צ'י גונג לעיניים.

ינוקא1

New member
צ'י גונג לעיניים.

מזה זמן שאני מחפש את דרך ההבראה מקוצר הראיה שיש לי. בשנת 2000 , לאחר שירותי הצבאי , אבי נתן לי במתנה את הניתוח לייזר להסרת משקפיים. תקופה קצרה לאחר הניתוח אכן ראיתי שש שש , אך לאחר שבמשך שנה למדתי גמרא עם אותיות קטנות במקום לא מואר מספיק , חזרו לי המשקפיים - בערך מספר 2 בכל עין. (אגב , משום מה שמתי לב שכנראה גופי איננו מעוניין לקבל את הטיפולים הקונבנציונליים ובכוונה הורס לי אותם כדי שאמצא דרכים אחרות . . . יש לי עוד דוגמאות). כיום , בנוסף לתרגילי שמש , הבנתי דרך טובה לטיפול. אני מתרגל אותה כבר מזה כ3 שבועות ורואה שיפור ניכר. אני מקווה שאוכל להעלים בזכות דרך זו את המשקפיים לחלוטין. בנוסף לתרגילי שמש שאני עושה , אני מתרגל באמצעות "לוח אותיות" כמו שיש אצל רופאי עיניים ואופטיקאים כאשר הם עושים בדיקות ראיה. אז תשאלו "מה חדש ?" הרי בכל השיטות והספרים זה קיים ? (החל מדר' בייטס ?). אז זהו , שלא ! בצ'י גונג שאני עושה יש כמה עקרונות פשוטים לתנועה : התנועה צריכה להיות מהמרכז , רכה , ועגולה. וכן חוזרים על אותה תנועה פעמים רבות. צ'י גונג מבחינתי זוהי הדרך הכי טובה לריפוי ומרפאת כמעט כל דבר. הבנתי כי העיין כשריר תנועתי גם כן צריכה לתרגל לפי עקרונות אלו ! ברוב לוחות התרגול לעיניים , ישנן אותיות שונות - וכאותיות הן ישרות ובדרך כלל לא עגולות. אך אם אנו מעונינים בתרגול אפקטיבי , התנועות צריכות להיות עגולות , איטיות , עם חזרות פעמים רבות על אותה תנועה. את לוח התרגול שנוצר מעקרונות אלו , תוכלו לראות בלוח התרגול שיצרתי שהוא הקובץ המצורף. לוח זה בנוי על צורות של 8 ישר ו8 שוכב - צורות עגולות אידאליות לתרגול. יש לעבור עם העיניים לאט וברוך על צורות 8 - מהגדול וקל לראיה , ועד לקטן והקשה יותר. יש לבצע זאת במקום מואר. אני משתמש בלוח זה לשם תרגול , וכן בלוח עיניים רגיל לשם מעקב אחר ההתקדמות. הם עומדים אצלי בחדר צמודים זה לצד זה - כך אני רואה את השינויים בזמן התרגול עצמו. נדרש תרגול כזה של מספר דקות ביום , בנוסף לתרגילי שמש - גם הם חשובים. העיניים הן גם כן שריר תנועתי , והמדובר בהתעמלות לכל דבר , לכן הן תתעייפנה לאחר כמה דקות. לכן כשזה קורה יש להפסיק את התרגול ולהמשיך למחרת. התרגול אידאלי לאנשים עם מספר קטן , כי לאנשים עם מספר גבוה אומנם ירד המספר , אך הם יצטרכו להחליף מספר פעמים משקפיים בזמן התרגול - כי הם לא יוכלו להסתדר בלעדיהם. כרגע מבחינתי התוצאות הן חיוביות מאוד. אשמח אם אנשים כאן העוסקים ברפואת עיניים הוליסטית , בשיטות כמו ד"ר בייטס וכדומה ינסו גם כן עבודה בדרך זו ויגידו לי מה דעתם. תודה

