צליאק אצל ילדים

צליאק אצל ילדים

שלום לכולם,

אשמח לדעת מה התהליך לבדיקת צליאק אצל ילדים לסבא שלהם יש צליאק..
ואמרו לבעלי שכדאי לו ולהם להבדק (בעקבות כאבי בטן אצלו ואצל הילדה)
מאיזה גיל בודקים וכיצד?

תודה לעונים

טליאמתי

New member
היי וברוכה הבאה דניאלה

התהליך פשוט ומתחיל בבדיקת נוגדנים לצליאק.
אם התוצאה חיובית, ממשיכים הלאה וקובעים תור לרופא גסטרו שמפנה לגסטרוסקופיה (ביופסיה) להשלמת האבחון.
אם התוצאה שלילית, בודקים כיוונים אחרים.
מומלץ לעשות באותה הזדמנות גם ספירת דם ורמות של ויטמינים, ברזל וסידן.
&nbsp
בעקרון, מומלץ מאוד לקרובים מדרגה ראשונה להבדק גם בלי סימנים. על אחת כמה וכמה במידה ויש תסמינים כלשהם.
אפשר לבדוק בכל גיל שהוא אבל למיטב ידיעתי הבדיקה אמינה יותר מגיל שנתיים ומעלה (אם כי יש כאן הורים לילדים שאובחנו מוקדם מזה).
&nbsp
חשוב מאוד: לא להפסיק לאכול גלוטן עד לאחר האבחון כדי שהתוצאות יהיו אמינות
&nbsp
בהצלחה רבה לכולכם, דניאלה

תודה רבה..

כבר הספקתי לשמוע כ"כ הרבה נתונים מחברים, משפחה מכרים
ואשמח לקצת סדר..אז אתן פרטים נוספים
בדקנו את הילדה בלי שום קשר לפני כמה שנים (בדיקת דם פשוטה)
ולאחרונה שוב מאז שהתלוננה על כאבי בטן
בגלל שיש לנו במשפחה המליצו לנו לעבור בדיקות כולנו
אמרו לי שהבדיקות הללו לא מהימנות וצריך משהו יותר רציני
דברו גם על ביופסיה וגם על בדיקה גנטית

האם אפשר לוותר על רופא הגסטרו? אני מאוד חוששת מזה..
בדיוק כתבתי בפוסט תגובה שאשמח לקבל נתונים על הבדיקה הגנטית כיוון שאני ממש לא רוצה שאף אחד במשפחה יעבור בדיקה פולשנית
אם אפשר אחרת..

תודה רבה על תשובתך

טליאמתי

New member
אם את מדברת על בדיקות נוגדנים (בדיקת הדם)-לא שמעתי מעולם

שהיא אינה אמינה.
היא אמינה לגמרי אבל יש צורך ל'אשר' אותה על ידי לקיחת ביופסיה מן המעי הדק מפני שהוא זה שנפגע כשיש צליאק (וכשהצליאק אינו מטופל).
האבחון לצליאק תלוי ב-2 בדיקות=בדיקת דם המיוחדת לצליאק וכשהיא חיובית-ביופסיה (גסטרוסקופיה).
אני לא מבינה למה המידע שקבלת הוא שבדיקות הנוגדנים (דם) אינן אמינות ו'שצריך משהו יותר רציני'. היא פשוט התהליך הראשוני. המשהו היותר רציני לכאורה הוא הביופסיה כנראה אבל אותה עושים לאחר בדיקות הדם.
לגבי בדיקה גנטית-קבלת תשובה מנטע.
הבדיקה אומרת האם יש לנבדק גנים של צליאק. ואם יש לו, זה אומר שבשלב כלשהו של חייו הוא עלול לחלות בצליאק. זה לא אומר שיש לו כרגע צליאק (את זה בודקים בבדיקות הדם+ביופסיה) וזה לא אומר שהוא יחלה בעתיד בצליאק-זה פשוט אומר שהוא עלול לחלות.
תוצאה שלילית אינה חד משמעית מפני שיש כאלה שאין להם הגנים האלה ועדיין יש להם צליאקים וכמו כן יש אפשרות שישנם עוד גנים שאחראיים על צליאק אך טרם זוהו.
&nbsp
רופא גסטרו הוא רופא מקצועי. אין מה לחשוש. הביופסיה נעשית לאחר קביעת תור (שלוקח זמן).
אני מאוד ממליצה לגשת לגסטרו עם תוצאות בדיקות הדם כדי לחסוך לכם זמן.
&nbsp
&nbsp

למעלה