ציפרלקס וכדורי הרגעה

nic nic

New member
ציפרלקס וכדורי הרגעה

אני לקחתי ציפרלקס במינון 5 מ"ג למשך 3 שבועות והפסקתי מלפני כמעט שנה, וחושבת (על דעת עצמי) לחזור לזה.... מחפשת מידע על כללל התופעות הלוואי האפשרויות והאם מתמכרים אלייה, האם התרופה יכולה להזיק ליכולת בלימודים (יש לי פסיכומטרי לשפר בסוף ספטמבר), והאם היא משמינה ומעוררת תיאבון. האם ישנם כדורי הרגעה/שינה בלי מרשם רופא שלא מתמכרים אליהם או שניתן לקחת בלי שתהיה הסתגלות לחומר בלי צורך בהלאת המינון או החלפת הכדור וגם שניתן לקחת לא קבוע בהתאם לצורך? יש לי קרלמרבין אבל זה לא כזה משהו אני צריכה לקחת 4-6 כדורים בשביל שישפיע.. יש מניעה לקחת ציפרלקס עם כדורי הרגעה/שינה?

לא נוטלים תרופה זו ללא יעוץ רופא!

-לגבי תופעות לוואי , אלה הינן תלויות מינון ובסיבה שבשלה נרשמה התרופה. -יכול להיות אי שקט, יכול להיות השמנה ועוד ועוד. -אין תרופות הרגעה / שינה ללא מרשם רופא (OTC ). קיימים תכשירים שאענם תרופות. -שילוב ציפרלקס עם תרופות אחרות, כמובן, תלוי בתרופה הספיציפית. לסיכום: רופא/ה מטפל/ת הוא הכתובת. אין להתחיל טיפול ללא אישורו/ה!

nic nic

New member
אז מה עדיף שמצב ידרדר?:\

מינון......5 מ"ג ליום שזה חצי כדור 10 מ"ג...יהיה לא יותר מדיי נכון? זה מה שלקחתי אז וזה עדיין השפיע אפילו שמינון לא גבוה אם פעם שעברה שלקחתי את זה זה גרם לאיבוד תיאבון וירידה אז גם הפעם זה יגרום? (בקשר להשמנה) מה הכוונה תכשירים? קלמנרבין לא נחשבת לתרופת הרגעה/שינה בלי מרשם? מה זה OTC? אפשר לשלב ציפרלקס עם קלמרבין? קראתי בעלון שלמי שיש בעיות במערכת השתן זה יכול להיות בעייתי ומזה אני חוששת! עשיתי בדיקות אולטסאונד וגם דגימת שתן ויצא שאין שום לי דלקת אבל עדיין יש לי בעיות עם זה שכל פעם רצה לשירותים ויוצא ממש קצת וכאבים בבטן תחתונה ואני בקושי שותה! עד כוסמים אחת-שתיים ליום! ועוד שאני כל יום במכון כושר ומתרוצצת בעבודה על הרגליים אז מאיפה הצורך מגיע אני לא יודעת..

לא להידרדר , ללכת לרופא המטפל!

OTC = תרופה ללא מרשם קלמנרבין תרופת הרגעה ללא מרשם . הצירוף לא נאסר. כאמור, ציפרלקס צריכה להרשם ע"י רופא בלבד שיתאים את התרופה לצרכי המטופל.

Shichman

New member
ממה את רוצה לקבל טיפול?

