צירופי מזונות.....

behappy

New member
צירופי מזונות.....

שלום!! האם לפי רפואה משלימה יש איזשהן הגבלות על צירופי מזון מסוימים כמו חלבונים ופחמימות וכו? תודה!! משיר

יש שתי אסכולות עיקריות

האחת: אומרת שאין לאכול אותם יחד... הסיבה: עיכול שונה, יוצר גאזים וכדומה. בעיה: יש מזונות שמכילים את שניהם - מה עושים? השניה: אומרת: כן לאכול אותם יחד... הסיבה: נותן חלבון מלא צמחי - כל המזונות האתניים מורכבים: מג´דרה, חומוס בפיתה, לא זוכרת את הצירופים האחרים
בעיה: יכול להיות קושי עיכולי בכל מקרה מומלץ לא לערבב סוגי חלבון מהצומח (בגלל זה חמין הוא כל כך כבד ויוצר גאזים מומלץ לא לערבב חלבון מהחי עם חלבון מהצומח (בשר + חומוס למשל) חלבון מהחי אפשר לערבב אך להפריד חלב-בשר ולא מטעמי כשרות
את החלבון מהחי יש לאכול מהקל אל הכבד למשל: ביצה - דג - עוף אין לערבב פירות עם מזונות אחרים - מלבד תפ"ע מילון / אבטיח עדיף לא לערבב עם כלום (אפילו לא פרי אחר...) בכלל פירות עדיף לאכול על קיבה ריקה (בבוקר) כי הם מתעכלים מהר. אחרי שמתחילים עם מזונות אחרים - מומלץ, מלבד תפ"ע להימנע מפירות. זהו.. קצת... על קצה המזלג... נאוה

למה לא?

פירות אפשר לאכול כנ"ל לגבי סלט או קוקטייל פירות , ממולץ לא לערבב עם הפירות סוגים נוספים של מאכל ( כמו עוגה או חלב) . זה עד כמה שידוע לי , אולי נאוה תוכל לחדד. יעל

אפשר קוקטייל פרות אבל...

ללא אבטיח או מילון להפריד בין פרות חמוצים ומתוקים הפרות החצי חמוצים משתלבים בשתי הקבוצות למשל: בננה לא הולכת עם תפוז (למרות שזה אחד הצירופים הטעימים יותר...) תפוז לא הולך עם צימוקים בתיאבון נאוה

לא, אבל היום לפנות בוקר

אכלתי לי אבטיח, והרגשתי (להפתעתי) שאני לא רוצה כלום בתור תוספת. גם כשנזכרתי במקרים אחרים של אכילת אבטיח, שמתי לב שגם אז היתה בי רתיעה (קלה) לאכול תוספות שונות (וזה היה לפני שקראתי את השרשור הזה, אז שכנוע עצמי יורד מהפרק)

behappy

New member
נאוה-תודה רבה,ו..../images/Emo26.gif../images/Emo35.gif

לפי מה שהבנתי מדובר על בעייתיות בצירוף חלבון מהחי ופחמימות...לגבי חלבון מהצומח<למשל טבעול/טופו>יש גם איזושהן מגבלות?? ...ועוד שאלות:יש איזשהן מגבלות על אכילת ירקות? האם אפשר לאכול פירות 4 שעות אחרי ארוחה או שכדאי רק בבוקר על קיבה ריקה?<משום מה דווקא בבוקר אני לא מסוגלת לאכול פירות......> תודה!! משיר

אני מאמינה בהקשבה לגוף...

יש המון אסכולות וכל אחת אומרת משהו אחר... על פי המקרוביוטיקה בכלל כמעט ואין פרות... לכן, אני תמיד אומרת: טוב לדעת את החוקים אבל... הכי חשוב זה להקשיב לגופך כי הוא לפעמים אומר אחרת... אם את לא יכולה לאכול בבוקר, אכלי כשמתאים לך ובלבד שלא לאחר ארוחה כבדה = זה גורם לתסיסה, גאזים ובעיות בעיכול. הנטיה שלי היא להגביל כמה שפחות. "החוקים היבשים" ממליצים כל מיני התייחסויות לסולניים (שמכילים רעל בשם סולנין, כשהם ירוקים = נותן טעם מריר) (עגבניות, פלפלים,חצילים ותפוחי אדמה) או לכרוביים ש"עושטים גאזים" וכדומה. שימי לב מה נעים לגופך ומה לא, מה גורם בעיות ומה לא... אם תשימי לב, תראי שזה גם משתנה לפי צורכי הגוף. השתמשי בתזונה הבסיסית שנתתי כאן בזמנו כבסיס וקחי את הדברים משם.. יעל הזכירה שיש אסכולות רבות ושונות: מאקרוביוטיקה, סוגי הדם, תזונה סינית, הודית, שיטת אן ויגמור, ויש צמחונות ויש טבעונות ויש כל מיני ומה שמתאים לאחד ממש ממש רע לאחר... אין טעם לפרט את החוקים של כולן כי זה עוד יותר יבלבל. אני רוצה לציין עוד משהו חשוב!!! חשוב לאכול אוכל בריא ונכון אבל.... וזה אבל גדול... ההתעסקות עם האוכל אסור שתשתלט על היום אם את אוכלת כל היום... או חושבת ומתכננת את ארוחותייך כל היום או עסוקה בחישובי קלוריות או מסדרת צירופים זו התעסקות יתר הענייני אוכל... אנחנו אוכלים כדי לחיות ולא להפך... אוכל הוא הזנה אוכל הוא אחד העינוגים בחיים. כל זמן שהכל נעשה במידה. אני מברכת אותך באכילה מהנה ובריאה נאוה

behappy

New member
אהמ.....הבנתי את הרמז...../images/Emo6.gif

.....הבעיה שהרבה פעמים כואבת לי הבטן מאכילה אז אולי זה באייזשהו צירוף לא נכון של מזונות...... או שאולי זה מעגל קסמים?????
ביי
משיר

נסי לשים לב מה אכלת לפני כאב הבטן..

אם כל הזמן יש כאב בטן, כדאי לבדוק איך לתמוך במערכת העיכול... לפעמים היא צריכה עזרה נאוה

הגישה הסינית

מתיחסת למזון עפ"י קטגוריות שונות : טעמים ( חריף , חמוץ, מתוק, מר, ומלוח) , טמפרטורה ( חם , חמים, נטראלי, קריר וקר) , תנועת המזון ( פנימה , החוצה , למעלה , למטה) ותפקודם מניעים או מעכבים. זאת הסיבה שבתזונה הסינית המסורתית אין הפרדת מזונות של חלבון ופחממה אלא עפ"י איבחון ספציפי של האדם והגבלות עפ"י אותו איבחון. כמו שנאוה ציינה ישנם מטפלים ברפואה המשלימה שממליצים על הפרדת מזונות בעיקבות עיכול לקוי , אכילת רק פחממות או רק חלבון בארוחה מקלה על העיכול ובד"כ מונעת את תחושת הכבדות ובעיות הגסטרו השונות שהמטופלים שמקבלים תזונה זו מתלוננים עליה. ישנם גישות נוספות , שאינני בקיאה בהם כמו מזונות עפ"י סוג הדם , ותזונה המבוססת על פחממות..

למעלה