צלוליטיס

oferudi

New member
צלוליטיס

לפני כחודש וחצי במהלך טיול נעקצתי ככל הנראה (זה היה בשינה ולא ראיתי) בחלק התחתון של הרגל. הרגל התנפחה ומאוד כאבה והבעיה אובחנה כצלוליטיס. קיבלתי עירוי אנטיביוטיקה למשך 3 ימים ואח"כ עוד 10 ימים של כדורי אנטיביוטיקה. עד עכשיו האיזור מגורה וקצת נפוח. עדיין כואב לי מעט כשאני נוגע. עליי לציין שעקב מגבלות של עבודה ומשפחה אני לא שוכב מרבית היום עם רגל למעלה כמו שמומלץ. האם הדבר אופייני? או שעליי לראות שוב רופא? כמה זמן עתיד להימשך העניין עד להחלמה סופית?

צלוליטיס

שלום רב ! החלמה מצלוליטיס כרוכה לעיתים רבות בסבלנות רבה. השיפור הקליני ברגישות מקומית והבצקת מקומית, לעיתים מפגר אחר ירידה בחום הגוף והשיפור המעבדתי במדדי הדלקת וספירת הדם. לשם כך נידרשת לעיתים מנוחה והקפדה על הוראות הרופאים, הכוללת שינה עם רגל מורמת במהלך הלילה, ופעמים רמות אגידה אלסטית לאורך היום. ממליץ להתאזר בסבלנות, להקפיד על מנוחה ראויה והמלצות הרופאים וכמובן לסור לביקורת רופא העור המומחה בקופת החולים. בריאות,

oferudi

New member
תגובה: צלוליטיס

תודה על התשובה. אני מקפיד על רגל מורמת בערב ובלילה. אך השאלה מהו הזמן המשוער עד להחלמה מוחלטת? כיום יש לי כאב קל כשאני נוגע במקום וזה לא מאפשר לי ללבוש מכנסיים,גרביים או נעליים כך שזה קצת מעצבן. האם לדעתך אני צריך לראות שוב רופא עור (בתחילת הטיפול ראיתי כמה) או לתת לזה לחלוף מעצמו?

למעלה