ציפי זרנקין - המשך

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
ציפי זרנקין - המשך

לא יודעת עליה הרבה... שמעתי אותה....נהניתי...... אבל הסיפור האמיתי הוא של אחיה....מוטי זרנקין.... כל הפרטים מצויים אצל גל-עמית אני יודעת רק...........שגר בנהריה בשנות השבעים המקוללות , כשמזלו הרע........רק מזלו הרע.....זימן לו מחבלים בביתו שהרגו את אשתו וגם ילד או ילדה........לא זוכרת........ ופצעו אותו קשה....ברגלו........... וסימנים כאלו, לא נעלמים בכביסה או עם מסיר כתמים...... צריך לבקש מגל- עמית להמשיך את הסיפור המדוייק.....

טרה10

New member
אחרי שבועיים בקורס על צירוף מקרים

את עוד מדברת על המזל...הרע.? גם במעלות.ב-1974 ..זה היה מזל רע..? כשלא במקרה המחבלים הרוצחים האלה הגיעו לבית הספר..? וילדי האוטובוס באביבים..!? עברו שם ´למזלם הרע´..כל בוקר.! העולם שלך נורא פשוט..סתם מזל רע..שלו!!!!!! אבל אלו הדאגות של המדינה..כמדינה שלי ושלך!!! כי אם לא נדאג לזה..כמדינה שלנו- לא תהיה לנו מדינה.! גם לא לאף אחד.! [נבדק כל יום..]!

ואם ככה -

איך שכחת מה קרה על יד הבית של הקבלן הבדואי ההוא מערוער? האוטובוס ההוא. 1988.

ez2

New member
טרה, הסבלנות שלי עומדת לפקוע

מכל הדיסרטציות שלך על המזל Vs ה- מה? ההשגחה העליונה? בכל אופן, להגנת מגי שלנו, היא התכוונה שהמזל הרע היה בכך שדווקא הוא נפגע ולא מישהו אחר. ואני שואיל - איך ´נדאג לזה..כמדינה שלנו´? מה נסה? הא?

אני מאוד מתאפקת שלא לענות לך-

כי אני יודעת לאן הדיון גולש. אני מזהה את הגלים העכורים האלו שנוגעים בנפשם של אנשים, ואני מתאפקת שלא להזכיר אנשים שבחרו לעזור למדינה ולהציל את גורלה המר כמו ברוך גולדשטיין ויגאל עמיר. ואין לאמירה שלך שום קשר לאחריותה מדינה לאזרחיה בכל התחומים, החל מבטחון, כלכלה, חנוך בריאות והלאה כי אם לא יהיו אזרחים למדינה לא תהיה מדינה. מדינה אינה יישות שיש לה זכות קיום ללא אנשים. זוכר את זה?

טרה10

New member
מה זאת אומרת מדינה אין לה זכות קיום

1...מדינה היא התאגדות חפשית של בני עם או לאום באותה טריטוריה. המשפט של מדינת כל אזרחיה..מסיבות מסויימות- מסכן את מדינת ישראל..ועל כן התיישבו- כפי שהסבירו יולי תמיר וענת גוב את ´אמנת כנרת´ ללא לא-יהודים. 2.ובנושא של הבטחון- רק חיברתי בין המציאות לאירועי העבר - שלצערנו אינם רק עבר- אלא המציאות שלנו מזה מאה שנה. בכלל לא התכוונתי למישהו כאן אישית- שאיבד חברים או בני משפחה. ואם מישהו הבין את זה אחרת..אין לי אלא להתנצל.! 3.כ"כ טענתי שאין דבר כזה מזל.. ואף אחד לא הוכיח שיש.! 4.מה שכתבתי -שכמדינה סדר העדיפויות שלנו- הוא קיומה של המדינה..ולכן עלינו כאזרחי המדינה...... 5.[ומכיון שאין בכלל דבר כזה מדינה ללא אזרחים-כל הטיעון הזה בכותרת הוא ללא רגליים וידיים...] 6.לדאוג רק ורק לבטחונה..! ובהמשך גם למה..! 7.העובדה שיש דמי אבטלה, ואבטחת הכנסה, וקצבות זקנה ונכות, ושאירים וילדים, ועוד שאינני מכיר..רק מראים שהמדינה כבר עושה מעל ומעבר ליכולתה..וזה לנוכח מצבנו ההולך ורע. 8.כי[ראה 6].התשובה לאיומים-כפי שהם משתקפים למשל בכותרת ב´מעריב´ מהיום זה לקנות עוד טייסת של F-16..זה סדר העדיפות שלי.. נ.ב. אני חושש גם שחלק מכם אינו מבין מה, זה אומר שמגדלי התאומים אינם. ...לגבינו.! [נבדק]

