ציפיות מילד בכור

pure07

New member
ציפיות מילד בכור

בוקר טוב, קמתי הבוקר עם רגשות אשם כבדים,... יש לי ילדה מדהימה בת 9 בקרוב. ילדה רגישה מאוד, דעתנית ובעלת יכולת ביטוי גבוהה. אני מוצאת את עצמי כועסת עליה די הרבה או מדברת אליה בטון שאין לי ספק שהיא חשה באכזבה שבקולי כשהיא לא עומדת בציפיות שלי ממנה. את המשפט הזה אני יכולה לכתוב רק אחרי בירור עמוק עם עצמי וכאב מאוד גדול. היא ילדתי האהובה....הלב שלי יוצא אליה כשהיא נפגעת ממני אבל אני לא מצליחה בזמן נתון להגיב אחרת אני כל כך אוהבת אותה ומנגד היא כל כך מזכירה לי אותי ואני רציתי שהיא תהיה "דגם" משופר שלי .... במקומות שלי קשה איתם עם עצמי ....והיא לא אולי נשמע אכזרי אבל אמיתי אני אתן דוגמה....היא מאוד מאוד רגישה כמוני - היא קוראת אנשים, את שפת הגוף שלהם, את טון הדיבור....דברים עוברים דרכה תמיד ולא לידה כמו שהייתי רוצה הייתי רוצה שהיא תהיה יותר חזקה, פחות פגיעה וחשופה וקשה לי להעביר לה מסר של תהיי כך או כך...כי אני כזו דוגמה נוספת: היא החלה בשנה האחרונה "לסבול" מעודף משקל קל... וקשה לי עם זה...לא רציתי שתהיה כמוני, שתסבול מעודף משקל, מלעג החברה הייתי רוצה שהיא תאכל רק כשהיא רעבה אבל היא אומרת שהיא אוהבת לאכול....כמוני ושוב קשה לי להעביר לה מסר של תהיי כך או כך ...כי אני כזו אני פרפקציוניסטית מאוד ביקורתית כלפי עצמי והיא קצת "מעופפת" ופחות דייקנית והשגית גם כאן קשה לי .....הוריי חינכו אותי להשגיות ותמיד הרגשתי שמה שאני עושה הוא לא מספיק וזה מה שאני מעבירה לילדתי שמה שהיא עושה זה לא מספיק ושהיא יכולה יותר.... אני פשוט אמא רעה.... ומנגד אני כן אמא מחבקת מגוננת ואוהבת אבל אני "נופלת" איתה בדברים שקשה לי עם עצמי!! היא כל כך דומה לי והדברים שאני ביקורתית עליהם כלפי עצמי כך גם אני ביקורתית כלפיה... אני נוראית וכל כל כך קשה לי עם זה.... אני מודעת ובכל פעם אני מזכירה לעצמי שהיא זה לא אני וושאני חייבת למתן את הביקורתיות שלי כלפיה - אבל ברגע האמת אני חוזרת לסורי. מצטערת שיצא כזה ארוך...אני מרגישה כל כך רע עם עצמי...עם אי היכולת שלי להכיל אותה כמו שהיא אני כל כך אוהבת אותה .......

לא פלא שאת מרגישה רע

מבלי לפגוע,את חייבת לקחת את עצמך בידים וללכת לכמה שיחות עם פסיכולוגית. אחרת פשוט תהרסי את הילדה.

pure07

New member
לא פגעת - רק נעצת חוד של סכין

בלב שגם ככה מדמם מרגשי אשם וכאב.

לא רציתי שכך זה ישתמע

אני יודעת שלפעמים האמת פוגעת,אבל מה שכתבתי הוא בכדי שתקחי את עצמך בידים. אני בטוחה שקשה לך והלב מדמם.גם בטוחה שאת רוצה את הכי טוב בשבילה. אני בטוחה שלא היית כותבת כאן אם לא רצית עזרה. זו כבר ההתחלה של בקשת עזרה. אחד הדברים שפוגעים בילדים זה שההורה מנסה לראות את הבבועה שלו.. אנא נסי לספור עד 10 לפני שאת אומרת לה דברים,תעבדי על זה . שולחת לך

אביבקיץ

New member
כלכך מבינה, גם אצלי זה כך

בכורתי דומה לי, מה שמאד מקל בדברים מסוימים אבל גורם לביקורתיות יתר, כשאני מגלה אצלה דברים אני לא אוהבת אצל עצמי אבל זה השתפר עם הזמן, אני חושבת שעצם המודעות עוזרת. ועוזר זה שאני חושבת שהיא יצאה הרבה יותר מוצלחת ממני. גם אם את מתפרצת, את יכולה לנסות לתקן בדיעבד. לבקש סליחה. להסביר. אם את חושבת שהיא חושבת שתא מאוכזבת - תקפידי לשבח אותה בכל הזדמנות. ובמקרים מסוכנים במיוחד - תפסי מרחק. אם תמיד כשאת מכינה איתה שיעורים את מאבדת סבלנות - תבקשי מבעלך שהוא ייקח אחריות על התחום הזה.

