צכה עזרה!!!

טליה155

New member
צכה עזרה!!!

תקשיבו, בליל הסדר כל המשפחה שלי אומרת דבר תורה..משהו קשור וקצר.... ובד"כ אני אומרת משהו ש"קיבלתי" מביה"ס אבל הפעם הכל היה ממש ארוך..... אז אם יש למישו דבר תורה לפסח בבקשה תביאו לי! תודה!!!

isilme

New member
../images/Emo205.gif

תסתכלי בעלונים של הפ"ש (אלה שלוקחים מבית כנסת...) של השבת שלפני.. אני תמיד עושה את זה... :) בהצלחה..

פה סח על שולחן הסדר...

למען האמת אני חושב שאין זה חינוכי. מן הראוי שתיקחי ספר ותלמדי את דבר התורה בכוחות עצמך, תיפגשי עם דבר ה' בעינייך שלך, כפי שנפשך שלך תגלה אותו בעולם. והאמיני לי שתרגישי חיבור גדול הרבה יותר לאותו עניין עליו תדברי. ולאחר נתינת שמו"ס קצר זה... אומר רעיון ידוע ורחב מאד, ממש בקצרה. לרבנו הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל יש מהלך ידוע בעניין יציאת מצריים. ישנם שלושה עניינים עיקריים ביציאת מצריים, קודם הגעתנו לארצנו: היציאה עצמה באותות ובמופתים, מעמד הר סיני- קבלת התורה, ומתוך שניהם- השראת שכינה בעם ישראל (בניית המשכן). באה כאן לידי ביטוי יציאה מעבדות לחירות של עם ישראל, הוצאה מן הכח אל הפועל. ראשית כל אנו צריכים לצאת מן הטומאה, מן הבוץ- להיות עבדים לאדון ולא עבדים לעבדים. זו היא תחילת חירותנו. לאחר מכן אנו מתעלים, עולים מדריגה- לאחר הסור מרע (היציאה ממקום הטומאה ועבודת הגילולים) מגיע העשה טוב- עבודת ה' שלנו, באופן הנכון והאמיתי- מעמד הר סיני וקבלת תורה ומצוות. ומתוך כך- מגיעה גם השראת השכינה- "בתוכם"- בעם ישראל ממש, ובפועל- בכל אחד ואחד העושה עצמו מקום להשראת שכינה. וזו היא היציאה האמיתית לעבדות לחירות. יותר במישור הפרטי אמנם, עד להגעה לארץ ישראל. פסח כשר ושמח.

למעלה