ציפרלקס - זה לא כדור שינה וגם לא כדור הרגעה. זו תרופה נגד דיכאון וחרדה. אם כי, כמובן שדכאון יכול לגרום לעצבנות וקשיי שינה, אז בצורה עקיפה זה יכול לתרום גם להרגעה ושינה. כמו כן, יכולה להיות ישנוניות בתור תופעת לוואי, אבל תתכן גם תופעת לוואי הפוכה - קשיי שינה. השפעה של תרופות כאלה על אנשים שונים יכולה להיות קצת שונה וזה עניין לא פשוט, לכן חשוב לקחת תרופות כאלה (אם צריך, כמובן) תחת מעקב רפואי - גם כדי לשלוט בתופעות לוואי ולדעת מתי לעצור/לעבור לתרופה אחרת, אם צריך. אחת מתופעות הלוואי האפשריות של ציפרלקס זה ירידה בתפקוד הקוגניטיבי, וכן עייפות וישנוניות, לכן בהחלט לא מומלץ טיפול בתרופה זו לפני בחינה פסיכומטרית. ירידה בתאבון זו תופעת לוואי אפשרית, אם כי יחסית לא נפוצה מאוד, ולכן אם נתקלת בה כדאי להתייעץ עם הרופא אם להמשיך בטיפול או לא. אז שוב - אל תקחי את התרופה על דעת עצמך (גם אם יש לך דרך לעקוף את הצורך במרשם), תתייעצי קודם עם רופא. אם את רוצה דווקא לא טיפול בדכאון ו/או חרדה, אלא הרגעה וכדורי שינה, אז יש קבוצה נפרדת של תרופות לטיפול בתופעות אלו - לא אפרט, כי גם כאן יש צורך בהתייעצות עם רופא. מה שכן, רוב התרופות מצריכות אח"כ העלאת מינונים והם נותנים גם "שינה לא טבעית" (קשור לפאזות של השינה), כך שרצוי לנסות להתגבר על התופעה בדרכים אחרות, במיוחד בגיל צעיר. אבל שוב - אם יש צורך ואין דרך אחרת, אז אפשר להשתמש בהן לאחר התייעצות עם רופא. תרופות OTC / תוספי מזון שניתן לנסות: 1) ולריאנה. יש גם שילובים של ולריאנה עם חומרים נוספים. 2) רגיעון לילה 3) חליטת צמחים לא רעה בשם Dream Tea אם אני לא טועה 4) Nytol (גם לא מומלץ לשימוש ממושך ללא התייעצות עם רופא) יש עוד. כדאי להיכנס לבית מרקחת ולהתייעץ עם רוקח. כדאי גם אולי להתייעץ עם רוקח בבית מרקחת שמתמחה בצמחי מרפא. ואם זה לא עוזר והתופעה היא באמת בולטת ומפריעה, אז ללכת לרופא ולקבל טיפול יותר מסיבי. עוד טיפים קטנים: 1) כדאי לטייל כחצי שנה בחוץ לפני שאת הולכת לישון, במיוחד בקרבת הים (אם זה אפשרי). חשיפה לחמצן עוזרת להירדם. 2) כדאי להימנע מאכילה מרובה כשעתיים לפני השינה, כן - משתיית קפה, תה, קולה ומשקאות אחרים המכילים קפאין 3) מומלץ לצרוך מספיק מוצרי מזון שתורמים לרמה תקינה של מלטונין בגוף. כמובן שמומלץ להסדיר את השינה לשעות חושך (אז נוצר מלטונין באופן טבעי).

nic nic

New member
בשביל דכאון

ומניעת מחשבות על איך לתכנן למות ואני רוצה כדורי שינה והרגעה לא בגלל קשיי שינה..להפך אני ישנה דיי הרבה בלי בעיות אני פשוט רוצה שיהיה לי כדורים שאני אוכל לקחת אם אני בוכה ממש הרבה או ממש רע לי ואני לא כבר לא יכולה לשאת את זה אז כדי לא לעשות משהו..אז כשאני יודעת שזה עלול להגיע לזה אני פשוט לוקחת הרבה קלמנברין כדי להרגע או להרדם וזה מרגיש ומונע.. אני לא צריכה מרשם יש לי 4 חבילות של זה בבית.. אני גרה רחוק מהים, יש פה ים אבל צריך לנסוע לשם ואין לי דרך להגיע לשפת הים לפני שינה בשעות מאוחרות.. אני שותה רק תה בבוקר וזהו לכל היום.. לא קפה קולה וכל אלה.. איך מוצרי מזון תורמים? אפשר לקחת הרבה ולריאנה בלי הגבלה או רגיעון לילה? (מבחינת מספר כדורים בבת אחת או ליום, או לתקופה ממושכת אם יש הגבלות)