טרה10

New member
ולענין שני האנשים מחוגי הימין...

שבחרו בטרור ושהזכרת.. זה נושא אחר לגמרי..אין לי צל מושג..! ואני בכלל לא יודע לאן זה גולש.. סתם הפלגת לך בספינה אחרת..! ו..איך הגעת לזה..!? אולי את לא מתמצאת בנושא ששמו ´טרור פוליטי´.? רק שאני מזהיר אותך שכאן..בנושא הטרור- יהיה לך קשה... אתי..! ורק מבחינה אקדמית.! [נבדק]

ez2

New member
אחותו, בעניין העזרה הסוציאלית

אני דווקא די מסכים עם טרה, אולי לא בקיצוניות כזו. מזותומרת שהמדינה תעזור? מי זו המדינה הזו שיש לה כזה מין בנק גדול עם אין סוף כסף שאותו היא תחלק (לפי התפיסה הסוציאלית) לכל מי שאין לו, ולכל מי שיש לו ואומר שאין לו, ולכל מי שקשה לו (או שאומר ש-), או שיש לו 5 ילדים או שהוא דוס, או שגר בנגב, ובגליל, ו(כמובן) בהתנחלויות? ומאיפה יבוא כל הכסף הזה? צריך לבחון את הבעיה מלמעלה ולא מבפנים. ראשית, המדינה צ´ל עשירה כדי שיהיה לה לתת לכל מי... (ר´ לעיל). ואיך תהיה עשירה? - שהכלכלה תפרח ושיהיו השקעות מחו´ל ולשם כך צריך שיהיה שלום. קודם כל. את לא רוצה שיעור בכלכלה עכשיו, אבל תזכרי איך פרחנו רק לפני מספר שנים, מייד אחרי אוסלו (´הנוראית´). שנית, כשכבר יהיה ממי לקחת מיסים ויהיה הרבה, צריך גם לחלק אותם נכון. שוב, החלק הארי צריך להיות מושקע הלאה בפיתוח הכלכלה, מה שנקרא השקעות בתשתית, וסיוע לסטרט-אפים וגם (כן) בהפחתת המיסים (כדי שיהיה חשק לעבוד, אפילו לבחורי הישיבות). שלישית, להפחית את ההוצאות הבלתי פוריות כמו התנחלויות ובטחון (כשיהיה שלום) כדי שיהיה יותר גם לפיתוח וגם לסיוע חברתי. ורביעית, את החלק הנותר לסיוע חברתי צריך לחלק לפי אמות מידה סוציאליות ולא לפי לחצים פוליטיים והפגנות מול הכנסת. וכאן אני מסכים עם טרה שהכי טוב שמבחני הזכאות לסיוע יעשו ע´י גוף מקצועי ניטרלי, דוגמת הביטוח הלאומי. המצב היום הוא לא נורמלי מכל 4 הבחינות הנ´ל - גם אין שלום (´רק אריק יביא´) וגם אין השקעות פיתוח וגם מבזבזים מיליארדים על כבישים עוקפים ועל הצטיידות צבאית. חלק קטן והולך של עובדים נושא על גבו חלק גדל והולך של נתמכים, חלקם אכן נזקקים והרבה אחרים שתופסים טרמפ. והחוקים הפופוליסטיים שהכנסת מחוקקת לנו (שפרצופם רק נראה חברתי), מוסיפים ומערערים עוד יותר את המצב הכלכלי הרעוע. [כ´כ רע שאין סמיילים]

קודם כל אני מסכימה לסעיף 3!

