צליאק בצה"ל

BlueAdder

New member
צליאק בצה"ל

ידוע שצה"ל לא מגייס חולי צליאק, אלא אם בהתנדבות ( נכון ? ) מה באשר לאנשי מילואים, ששירתו שירות מלא, וגילו את הצליאק רק בהיותם אנשי מילואים ? ( צליאק סמוי )

זכאים לפטור

עוד מעט החבר'ה כאן יספרו. הזכרת לי שיש לי מילואים עוד שבועיים. אני לא מוכנה לעבור את מה שצריך לעבור בשביל ביופסיה נוספת וגם ככה התכוונתי להמשיך להתנדב. נביא אוכל מהבית.

למה?

כי את הביופסיה המקורית עשו לי בתקופה שלא צרכתי גלוטן והיא יצאה תקינה. גם אם לא הייתי עוברת ביופסיה בעבר לא מתאים לי לחזור לצרוך גלוטן רק בשביל זה. רופא המשפחה שלי תמך בי ואמר שאני צריכה להקשיב לגוף ואין שום צורך בבדיקת מעבדה שתאשר לי את מה שאני כבר יודעת במחיר של הבריאות והנוחות שלי. אם הייתי עושה מילואים בשטחים זה סיפור אחר...

BlueAdder

New member
הבנתי

את כמובן צודקת, אין טעם לעשות סתם עוד ביופסיה...

נטלי22

New member
אם יש לך תוצאה חיובית של ביופסיה,

אתה יכול לפנות לקצינת הקישור שלך, ולשאול אותה מה הפרוצדורה. אני מניחה שתצטרך לעבור ועדה רפואית כדי לקבל פטור ממילואים.

BlueAdder

New member
יש לי תוצאת ביופסיה

וכמובן גם תוצאה של סרולוגיה לצליאק. ובקלות אני יכול להשיג אישור/מכתב מרופא המשפחה...יש לי גם בדיקות דם שמראות שהייתי אנמי מאוד. נראה לי שזה יספיק. בעקרון אולי אני באמת אמשיך בהתנדבות, אבל אני חושב שגם אם כן, אני די מחוייב להודיע להם שיש לי צליאק, לא ?

נטלי22

New member
לדעתי - בהחלט רצוי. כדי שלא תישלח

פתאום לשירות בבסיס רחוק מהבית או מבודד, שלא תהיה לך אפשרות להתארגן בו מבחינת תזונה, וכשתקבל את הצו אולי כבר יהיה מאוחר מדי עם כל ההליכים הבירוקרטיים.

למעלה