ינוקא1

New member
יש מספר שיטות

של תרגול תרגילי שמש , חלקן מסוכנות מעט. השיטה הפשוטה והלא מסוכנת : יש לשבת או לעמוד כל יום במשך 2-3 דקות , בעיניים עצומות מול השמש. לדמיין שאור השמש נכנס לתוך העיניים והעיניים כביכול "אוכלות" אותו. רצוי לנשום ולהירגע בזמן זה. התחושה בעיניים צריכה להיות חמימות נעימה. מיד כאשר התחושה איננה נעימה , יש להפסיק את התרגול. זה סימן ש"אכלנו" די אור שמש לעכשיו. (ניתן לאחר מספר שעות לנסות שוב). רצוי בזמן התרגול גם כן להוריד נעליים - ולהיות על קרקע וכו´ - כי זה סוג של "הארקה" , ומפנה מגופינו עודפי אנרגיה שהצטברו שם. בהמשך התרגול ניתן להעלות את הזמן , וניתן בתנאים מסוימים אף לעשות זאת בעיניים פקוחות. עם זאת , ההגזמה בתרגול מסוכנת קצת. העליה בזמנים צריכה להתבצע לאט לאט ובאופן הדרגתי. לכן יש להיות קשובים לתחושה בגופינו ובפרט בעינים. אני מדגיש שוב - התחושה צריכה להיות חמימות נעימה. בהתחלה אין לעשות זאת יותר מ2-3 דקות. (יש מספר שיטות לעשות זאת ויש על כך חומר רב באינטרנט. זה מכונה SUNGAZING. אני לא ממליץ על עשיית תרגילים אלו בעיניים פקוחות לפני שזה בוצע בעיניים עצומות למשך תקופה , ולפני שהמתרגל למד לזהות את ההרגשות בגופו ותגובותיו לתרגול הנ"ל). בהצלחה רבה.

ינוקא1

New member
נ.ב.

כמובן שהעיין עצמה איננה שריר תנועתי , אך פעולתה התקינה תלויה בפעילות השרירים התנועתיים מסביבה.

ינוקא1

New member
כאשר העיניים עצומות

ניתן לעשות זאת גם לא בשמש של הזריחה \ שקיעה , כי העפעף מגן עליהם. העיקר שתהיה בעיניים הרגשה של חמימות נעימה. ישנן שיטות בהן העיניים פקוחות , ואז זה מאוד עקרוני לעשות זאת אך ורק בשמש של הזריחה שקיעה. אני לא חושב שכדאי להתחיל מהשיטות בהן העיניים פקוחות , אני חושב שצריך להתחיל מעיניים סגורות , בדומה לשיטה של דר' בייטס המפורטת בספרו , או בספריו של מאיר שניידר. לאחר תרגול מסוים בעיניים סגורות ולמידת התחושה בעיניים וההשפעות של התרגול , ניתן לעבור לתרגול בעיניים פקוחות כפי שמפורט כאן : http://www.emetaheret.org.il/2009/10/11/בהייה-שמשית-כוח-ריפוי-השמש-הירה-ראטן/

ינוקא1

New member
כאן תוכלי לראות

את תרגל השמש לפי שיטתו של דר' בייטס http://www.bates.co.il/practices.htm (תרגיל 3. וגם כדאי לשלב עם זה את תרגיל 2 - "כיפוי"). לגבי תרגיל 1 - כדאי להשתמש בקובץ שהבאתי קודם עם ה"8" לשם תרגול , ולא בטבלאות עם האותיות. אך בטבלאות עם האותיות יש להשתמש כדי לבחון את ההתקדמות והשיפור.

ladybug4NLP

Active member
וכמובן יש את השיטה של מאיר שניידר

Yoga for Your Eyes מאיר הוא ישראלי שעד גיל 17 הוחשב כעוור. הוא פיתח שיטה שהחל אותה בארץ לשיפור הראיה ואח"כ שכלל אותה גם לבעיות נוספות (כדון ניוון שרירים ועוד) מאיר שניידר מתגורר בארה"ב ובא פעמיים בשנה לארץ כדי לטפל באנשים ולהעביר סדנאות למטפלים ולקהל הרחב. תרגילי השמש של ד"ר שניידר שונים מהתרגילים שתוארו לעיל והם מפורטים בפרים שלו וכן ב-DVD שאפשר לקנות יש לו גם נציגה בארץ - ורד ונונו (תל אביב) כמו כן יש לו מספר ספרים מצויינים בעברית בהוצאת פראג. מומלץ. וכמובן לא נשכח גם את שלומית נצח (שלמיטב ידיעתי היתה שותפה בפיתוח השיטה והכירה את מאיר שניידר בצעירותו כיום משתמשת שלומית בוטכניקות שונות של ריפוי טבעי לעיניים (כמדומני שחלק מהשיטות מבוסס על כתבי הרמב"ם)

ינוקא1

New member
רבה !

אני מכיר את השיטה של מאיר שניידר , אומנם רק דרך ספרים ותרגול עצמי אך אני מכיר. (אגב , גם שלומית נצח מבקרת כאן לפעמים בפורום , משום מה היא נעלמה לאחרונה). ניסיתי הרבה שיטות ודרכים , וקראתי המון ספרים. בסופו של דבר אני ממליץ על מה שהרגיש לי הכי נכון. מבחינת תנועה הדרך שאני מאמין בה היא צ'י גונג והרבה הרבה "משחק". (צ'י גונג שאני מלמד המבוסס על תנועות בודדות ולא על "תבנית" ). ומבחינת עיניים : מנסיוני הלוח שהצגתי כאן +תרגילי שמש יביאו לתוצאות מהירות בזמן קצר יותר מכל התרגולים האחרים. כי ניסיתי הרבה , וחלק מהתרגולים גם היו לצערי ללא הצלחה. מה שיפה כאן זה שהוא מבוסס בדיוק על אותם עקרונות של הצ'י גונג שאותו אני מלמד. תנועות עגולות + חזרה על תנועה פעמים רבות ומשחק. פרסמתי כי אשמח אם כמה שיותר אנשים העוסקים בתחום פשוט ינסו ו"יאשרו" לי את זה מנסיונם או שיוסיפו שיפורים.