שנית -אני גם מסכימה על יתר העמדה שלך. תתפלא. לא אמרתי שצריך לחלק סוציאלית לכל מי שיש לו חמישה ילדים, או הוא דוס או גר בהתנחלות. התקוממתי קשות נגד הגישה של תפקיד המדינה לספק מקלט לעם היהודי. וכל השאר לא מאחריותה. ולא במסגרת יחסי הגומלין אזרח -מדינה. והדיון התחיל, מהנכים , שגלש לקשישים, ואח"כ למובטלים, ומה המדינה עושה עבורם. כי אני עדיין חושבת שזו אחריותה. לא פחות מאשר נושאים אחרים. אבל באמת שלא כדאי להפוך את הפורום לדיון פוליטי, למרות שיש לי חשש עצוב, שלא נצליח כי גפרור שהוצת , לא נכבה במהרה. שבת של שלום

גל-עמית

New member
....מושכת אותי באף....- שבת שלום...

שבת שלום לכולם. לא שאין לי דיעה בדברים שמועלים כאן, איני מעוניין להצטרף ל"פלסף".... לדעתי - זה אינו המקום וזו אינה היריעה בה כל אחד מאיתנו "ישפוך" כל מה שיש לו, בכל נושא שבא לו......(הכתיבה בלשון זכר-מתייחסת גם ללשון נקבה, כמובן). ובקשר למוטי זרנקין. בכל השנים הארוכות ועד לפני כשנתיים, מוטי לא רצה לחשוף את מה שקרה לו באותו לילה.....רק עם מעטים שיתף את הדברים והתמונות.... לפני כשנתיים לערך, עלה הסיפור על גבי "ידיעות אחרונות" ובהסכמתו. הארוע קרה בתחילת שנות השבעים, לפני הארוע של סמדר הרן (מי שזוכר...) מוטי, כקצין מילואים פעיל וכאיש המשממר האזרחי בנהריה תודרך לאורך אותה תקופה בידיעות שהגיעו למערכת הביטחון על כוונות המחבלים לבצע פעילויות באמצעות חדירה מן הים. עפ"י ההתרעות והתדרוכים, יזם מוטי ""תדרוך" עצמי לבני ביתו-רעיתו ושניים מילדיהם...בתדרוך, "התאמנו" ליציאה מהדירה (קומה 2 ) בעזרת סדינים, קשורים זה לזה.... באחד הלילות, חדרה מן הים, חוליה שמנתה 3 מחבלים לבית המגורים שלהם (בית מגורים-"שיכון"), שעמד ברחוב הקרוב לשפת הים בנהריה...מחבל אחד נשאר בקומת העמודים ושניים עלו במעלה המדרגות...ירו אל הדירות הקומה הראשונה ובאחד הדירות הרגו את אחד הדיירים...עלו לקומה השנייה....אחד המחבלים פרץ לאחד הדירות ונורה מיד ע"י הדייר שהיה אף הוא עם נשק ובעל תושייה ואומץ לב... השני, פרץ תוך כדי יריות לדירתו של מוטי...מוטי נפגע בירכו מצרור...תוך כדי השבת אש זחל לאחור, תפס מסתור בארון שמתחת לכיור במטבח....הוא ידע שהמחבל יגיע אליו בעקבות כתמי הדם על הריצפה....בו בעת, צעק לרעיתו לבצע עם ילדיהם את ה"תרגולת"...המחבל שהגיע אכן למטבח - נורה ע"י מוטי ונהרג.. אשתו ושני ילדיו שירדו על גבי הסדינים לקומת העמודים נורו ע"י המחבל השלישי ונהרגו בו במקום....עד כאן הסיפור הזה. על מוטי האדם - קטן המקום לספר... המקרה של סמדר הרן - קרה כמה חודשים יותר מאוחר....

למעלה