ציפר בעד בחירה חופשית בטיפולי המרה

רiאיש

New member
צודק, כל עוד מדובר באמת בבחירה חופשית

בחברה הדתית, כשיש מכבש לחצים שמופעל עליך, הן מצד רבנים בעלי שם והן מצד משפחה, מצד נורמות במערכת החינוך התופסות נטיה מינית כ-"יצר הרע" ומצד קבוצות המתיימרות לייצג הומואים אורטודוקסים - אני לא בטוח שהבחירה החופשית קיימת.

בשולי הדברים אני אעיר שהתנהלות כל הצדדים בעניין נשמעת יותר כמו תגובה בפלובית מאשר דיון רציני ומעמיק בנושא.

אז קיומו של האדם הדתי נטול בחירה חופשית?

זה לא סותר את אחד מבסיסי האמונה (או משהו כזה).?

על כולנו יש לחצים, הבחירה החופשית היא לבחור במה שאתה רוצה למרות הלחצים.

רiאיש

New member
אני לא מתעסק בתאולוגיה של בחירה חופשית

האם לבחור שהרב שלו כפה עליו לקיים איתו יחסי מין היתה בחירה חופשית?
האם לאישה שהבוס שלה איים עליה בפיטורין במידה ולא תשכב איתו היתה בחירה חופשית?
אנחנו מכירים מצבים שבהם ניצול יחסי המרות שולל את הבחירה מהאדם, וברור שאי אפשר להאשים את האדם בפגיעה בעצמו.
נראה לי שלטענה הזו יש להביא בחשבון שני משתנים - האחד של אופי וכמות הלחץ המופעלת עליו, והשני היא מידת הפגיעה באדם.

השאלה היא, כמובן, האם מכבש הלחצים המופעל על הומו לעבור טיפולי המרה הוא מכבש לחצים שלא ניתן להתנגד אליו והאם הפגיעה מטיפולי ההמרה היא חמורה מספיק כדי שנרצה למנוע אותה ממנו.

נראה לי שכל מקרה לגופו

אם מישהו הולך לפסיכולוג רק מאחר שהוריו מכריחים אותו, נראה לי שפסיכולוג בעל אתיקה צריך לסרב לקבלו.

גנימדס

New member
וכשחושבים על כך עוד....

בחירה חופשית היא גם לאדם לבחור אם לעשן סמים או לא. אם ללכת לזונות או לא אם לגנוב או לא. בחירה חופשית היא תמיד מותרת, גם למעשים שלילים.
אבל חובה עלינו להתריע מה שלילי ומה לא. חובה עלינו לפרט מה המשמעות של טפולי המרה- ומה התוצאות האמיתיות
כישלון הטפולים.
על הכישלון לא מדברים, למרות שהוא קורה ב99 אחוז מהמקרים.
תמוה בעיני, כי ברפואת הגוף מידעים אותך על אפשרויות הכרוכות בכל טיפול- וברפואת הנפש משום מה (שהיא דבר מסובך לא פחות) פתאם י 100 אחוזי הצלחה.

הכישלון כולל גם תחושת כישלון אישי והחמצה. ה"מטופל" מאשים את עצמו ובכך שלא ניסה מספיק (כי הרי לכאורה כולם מצליחים) התחושה היא של אובדן הדרך, ברוב המקרים חזרה בשאלה, ובמקרים אחרים- התאבדות.
המקרים של הומואים ש"חזרו למוטב" הם נדירים מאד, אך גם שזה קורה ,לא מדובר ברפואה שלמה וחיי אושר.

