ציר מדחף.

אק 2015

New member
ציר מדחף.

שאלה למבינים ובעלי ניסיון עם רקע טכני.... לאחרונה נוכחתי שגם לאחר הוצאה מהילוך קדימה או אחורה למצב ביניים- ציר המדחף ממשיך להסתובב בכוון שאליו היתה תיבת ההילוכים משולבת לפני כן. העלאת הסל"ד במצב הביניים גורמת אף היא לסיבובים מהירים יותר של הציר באותו כיוון סיבוב קודם. השאלה:- מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו וכיצד לטפל בה.(פעם ראשונה מאז 16 שנה) נתוני מע' ההנעה :- מנוע דיזל וולוו-פנטה. תיבת הילוכים:- מכנית MS-2 . תימסורת הכבלים לשילוב מהלכים והאצה:- תקינה,כאשר השילוב והוצאה מהילוך תקינים וחלקים. גובה פני וכמות השמן תקינים (עפ"י המדיד ). קוטר ציר המדחף:- 25 מ"מ. סוג המדחף:- מתקפל מכני בעל שלושה להבים תוצרת וולוו-פנטה. תודה על ההתייחסות והעזרה.

Sail

New member
התופעה מתקיימת ההפלגה או במצב קשור לרציף?

zina71955

New member
אברהם, אני מכיר את התיבה הזו - היא בעייתית

ו volvo במהלך השנים החליף אותה. אחד הסיפורים שלי בספר הכפפות מספר על תלאותי עם תיבה זו. אני מציע שתיבדוק את הנושא עם מנצ'ו, ה - מומחה לגירים האלה, במרינה תל אביב 0505689365

1שריל

New member
בדוק היטב חופש בכבל מפעיל המגיע מהטרוטל

ה -0 - /ניוטרל בטרוטל אצלך למעלה הוא כנראה ל א ה -0- /ניטרל בגיר למטה - החופש/שפיל שנוצר בכבל/מוביל לא מאפשר מצב נייטרלי אמיתי בגיר או לפחות נוגע חלקית - ככה זה ניראה לי מהצד של המקלדת בהצלחה

אק 2015

New member
מדחף מסתובב בניוטרל.

ההשערה שלך נכונה. בדקתי,עשיתי רגולז',הוספתי אומי נעילה על הברגת קצה הכבלוהבעיה נפתרה. תודה לך ולכל מי שתרם לעיניין. אברהם.

בובקון

New member
נחזיק לך אצבעות דווח בעוד שבוע שבועיים

אם התקלה היתה גם בהילוך קדמי וגם באחורי אז רגולז' היה מבחינה טכנית!!! מעניין לשמוע.

danielia1

New member
תעשה לעצמך טובה . פרק את הכבל ובדוק אם לא

נקרעו לו גידים. החופש לא נוצר סתם ככה. משהו השתנה וצריך לתקן את המשהו הזה. מה שעשית זה טיוח של הבעיה. מחר תתקע מול סירה בתמרון ויעלה לך ביוקר ויוקרה...בהצלחה.

אק 2015

New member
מדחף שהסתובב במצב ניוטרל.

לדניאליה 1 שלום. ראשית ,תודה על ההתיחסות לבעיה בנושא. שנית, חזרתי ובדקתי את הכבל מהתקן מנוף ההעברה הידני שבקוקפיט ועד לחיבור המשולש שעל תיבת ההילוכים-הכל נמצא תקין והעברת הילוכים קלה ומהירה. חופש היתר היה בחיבור שבין הברגת סוף הכבל ומשולש ההעברה וזאת כנראה עקב השתחררות ונפילת האום הנועלת את קצה כבל ההעברה. יחד עם זה אמשיך לעקוב באם אין בעיה נוספת במערכת וזאת כדי שלא יתממש " איום " איבוד היוקרה...

Efraim

New member
סביר להניח שהמצמד במצב מגע גם בניוטרל

בגיר שלי (לא מכני - על לחץ שמן הידראולי) אפשר לנתק את כבל ההילוכים ואז יש אפשרות ידנית לשחק בן שלושת המצבים: קדימה, ניוטרל, ואחורה. אצלי יש נקודות מכניות שאפשר להרגיש כשמעבירים בן ההילוכים. מציע לנסות לעבוד ללא הכבל ולראות אם המצב משתנה. אם הבעיה לא קיימת ללא כבל אז יש לכוון את הכבל. אם הבעיה קיימת כל הזמן אז יש לבדוק מכנית בתוך הגיר את כוון המצמד.

למעלה