ציפרלקס גורמת להיפונתרמיה?

nic nic

New member
אבל לא יכול להיות גם התייבשות וגם היפונתרמיה

נכון? התייבשות עקב שתייה מועטה והיפונתרמיה בגלל הציפרלקס הציפרלקס מייבשת אותי גם ובגלל פ"ג כל יום אז עוד יותר גורם לאיבוד נוזלים..

דודי 2002

New member
כפי שכתבתי

לא כל מי שנוטל ציפרלקס יגיע למצב של היפונתרמיה, החשש להיפונתרמיה מחמת ציפרלקס הוא בעיקר בקשישים, אנשים עם פגיעה כבדית, וחולים הנוטלים תרופות שעלולות להחמיר את הירידה ברמות הנתרן.

nic nic

New member
ציפרלקס גורמת להיפונתרמיה?

או להתייבשות? מה הסימנים להיפונתרמיה? אני חייה על חצי 500 מ"ל מים ביום וגם פעילה כל יום אז זה בעייתי ועוד שאלה, אם צריך לקחת כדור שלם ליום של 10 מ"ג, אפשר לקחת חצי כדור בבוקר ועוד חצי אחה"צ או שחייב שלם בבוקר? פשוט אני מרגישה אחה"צ תמיד צורך חזק בלתי נשלט להרדם ולישון באיזור שעה 6 ואז להתעורר בלילה ואין חשק לישון שוב.. אז חצי כדור אחה"צ מחזיק אותי עירנית עד 9-10 בערב

דודי 2002

New member
תשובות

לציפרלקס ישנה השפעה כל שהיא על רמות הנתרן בגוף אך היא איננה גורמת להיפונתרמיה, אך בגלל ההשפעה שיש לה על רמות הנתרן יש צורך במשנה זהירות לפני נתינתה לקשישים, חולים עם פגיעה כבדית, או אנשים הנוטלים תרופות המגבירים את ירידת רמת הנתרן בגוף. סימני ההיפונתרמיה הם דומים מאד לסימיני ההתייבשות דהיינו: אובדן תיאבון הקאות כאבי ראש חוסר מנוחה הזיות בלבול חולשה כללית סחרחורות התנפחות אברים בגוף התכווצויות שרירים במקרים קיצוניים התעלפות 500 מ"ל ביום זה מעט מעט, ויכול להזיק. אין צורך לשתות כמות מים גדולה בת אחת, אבל בהחלט רצוי בימי הקיץ לשתות "במשך היום" כמות של 4-5 ליטר, חצי ליטר זה מעט מאד וסביר להניח שתחושת העייפות אותה את חשה אחר הצהריים והצורך הבלתי נשלט להרדם נובעים מהסיבה הפשוטה ששמה "חוסר נוזלים". לסיכום: קחי כדור פעם ביום כפי שהמליץ המטפל, ותשתי יותר בטוחני שתהיי עירנית יותר דינמית יותר פעילה יותר וגם תרגישי טוב יותר. זכרי!היפונתרמיה הוא דבר מפחיד אבל לא פחות מפחיד מצב של התייבשות והיפרנתרמיה. בברכה,דודי

למעלה