בעידן האינטרנט זה קל

מספיק לכתוב "טיפולי המרה" בגוגל ולראות שמרבית התוצאות הראשונות מדברות בשלילה על הנושא.
האם יש בחור צעיר שבימינו לא יסתכל ויקרא? בוודאי שמדברים על הכישלון בכל אתר שלא קשור לרב אבינר.
אני יכול להעיד על עצמי שבגיל 24 דיברתי עם עצת נפש ומאד לא השתכנעתי.. הם שידרו חוסר מקצועיות
והבטחות מפה עד להודעה חדשה. שנה אח"כ במקרה נתקלתי באיזו פסיכולוגית שהפנתה אותי
לד"ר אבשלום אליצור שנתן לי רשימה של מטפלים. שוב, התקשרתי לרבים והרוב המוחלט נשמע לי
חסר מקצועיות עם הבטחות מוגזמות. רק פסיכולוג אחד ניהל איתי שיחת טלפון רצינית ומעמיקה והסביר על התהליך
ועל החסרונות ועל כך שאחוזי ההצלחה אינם גבוהים. בסוף לא הלכתי אליו מהסיבה הפשוטה שלא היה לי כסף לתהליך כה ממושך.
ד"א, גם רונית אלוני המפורסמת מופיעה ברשימה שד"ר אבשלום שלח לי. היא מטפלת בסרוגייט ושם עלות טיפול יקרה להחריד.
האם לא הייתה לי בחירה חופשית? אני מאמין שהייתה.
בסוף הלכתי לפסיכולוג רגיל מטעם קופת החולים ואח"כ המשכתי ללכת לפסיכולוגית בשירות בריאות הנפש הציבורית ודיברתי
על הפחדים והקשיים ובסוף היכרתי את מי שלימים יהפוך האקס המיתולוגי שלי והבנתי הרבה מאד דברים על עצמי
ועל מי שאני ומה אני רוצה להיות ומה מיסב לי אושר.
אני עדיין צופה קשיים ביום שאגלה להורים (וזה משהו שאני חושב שראוי לחכות איתו לעצמאות כלכלית כי אולי הורים דתיים
נוטים יותר לנתק קשרים עם הילד שיצא מהארון) ועדיין, לא רואה את עצמי חוזר לאחור.

תודה על הסיפור מחייך

יעזור לאחרים במצב של ספק לשמוע מה עבר עליך. אני מאמין שטיפול המרה יכול גם להועיל לפעמים. אפילו אם ההמרה לא עובדת ולא באמת יכולה לעבוד, האדם חש שמיצה את חובת ההשתדלות שלו ומכאן ואילך נותר לו לחיות כפי שברא אותו הטבע.

תודה על הסיפור מחייך

יעזור לאחרים במצב של ספק לשמוע מה עבר עליך. אני מאמין שטיפול המרה יכול גם להועיל לפעמים. אפילו אם ההמרה לא עובדת ולא באמת יכולה לעבוד, האדם חש שמיצה את חובת ההשתדלות שלו ומכאן ואילך נותר לו לחיות כפי שברא אותו הטבע.

גנימדס

New member
ברך על שניצלת משיני הארי !

אשריך, ניצלת!
מה יעשה מי שלא ניצל?
התוצאות העגומות מדברים על מקרים מחרידים רבים, נזקים נפשים והתאבדויות.

אשריך שהיתה לך את היכולת והאסרטיביות המספקת לא להתפתות להבטחות שוא ולמשעי מרמה.
אשריך שהגעת לטפול נפשי שעוזר לנפש ומקנה חשיבות למה שקורה בקרבך ולא משהו שמאלץ אותך להיות מי שאתה לא.

מה לגבי מי שאינו אסרטיבי מספיק?
מה לגבי מי שלא יעשה את הבדיקה שלך אלא ישר יקפוץ על הטפול שלא יתאים לו?

אם כולם היו נוהגים לפעול בדרך חשיבה זו, הרמאים והשרלטנים בעולם לא היו מצליחים כל כך.

zedfire2

New member
אחת הבעיות שלנו כבני אדם

שאנו מכתיבים לאנשים אחרים.
אנו קובעים מה מותר ומה אסור, מה הוא טוב ומה הוא רע.
אנו בני האדם לא מפנימים כשאנו מביעים דעה אנו צריכים רק לייעץ ולא להחליט מה לעשות.
כל אדם חייב לעשות את החלטותיו אף אם זה לא מוצא חן בעיננו

למעלה