צליאק בחו"ל

Lihi05

New member
צליאק בחו"ל

שלום לכולם, בחודש הבא אני נוסעת לשבוע לפראג ואין לי מושג איך מסתדרים שם מבחינת אוכל. האם נכונה השמועה שבנמה"ת נוטים להחרים דברי מאכל שמביאים מהארץ? מישהו ביקר בפראג ויכול לתת לי טיפים? האם יש כרטיסיות בצ'כית שמסבירות מה אפשר ומה אסור לאכול? שמעתי שיש כאלו באנגלית, אשמח אם תוכלו לתת לי את הקישור. דבר נוסף, לפני כחודש דיברתי עם אחת המתנדבות בעמותה לגבי מקדונלדס ושאלתי אם יש מידע חדש האוסר לאכול שם והאם הרטבים עדיין מותרים לנו. די הופעתי מתשובתה של אותה מתנדבת שאמרה כי אין לה מושג וכי אסור לאכול מהזבל הזה. בסה"כ רציתי לדעת אם מותר לאכול את הסלט+סטייק שלהם, הצ'יפס והרטבים. האם אתם יודעים משהו על העניין? בסופו של דבר זה יהיה קרוב לוודאי הדבר העיקרי שאוכל לאכול בפראג. איך אני יכולה לדעת בוודאות האם המוצרים שהחברה מוכרת בצ'כיה לא מכילים גלוטן? הם מחוייבים לתקן עולמי? אשמח לשמוע את דעתכם, שיהיה לכולם סופשבוע נפלא.

daniela21

New member
אני הייתי בפראג ביוני

והסתדרתי יותר טוב אשר בארץ.. העיר העתיקה היתה מסעדה אורגנית, שאפשר להזמין שם כמעט הכל, אכלתי שם פעמיים ביום... (מרקים, פסטות, קינוחים מגוונים, אורז מלא ומה לא), את התפריט הורדתי מהתאר שלהם כבר בארץ ורשום לגבי כל דבר אם הוא מכיל גלוטן או לא, וגם המלצרים מודעים לרגישויות השונות, כולל ללקטוז (שם שתיתי קפה עם סויה הכי טעים אי פעם.. עם מייפל..). הבאתי כמובן גם אוכל מהבית, כרטיס מסעדות בצ'כית שהסביר במה מדובר, במקדונלדס הזמנתי את הסלט הארוז ולקינוח יש סלט פירות באריזה אטומה, בטעם נפלא. אני אצרף לך קישור לאתר העמותה הצ'כית, שם יש את כרטיס המסעדות וגם עוד כתובות של מקומות שמוכרים אוכל ללא גלוטן. תהני, פראג קטנה ומקסימה!

למעלה