ציפיות מוגזמות?

קארין29

New member
ציפיות מוגזמות?

שלום לכולם ובוקר טוב... זו פעם ראשונה שאני כותבת כאן. מקווה שתקשיבו ואולי תסייעו לי. לאחרונה שנתי נודדת בגלל חרדות והתלבטויות שעולות לי בקשר לזוגיות שלי. פרטים עלי: מכירה את בעלי מגיל 21. נשואים 6 שנים. ילד בן 4. עוד מתחילת ההיכרות בינינו הרגשתי שמשהו חבר בקשר. מכיוון שהייתי צעירה לא ידעתי להגדיר לעצמי מה הבעיה והאם זו אכן בעיה. אני זוכרת בירח הדבש שלנו שהייתי חררדה ואף בכיתי בלילה מחשש שאולי שגיתי במעשיי. כיום, כאשר אני יותר מודעת לצרכיי, אני מבינה שחוסר השקט שלי נובע מחסך בתקשורת מזינה בינינו. אני זקוקה לשיחות עמוקות, מעניינות ומפרות. בעלי, למרות היותו אדם חכם מאוד, מסתפק בתשובות בנות מלים בודדות בד"כ. ואז אני מרגישה תסכול וממש פחד אמיתי שיש בינינו חוסר התאמה. אם אין מספיק מלים בינינו אני מפסיקה להרגיש מחוברת אליו וזה גורם לי לניתוק רגשי. בנוסף, הבנתי שאיני אוהבת את חוש ההומור שלו. על כן אנו כמעט ולא צוחקים ביחד. וצחוק חשוב להנאה מהביחד. מה שווה הקשר אם אין צחוק??? כשאנו עם חברים האוירה הרבה יותר נעימה. יש צחוק, שנינו משוחררים וכנראה משתדלים יותר להרשים, ולכן מפיקים מעצמינו את המיטב. אני אפילו צוחקת מ"יציאות" של בעלי. אבל בבית לבד האוירה "כבדה" ולא זורמת השיחה. עלי לציין שאני אוהבת את בעלי. הוא אדם טוב ונהדר, אב למופת. דואג לי, מפרגן, תומך ומאמין בי. איני מעוניינת להיפרד ומרוצה בסך הכל מהחיים שבנינו יחד. אנו בטיפול זוגי כבר שנה אבל בפנים אני חוששת שמדובר בחוסר התאמה אישיותית שטיפול לא יוכל לשנות. שאלותיי: האם ציפיותיי לפרטנר ש"מדבר" הינן מוגזמות? האם אמצא זאת רק ביחסיי עם נשים? האם מישהו מזדהה עם דבריי? אשמח לשמוע מנסיונכם וגם עצות. תודה!!

moshira

New member
יש לך הרבה מאוד

בעל תומך ומפרגן כמו שלך לדעתי לא יסולא בפז. אני גם חשבתי כמוך לפני הנישואין, שאני זקוקה למישהו שאפשר לדבר איתו, לנהל איתו שיחות עמוקות, ובתקופת החיזור הוא באמת היה כזה. בעלי יכול לדבר עם הרבה אנשים - רק לא איתי, ואם הוא כבר פונה אלי זה רק בבוז וזלזול וזה המצב כיום ביננו וזאת מציאות שממש מענה אותי, לדעתי יש לך הרבה מזל למצוא בעל מפרגן ואוהב ואם את אוהבת אותו, זה נשמע לי נפלא באופן כללי, אני חושבת שגברים לא נוטים כל כך לשיחות נפש עמוקות ולהבעה ורבלית וקל להם יותר להראות ולגלות אהבה במעשים. אם אכן חסרות לך שיחות עמוקות, את יכולה להשלים זאת עם חברה טובה או ידידת נפש. אגב, האם יש לך ולבעלך תחומי עניין משותפים? אם כן, אז כדאי מאוד לפתח אותם, ולהעמיק את הקשר באמצעותם. לדעתי קשר טוב לא מצריך דווקא שיחות נפש רציניות עד שעות הלילה, אלא בעיקר שיחות שנסובות על התעניינות אחד בשני והתעניינות משותפת בדברים. לגבי חוש ההומור - לבעלי חוש הומור נהדר, זאת אחת הסיבות לכך שבחרתי בו, אבל לצערי חוש ההומור שלו הופך לציניות והומור שחור כשהוא משתמש בו ביחסים ביננו ולעיתים אף חוצץ ביננו ומפריע לתקשורת כשהוא זורק תמיד בדיחות במקום לענות לי ברצינות וזה מאוד מקומם ומעצבן, כך שאת רואה, כל התכונות שאת מחפשת בגבר, חיפשתי גם אני והן קיימות בבעלי, אבל לא הופכות את חיי הנישואין שלי לטובים. למעשה אני חיה בגיהנום כבר כמה חודשים ושוקלת ללכת לייעוץ. אני יכולה להגיד לך שאחד הנושאים המשותפים שהיו לי ולבעלי בתקופה שעוד היינו מתקשריםף היה האינטרנט, אם לבעלך ולך יש עניין משותף במשהו זה בהחלט יכול לעזור. אגב, האם את עובדת מחוץ לבית? לפעמים זה יכול לעזור גם כשיוצרים איזה עולם וחיים מעבר לבית ולילדים וכך א]פשר להביא הביתה עוד נושאים לשיחה עם הבעל. מאחלת לך מכל הלב המון הצלחה. בסך הכל נשמע שיש לך בעל מאוד נחמד. הלוואי עלי.

למעלה