מבינה לליבך,

את יודעת שהיא לא את, שהיא שונה ואחרת ולא יכולה להיות את. הציפיות שלנו מהילדים שלנו דומות לציפיות שלנו מעצמנו - וכאן אני מסכימה איתך שזו טעות. אי אפשר ליצור ילד בדמותנו שירש מאיתנו את כל התכונות וכל המעשים וכל המחשבות. זה לא הגיוני. ואת, כבר מודעת לזה, כבר מדברת על זה וזו כבר תחילת הדרך להשתנות. תשתדלי. לענה ולמענך. גם כשיש לך משהו לומר לה - נסי לחשוב איך זה נשמע ומה היא עלולה להבין מזה ולפרש את זה.

pf26

New member
לא מזמן הבנתי שהנקודות שהכי מרגיזות

אותי אצל הבנות שלי, זה כשהן עושות משהו שמזכיר לי התנהגות לא רצויה אצלי. זו מעין השתקפות של בבואה שנותנת אגרוף בפנים ומציגה את הצדדים שאני רוצה להעלים. זה כואב שבעתיים כשמדובר בילדה שלך, זו שאת רוצה שיהיה לה הכי טוב בעולם ושתהיה הכי שלמה עם עצמה. הפתרון שלי? אני משתדלת לעצור רגע ולחשוב לאן אני בעצם רוצה להגיע בהערה/אמירה כלפי הבת. אם כבר אמרתי, אני משתדלת להבהיר לבת (אחרי שנרגעתי) שהביקורת נובעת מקושי שלי והרבה פעמים היא לא קשורה אליה. זה לוקח זמן ומעין "תכנות" פנימי. ללמוד לא להגיב מיד, אלא להשהות את הכעס, עד שיתאזן ויגיע למקום הנכון שלו. את אמא טובה. אחרת לא היית שמה לב לדברים שהעלית ולא היית מתייסרת כל כך.

לנושנוש

New member
הוריך לא הרסו אותך, אלה עשו את הטעויות

הפולניות הרגילות. הם עושו את זה לא במודע ולא פיקפקו בדרך חינוכית שלהם. את מוצאת את עצמך מטלבטת ורוצה לשנות דברים. לא לחזור על אותם שגיות שהוריך עשו.......לכי לטפל בעצמך, אפילו כמה פגישות של אימון יכולות להתאים או יעוץ הורי. ביכלל, דבר ראשון תתחילי ללמד את עצמך לא לחוש אשמה כל כך כבדה! הוריך הרסו אותך?? יצאת נכה? לא. כך גם לביתך לא יגרם נזק נוראי כמו שאת מדמיינת. אם שיטות החינוך שלך או דרך שאת מגיבה אוטומת כמו הוריך לא ניראת לך.......מיצאי דרכים לשנות את זה. שימי לך את זה למטרה. בהצלחה!

תותיער

New member
../images/Emo201.gif

הוריך לא הרסו אותך. הם עשו את הטעויות שלהם....ואני תמיד אומרת- על עצמי בעיקר וגם עקרונית- ההורים אחראים למה שאני נהפכתי עד גיל 18...משם כבר היתה לי בחירה האם להמשיך באותההדרך או לא.. אז קטונתי להגיד אם אני כן או לא טובה כמוהם או יותר מהם, כי אני אמא בחיתוליה לגמרי אבל האחריות על איך שמתנהלים הדברים היא עלי ולא על איך ההורים גידלו אותי.... ומה אני באה להגיד? את מדהימה בעצם העובדה שאת מודעת כ"כ וזה צעד ראשון ענק מכאן- זה בידיים שלך מה שתחליטי- זה מה שיקרה. מפריע לך שאת מתלהמת ומתעצבנת ומביעה אכזבה? מעולה!! זה כבר אומר שאת באמת ובתמים רוצה את טובת ביתך. זה אומר שהיא עומדת לנגד עינייך, גם ברגעי "אגו" שכאלה. וזה משהו שאת יכולה אך ורק להתגאות בו. מכאן הדרך היא סלולה את רק צריכה לבחור ללכת בה. יעוץ פסיכולוגי, אימון אישי, או כל דרך שתגרום לך להבין מה הבעיה האמיתית, ואיך להתמודד איתה... את לא אמא רעה אתא אמא מודעת שאכפת לה!! לדעתי האישית- קחי את זה צעד קדימה, וזה יעשה פלאים.. שיהיה בהצלחה!

למעלה