ציפי

יוסי99

New member
תשובה

לא מיואש בינתיים.. תכף תבין למה א) כשאמרתי קריירה צבאית - מקום העבודה שלי כבר מובטח, וגם שכר של בערך 8K נקי + תנאים , בפרקליטות הצבאית. בחתימה שנייה, מן הסתם זה יותר, אבל אין לי הרבה חשק להשאר לנצח בצבא. ב) לפי המגמה, לפחות באונ´ ת"א, הרמה הולכת לעלות חזרה - מצמצמים כבר שנתיים ברצף ב 50 את מס´ המתקבלים, וציון הכניסה הולך ומתקרב לזה של הפקולטות היוקרתיות - נכון להיום צריך 105 בגרות +650 פסיכומטרי, שזה לא בשמיים אבל זה לא מעט בכלל. ג) אני מקווה שכשאני אצא לשוק, המצב הכללי בארץ יהיה יותר טוב (ואם לא, תמיד יש לי דרכון וחברים באירופה) ד) כשאני אצא לשוק אני אהיה פחות או יותר בצומת שאתה מתאר, רק במסלול קצת שונה, שאולי יעכב קצת את עניין השותפות וכו, אבל יש לו יתרונות אחרים: יהיה לי 6-5 שנות ניסיון (הבעיה- לא ניסיון ישיר בתחום שאני כנראה ארצה לעסוק בו, אבל בכ"ז ניסיון - ), כולל תפקידים עם המון אחריות, + LLM במסחרי + בתקווה להשלים גם ל MBA. רק רציתי לוודא שלמרות כל זאת לא יציעו לי 6000 ש"ח לחודש..

יוסי99

New member
שמתי לב עכשיו

שעשיתי תכנון לטווח "קצת" ארוך.. ילד עם שאיפות אנוכי.. טוב שלא פרטתי איזה צבע יהיו הקירות במשרד שלי בגיל 30...

יוסי99

New member
ציפי

במקרה נתקלתי בהודעתך בקשר לקריירה החלומית - וזה דיכא אותי קלות. האם באמת המצב בשוק עד כדי כך קשה? (אני חשבתי שלמרות המצב, 10000 ש"ח זה משכורת של עו"ד עם ניסיון של 5-4 שנים בלי להתאמץ אפילו, שלא לדבר על "להעביר ניירות מערימה לערימה..")

Sch

New member
וטוב

ששמת דברים בפרופורציה, ומצוין שיש לך חוש הומור..

ציפי ג

New member
אני בעלת ותק של 12 שנה כמעט

אני עצמאית, ועובדת מהבית בחצי הקיטור. ולכן אני לא קנה מידה. אני מכירה עו"ד בעלי ותק של 7 שנים שלא מגיעים ל - 10,000 ש"ח נטו בחודש, והם עו"ד מצוינים. בעלי פגש השבוע עו"ד בן כיתתו מובטל מזה 7 חודשים, שסיפר לו שבראיונות עבודה הציעו לו 3000 שקל על משרה מלאה. הוא הסכים ועדיין לא התקבל. גם הוא לא עו"ד גרוע. הוא אמר שהוא שלח 150 קורות חיים והוזמן רק ל15 ראיונות. בזמנו, כשהחברה שעבדתי בה חיפשה עו"ד במקומי, ראיינתי הרבה מאוד עו"ד. כולם בקשו משכורת של למעלה מ-12,000 ש"ח נטו. הבוס שלי התכוון לתת להם משהו כמו 6,000 ש"ח נטו. חברה טובה שלי עבדה בבנק די גדול, גם שם המשכורת היתה בערך 6,000 ש"ח נטו לחודש לעו"ד עם ותק של 8 שנים. נאמר לי ע"י עו"ד שמקורב לבנקים, שהבנקים מתכוונים להפסיק להעסיק עו"ד חיצונים בגביה, הואיל ועלות עו"ד שכיר כה נמוכה, שלא משתלם עוד להעסיק עו"ד חוץ משרדי. יש ים של היצע, ומינימום ביקוש. המצב על הפנים, אם תסלח לי, ולמרות שאני מתפרנסת מהמקצוע, ולא רע ביחס לשעות העבודה שלי, אני מתחילה עוד חודש ללמוד מקצוע אחר. רע מאוד, לדעתי, כאשר מקצוע נמצא במגמת ירידה, ששני בני זוג יעסקו באותו מקצוע.

יוסי99

New member
בררררררר

spooky יחד עם זאת יש גם שמועות על חבר´ה צעירים שמביאים הביתה את ה 10-15 פה ושם.. המצב ממש על הפנים, לפי התיאור שלך.. אני מאד מקווה שזה ישתפר, לא בא לי על קריירה צבאית (אגב בקבע ראשון בצבא- עו"ד עם שנתיים ניסיון - משלמים 8000, חשבתי שזה קצת יותר נמוך ממה שבחוץ, נראה לי שבסוף יוצא שזה יותר גבוה..) מצד שני, אני יודע בוודאות שמשרדים כמו ש. הורוביץ ובכלל המסחריים הגדולים משלמים למתמחים כ 5500-6000 ברוטו .. איך זה מסתדר עם מה שאת מתארת? (כמובן שזה רק ל 12 איש שמתקבלים מתוך 1000 קו"ח, אבל עדיין..)

ציפי ג

New member
אתה מדבר על ברוטו אני על נטו

ברוטו של 10,000 ש"ח זה לפחות 15,000 ש" אם לא יותר. לכך יש להוסיף הפרשות מעביד כמו מס מעסיקים וביטוח לאומי, מה שמיקר למעסיק את המשכרות עוד. וש. הורביץ יש כמה בארץ? עו"ד כבר למעלה מ- 30,000 . זה לפי דעתי מסביר את ההבדל.

יוסי99

New member
לא צריך להגזים - יש בארץ רק

26500 (אבל 10000 סטודנטים למשפטים לומדים כרגע - טירוף מוחלט).

ציפי ג

New member
התשובה שלי לא הקפיצה מספיק?

אני חושבת שמה שכתבתי קופצני כשלעצמו.

למעלה