של עזרה בפונדקאית. ממאמרים שקראתי נמצא קשר בין צליאק והפלות חוזרות ושאלותי הן האם יתן למצוא קשר בין ההפלות שעברתי ולמחלה?[לאחר שעברתי את כל הבירוירים האפשרים ולא נמצאה הסיבה להפלות] האם שימוש בפונדקאות עוקפת את הבעיה במידה וההפלות קשורות למחלה? האם במצב שהגוף מאוזן לא אמורה להיות בעיית פוריות? אודה לך על תשובותיך,אני מיואשת מאוד.

צליאק

אני ממש לא מומחה בתחום רפואת נשים או צליאק בגיל הפוריות אני מציע לפנות לעמותה ומקווה שאת רשומה בה- לדעתי הם יוכלו לכוון אותך לנשים בגיל הפוריות עם בעיות כמו שלך- בנוסף יש קהילה של צליאק ואת יכולה לשאול גם שם צליאק לא מטופל יכול לגרום לקשיים בכניסה להריון- אני לא ממש יודע על הפלות חוזרות מרובות הנובעות מצליאק חולי צליאק על דיאטה דלת גלוטן לא אמורים לסבול מהאנמיה מהאוסטאופורוזיס או מבעיות הפריון- אני לא רואה כל סיבה לא להצליח עם פונדקאית ומסיים בנימה אופטימית- ההמלצה לתזונת תינוקות להורים עם צליאק הנה להתחיל גלוטן לכלכלה רק אחרי גיל שנה המון המון הצלחה

למעלה