Shichman

New member
המצב חמור יחסית כמו שאת מתארת אותו

ועצה הכי טובה שניתן לתת לדעתי זה ללכת לרופא טוב ואולי גם לפסיכולוג. גם אם את לא צריכה מרשם וגם אם זו התרופה שהרופא נתן לך בפעם הקודמת, חשוב שהטיפול יתבצע תחת השגחה רפואית - גם כדי שהטיפול יהיה יותר יעיל וגם כדי למנוע סיבוכים ותופעות לוואי, במיוחד לאור גילך הצעיר. אסור בהחלט לקחת כמויות של כדורים לבד! אני ממש לא נוקט בשיטה "לשלוח" אנשים לרופא בכל מצב, אבל במצב שלך כפי שאת מתארת אותו לדעתי זה הכי נכון ובאמת חשוב, אולי אפילו חשוב מאוד. בבחינת העצות הכלליות בנוסף לטיפול רפואי: 1) מזון עשיר בפחמימות שזה תורם באופן ישיר ליצור סרוטונין (נוירוטרנסמיטור שבד"כ חסר במצב של דכאון). אפשר גם ממתקים במידה סבירה, אבל לא להגזים עם זה, כי הם יכולים לגרום להיפוגליקמיה (סוכר נמוך) בשלב יותר מתקדם. מומלץ מאוד פירות - במיוחד בננות, וכן מספיק פחמימות מורכבות (לחם, תפוח אדמה וכו'). 2) טיול, הליכה, פעילות פיזית בהחלט יכול לעזור - גם אם לא ליד הים. 3) יש תוספי מזון/צמחי מרפא שיכולים לתרום לטיפול בדכאון (למשל,Hypericum שנחקר יחסית ופועל בכמה מנגנונים נגד דיכאון), אבל אסור לקחת אתו יחד עם תרופות אנטי-דכאוניות אחרות (לפחות מבלי להתייעץ עם מומחה) וכנראה לא עם תרופות הרגעה. אבל אם כבר טיפול ללא רופא (ששוב - זה ממש ממש ממש לא מומלץ) אז אולי זה עדיף. ולריאנה ורגיעון גם טובים להרגעה, אבל במינון המתאים כמובן. ולריאנה ורגיעון הינם יחסית בטוחים, אבל כמובן אסור לקחת אותם בלי הגבלה! שום תרופה/תוסף מזון אסור לקחת בכמות מוגזמת - זה יכול להיות מסוכן מאוד ולהזיק לך גם באופן המיידי וגם לטווח ארוך! שוב - כל חומר, גם בטוח ביותר, גם מזון יכול להיות רעיל בכמויות מוגזמות ובטח שתרופות. לכל תרופה יש טווח מעליו היא מתחילה להיות רעילה, וכן - תופעות הלוואי בד"כ יותר בולטות ככל שעולים במינון. לא צריך לצרוך כמויות של תרופות. אני בהחלט מבין אותך - כשאת ממש סובלת את באופן טבעי מנסה להוריד את הסבל כמה שיותר וכמה שיותר מהר, וכן להירדם כדי שהסבל כבר יפסק לזמן מה. אבל זו דרך של בריחה, התעלמות וזה לא יתרום לפתרון בעיות, אלא אולי להפך - הן יחמירו מכיוון שלא מטופלות. ואל תחשבי על לעשות משהו רע - החיים יפים ותאמיני לי, הכל יסתדר! רק צריך לפעול בצורה נכונה! את צריכה לקבל טיפול מאוזן בהנחיית גורם מקצועי כדי לטפל בבעייה ולא לברוח ממנה. יש אנשים שבהחלט יודעים לעזור במצבים כאלה ושווה מאוד לנסות. בנוסף, אני משוכנע שתמיד עדיף לטפל בבעייה עצמה ולא רק בתסמינים. את תשקלי אפשרות ללכת לטיפול פסיכולוגי. נכון שזה יקר באופן פרטי, אבל כדאי לנסות. בעבר היו גם מקומות שזה היה בחינם - לא יודע אם עדיין יש (אפשר לברר אולי דרך עובדת סוציאלית בעירייה). יש גם רופאים שמשלבים טיפול תרופתי עם שיחות קצרות - זה אולי פחות יעיל מטיפול פסיכותרפי "מלא", אבל עדיין יכול לעזור לך להבין את מקור הבעיות ולנסות להתגבר עליהן. בכל מקרה המון בהצלחה ואני ממליץ לך ממש בחום ללכת לרופא ו/או פסיכולוג ולהתחיל לטפל בבעיות שלך בצורה מושכלת! אם אני אוכל לעזור במשהו עוד - אשמח!

nic nic

New member
טוב..אתה צודק..../images/Emo140.gif

אני אסתדר, פשוט יש תקופות שממש קשה....עדיף לי להפסיק לעבוד ורק ללמוד לפסיכומטרי, פחות לחץ ויותר יעיל. ופחמימות אני טוחנת, מתוקים, עוגות,פירות וכו'. זה באמת משפר מצב רוח.. יהיה בסדר, תודה

למעלה