snoopytush

New member
לא בדיוק היו לו שני מורים אחת שלימדה

אותו את התרגילי עיניים ואחד שלימד אותו את התרגילים לגוף עם הזמן הוא גילה שהוא יכול לפתח תרגילים לבד אבל הוא לא הראשון שהתחיל עם זה

freearth10

New member
לתרגילי עיניים עם ה- 8 האינסופי

לי בזמנו היו משקפיים לראיה מרחוק (מס 3) עד שיום אחד החלטתי לוותר עליהן. מה שקרה הוא שהתחלתי להשתמש לא רק בחוש הראייה כדי לראות והראייה המרחבית שלי התעצמה והתחזקה. היום אני כבר יותר מ-10 שנים בלי משקפיים והראייה שלי רק הולכת ומתחדדת. לאחרונה אני גם שוטפת כל בוקר את העיניים במי מלח ואז ממצמצת אל השמש ועושה תרגילי שמיניות. ראיה זה לא רק מה שהעיין קולטת. זה בעיקר איך שאנחנו מפענחים את הקליטה הזאת ואת זה עדיף שנשנה ולא באמצעים חיצוניים. מאיה

ינוקא1

New member

כל הכבוד !
אשמח רק אם תוכלי להרחיב קצת בנושא המי מלח - זה חדש לי.

freearth10

New member
מי ים

יש בהם המון מינרלים. זו לא המצאה שלי: ראיתי את זה בסידרת טלויזיה על יוגה. מאוחר מישהי כאן בפורום הזכירה לי את התרגיל הזה. נושמים את המים לתוך העיניים ואז מתחילים למצמץ בדיוק כמו שאתה מלמד. זה קצת שורף בהתחלה אבל באמת לא נורא. בחורף אני ממשיכה להסניף גם לגרון ( דרך האף אין לי עוד אומץ
ואחר כך אני שוטפת את הפנים בעזרת תרגילים מהוואיטאנגגונג (צ'י קונג השלום). מאיה

snoopytush

New member
לא הבנתי אותך סתם הורדת משקפיים

ואז אחרי תקופה בלי כבר לא הזדקקת להם? או עשית פעולות ספציפיות ששיפרו את הראיה מלבד הויתור על המשקפיים?

freearth10

New member
אני תמיד עושה עוד דברים

ההחלטה גמלה בי לאחר שהייתי כמה ימים במדבר והבנתי שכדי לראות אני לא זקוקה רק לראיה טובה ואם השמיעה שלי טובה היא מפצה על הראיה הפחות טובה (שמעת כבר אנשים שאומרים: אני לא יכול להוריד את המשקפיים כי אז אני שומע פחות טוב
) ואם תחושת הסיטואציה שלי טובה והחוש השישי אז גם אלה תורמים לראיה. אקיצר באותו היום הורדתי את המשקפיים. השתמשתי בהם רק לנהיגה, אבל אז גם הפסקתי לנהוג
. היתה תקופת מעבר שבה אנשים אמרו לי: לא נעים לך כבר לאמר שלום? אבל היא עברה מהר. הראיה הזאת חידדה לי מאוד את החושים ותמונות תלת מימד תרתי משמע שמעולם לא הצלחתי לראות פתאום נגלו לעיניי. אני עוסקת הרבה בשמיניות, בהליכה על השמונה האינסופי תוך התמקדות בעיניים, בכל מיני תרגילי עיניים ובעיקר בראיה פנימית ובהסרת מחסומים פנימיים, שמביאים איתם את השקט שמאפשר לראות טוב יותר. מאיה

snoopytush

New member
מאיה איך את מסירה את המחסומים?

השמונה הזה חוזר פה הרבה אני רואה. מאיפה שאבת את התרגילים מד"ר בייטס או שהיו לך מקורות נוספים?

freearth10

New member
אני מטפלת באמצעות הקינסגיולוגיה

ושם יש הרבה מאוד תרגילים עם ה-8 האינסופי. התרגילים האלו טובים לכל איזור בגופנו, אך מאחר שאני מטפלת וגם מורה ללקויי למידה אני עובדת הרבה מאוד על התנועה בצירוף תנועות העיניים. כל פעם שנופל לידי ספר טוב, או סדנה טובה, אני מייסמת אותן, ואז "ממציאה" גם שיטות משלי שאחר כך אני מגלה שמישהו אחר כבר המציא לפני
. מאיה

למעלה