ציר מרכזי -

ציר מרכזי - ../images/Emo53.gif

איך אני יכול לזהות מתי צריך להחליף רק את המיסבים של הציר ומתי זה לא מספיק וצריך להחליף את כולו? באופניים של אבא שלי יש ציר XT והמכונאי שלו אמר שהלך לו הציר והוא צריך להחליף אותו. אין לי מושג איך הוא הגיע לזה כי אין חופשים וחוץ מקפיצות של ההילוכים בעומס (שלא נראה לי קשורות לציר בכלל...) אין שום בעיה. האם 150 שקל לציר דאור זה סביר? 180 ל LX 210 ל XT או שמישהו מנסה לשדוד אותי? אין לי בעיה להחליף לבד ואשמח לשמוע על מקומות יותר זולים שאפשר לקנות שם.

OR TSD

New member
אם הוא לא "נוקש" או חופשי, אין סיבה להחליף

אני יוצא מתוך נקודת הנחה, שמדובר בקראנק הולוטק ולא חלול. המחירים סבירים. השאלה אם הוא צריך להחליף . כי לפי מה שנראה, לא ממש.

אז זהו שיש חופש

אבל למה לא פשוט לחזק את בורג ההידוק? החופש נוצר בגלל הציר או בגלל שהבורג רפוי? ואכן מדובר בקראנק HOLLOWTECH רגיל.

OR TSD

New member
זה בדיוק מה שהמכונאי צריך לבדוק...

אם זה רק הידוק של הזרוע(מה שאני לא מאמין) אז אין בעיה להדק במידה ולא נטחנה מהחופש. אם זה חופש בציר, אז צריך להחליף.

roirosenthal2

New member
למה צריך להחליף בגלל חופש בציר?

כל עוד הוא מסתובב ולא מייצר חיכוך, איזה סיבה יש להחליף אותו? אלא אם כן אלו חופשים מטורפים שממש משפיעים בכמה מעלות על הזווית של הגלגל"ש בקראנק ואז תהיה שחיקה מוגברת/יקפצו הילוכים

OR TSD

New member
כי...

זה מיסב. כשיש חופש במייסב,כנראה שמשהו לא תקין וקשמשהו לא תקין צריך להחליף אותו. זה יכול להיווצר כתוצאה משחיקה טבעית או סתם מכה חזקה שגרמה נזק. במצב כזה, הגולות,הכלוב או בית המיסב נשחקים,מתעקמים או נשברים ולכן רצוי להחליף כי זה רק יחמיר.

roirosenthal2

New member
תן לי רגע להבין אותך

אתה מציע להחליף גם אם זה רק חופש שנובע משחיקה במיסב?? שהרי - שיזדיינו הגולות שם עם הקונוסים הכי גרוע שהן יעשו זה ליצור תוספת חיכוך ומשחק לא נעים(אולי) בפועל הן לא יצליחו לשחוק ולהחליש את הציר עצמו שמחבר בין שני הפדלים כי הוא עבה מידיי וגם לא יצליחו לשחוק מספיק מבית המיסב החיצוני כדי להחליש אותו/לגרום לו להתעוות לכן אני לא רואה סיבה לתקן אם יש רק "חופש קל" שנגרם >משחיקה< של מ"מ בגולות ובקונוסים בנאבה אתה מהדק אותה כדי לפצות על החופש, כשאתה יודע שאם לא תעשה זאת מה שישחק יהיה הקונוסים והגולות בעצם המנגנון שם לעולם לא יגיע למצב שהוא שוחק את הציר עצמו ומחליש אותו(הדרך היחידה שבה יהיה נזק/סיכון מעבר לחיכוך המוגבר) אני לא מכיר בדיוק איך יושבים המיסבים של ציר מרכזי וזה בטח משתנה מציר לציר, אבל הגיוני שהם רצים על מיסבים בשיטת גולות וקונוסים כי אז העמידות הראשונית של המיסב גבוהה יותר בשל הגולות הגדולות יותר ואז גם רק הגולות והקונוסים יפגעו ולעולם לא הציר עצמו או המעטפת גם אם הם מתבססים על מיסבים סגורים, מהמצב שהמיסב מפתח חופש עד שהוא יאכל את הדופן שלו, ימשיך לאכול את הציר ואת המעטפת של הBB יש עוד מרחק אדיר שבטוח תקטע אותו כי הציר יצור חיכוך מטורף.

OR TSD

New member
אין קונוסים, זה מייסב אטום...

בקצרה... זה יפגע בדיוק ההלוכים ובהעברה מקדימה, יגדיל את שחיקת השרשרת והפלאטות. בקיצור. מי שמחפש בזול ,במקרה הזה, משלם ביוקר. הרי בכל מקרה אתה תחליף את זה מתי שהוא. אז למה להתחכם? שיהיה בהצלחה.

יש הבדל בין חופש בציר לחופש בזוע

אם רק אחת הזרועות זזה - החופש נובע בנק' החיבור של הזרוע לציר. (לכל החכמולוגים: יכול להיות ששתי הזרועות משוחררות, זה לא משנה את המהות של מה שאמרתי...). אבל אם שתי הזרועות זזות אחת מול השניה בהתאמה - הבעיה כנראה בציר שמחבר אותן ביחד. הבדיקה, אגב, פשוטה ביותר: יש לוודא שהציר סגור ומהודק כמו שצריך ולהדק את הזרועות חזק לציר. אם עדיין יש חופש, הוא נובע משחיקה של המיסבים ויש להחליף את הציר.

בדרך כלל לא.

רוב הצירים היום מגיעים כיחידה אחת סגורה, ללא אפשרות של החלפת חלקים. מה שכן, בקראנק אענטגראלי אפשר להחליף את המיסבים בנפרד. עוד סיבה למה כדאי לשדרג לקראנק אינטגראלי...

FaragMan

New member
נסה לחזק את בורג ההידוק..

תשתמש באלן 8 אבל בוקסה משו מאוד איכותי כי היה לי סיפור שהראש בורג נשחק בגלל מפתח לא איכותי מאוד ונאלצתי לרתך מוט פלדה לבורג לסכן ת'אופניים שיקרה משו מאיזה חלקיק שיעוף ועדיין היה קשה לחלץ את הבורג.(עזוב סיפור ארוך) ייתכן שחיזקתה חזק מידי וקצה הקראנק איפה שנכנס לציר מרכזי התרחב מעט ונוצר חופש (מה שקרה אצלי). אם החופש נובע מהציר (אחרי שהקראנק מפורק לתפוס את הציר ולבדוק חופש) אז צריך להחליף ציר כי כידוע לי אי אפשר להחליף מייסבים לציר. אם זה מה שקרה אצלי אז תראה, מצמן בילו שתמיד אני ממליץ עליהם שם לי לוקטייט על הציר ועל ההברגות ובעצם מילא את ההתרחבות שנוצרה בקראנק ועכשיו זה פועל פיקס ושרד כמה קפיצות (עד שהשילדה נסדקה
). צריך לבדוק בייסודיות מה בדיוק הולך לך שם ומאיזה רכיב החופש נוצר. לפעמים זה יכול להיות סיפור של 20 שקל או בכלל בלי כסף השאלה בדיוק מה זה.

למעלה