צליאק בצבא

עוגייה

New member
צליאק בצבא

רציתי לדעת האם למישהו פה, או למישהו שאתם מכירים, מצאו צליאק בזמן הצבא, והאם הוא או משפחתו תבעו לאחר מכן את הצבא? תודה ותהיו בריאים

למה לתבוע את הצבא?

עם כל הטענות שלי כלפי חיל הרפואה, דווקא גילוי צליאק היא לא סיבה לדעתי לתבוע, היות שצליאק זה דבר מולד ומי שיטען שהמחלה התעוררה אצלו בעקבות השירות הצבאי, יתקשה מאוד מאוד להוכיח את הטענה הזאת.

עוגייה

New member
לפי הבנתי

צליאק היא לא מחלה מולדת. חוץ מזה, ברגע שאין תיעוד של המחלה או סימפטומים מבדיקות לפני הגיוס, ומגלים את המחלה (כל מחלה) במהלך השירות הצבאי, ניתן לתבוע את הצבא בהנחה שהדבר נגרם מהשירות.

נצר1

New member
צודקת. בעקרון.

אם לא היו הוכחות לפני , ניתן לתבוע את הצבא. הקטע הוא שלעולם לא תזכי...... את תהיי שנים על גבי שנים בבתי משפט, אם בכלל זה יגיע לבית משפט ולא יתקע כל פעם בשימוע. הצבא תמיד יכול לטעון שכך או כך הצליאק היה מתפרץ אצלך מתישהו בגלל הנטיה הגנטית ובמקרה הכי גרוע הצבא זירז את התהליך. אבל אם כך הדבר, אז כמו שאמרה פני בובה, את צריכה רק להודות להם על הגילוי כי חסכו לך עוד שנים רבות של סימפטומים כמו כאבי בטן ועייפות וכו'. כשאני ביררתי אחרי ששיחררו אותי עם 21 רפואי, זאת התשובה שקיבלתי, מה גם שאחרי בדיקת ההיסטוריה שלי במכבי, אמנם לא היה אבחון של צליאק מעולם, אך היו אין ספור תלונות על כאבי בטן ומליוני בדיקות אנמיה. במידה והייתי תובעת את צה"ל הם היו אומרים שהאחראיים הם מכבי, ושולחים אותי לתבוע אותם. עכשיו, יש אחת מאילת שתבעה את קופ"ח כללית ואפילו זכתה אחרי כמה שנים בבית משפט. אז חשבתי על זה.... והגעתי למסקנה, שלמכבי יש המון כסף לעו"ד ובתי משפט, שהרופאת ילדות שלי הלכה לעולמה, ושלי אין יצר נקמנות עד כדי כך בוער, וויתרתי.

עוגייה

New member
קודם כל זה לא בשבילי

אני עוד לא גיליתי איזה בעיה יש לי
דבר שני, אני הבנתי שבתביעות נגד הצבא בדר"כ זוכים. לא ידעתי שזה לוקח כל כך הרבה זמן. בקיצור, לא משתלם...

נצר1

New member
ממש לא בד"כ זוכים בתביעות נגד

הצבא. בתור אחת שעבדה בארץ הרבה עם נכי צה"ל על רקע נפשי ונכות פיזית, אני יכולה להגיד לך שהצבא עושה כל מה שהוא יכול כדי לא להכיר באחריות על נכות, כי הכרה כזו מלווה עם המון הטבות כלכליות שהצבא מעוניין להשאיר את מניין המקבלים אותם למינימום. בסוף, הרבה זוכים לאחוזי נכות שוליים של מתחת ל-30% ואז הם לא זכאים כמעט לכלום.

גם אני התפלאתי...

עד כמה שידוע לי, זה מאוד מאוד חריג לקבל הכרה בצבא על דברים כאלו, וגם אלו שהצליחו לקח להם הרבה שנים (ומשאבים) להצליח לזכות בתביעה.

אתה מוזמן לשתף את הפורום בסיפור שלך

וגם בתביעה, אני חושבת שיש פה הרבה שזה יעניין אותם. (לפחות אחת אני יודעת שיש
)

למעלה