ציפור גן עדן

ד י נ ה ק

New member
ציפור גן עדן

שלום לכולם, יש לנו בגינה צמח של ציפור גן עדן שגובהו כ- 7 מטר. האם ידוע למישהו אילו שורשים יש לצמח שכזה והאם יש סכנה לתשתיות? תודה

ד י נ ה ק

New member
ציפור גן עדן 2

בהמשך לשאלתי בענין - הנושא דחוף כי השכנים מתכוננים לכרות את העץ. תודה

צפנתי

New member
הצמח עשבוני ולא מסכן תשתיות.

עד כמה שאני יודעת. למרות הגובה-יש לו ציצת שורשים דקים יחסית עד כמה שאני יודעת, ובטוחה שאין להם התעבות משנית-מכאן שהסכנה-איין. ממילצה לחכות לשתובה של אגרנום או מישהו? (עודד? לאה?)

ד י נ ה ק

New member
ציפור גן עדן או עץ בננות או??

תודה על התשובה הצמח הגדל בגינתינו הוא דומה לעץ בננות אך יש לו פריחה שדומה לציפור גן עדן - רק יותר גדולה. הוא בגובה של כ- 7 מטר עם גזע אחד. אולי מישהו מזהה?? ויודע לומר לי אם יש סכנה לתשתיות ?

Rebeccan

New member
סטרליציית ניקולאי

עשבוני כמו שצפנתי כתבה - לא מסוכן לתשתיות

r66

New member
ציפור גן עדן בננה

אצלי אין שום בעיה איתה. היא גרה אצלנו יותר מעשור. תנקו יפה את הגזע והיא גם לא תיראה פראית.

ד י נ ה ק

New member
ציפור גן עדן - בננה

תודה רבה לכל המשיבות/ים אנסה לשכנע את השכנים סוף שבוע טוב דינה

בזוז

New member
סטרליציה ניקולאי

יוצר עם הזמן פקע שורשים די גדול כ1-2 קוטר למרות שהשורשים רכים הם יכולים לדחוק תשתיות קלות כמו צינורות ווקווי ביוב (עד לעומק של כ80 ס"מ)

פוקסי99

New member
צפור גן עדן

שלום רב יש לי בגינה צפור גן עדן גדול מאד, הגדל ממספר גזעים, הצמח צמוד לקיר הבניין ליד הצנרת הראשית שלי, גם של הבית וגם של הגינה, כמה שזכור לי הצמח גדל כבר יותר מ10 שנים, מעולם לא היתה לי בעיה בתשתית המים, או בקירות המבנה, מחר אני גם אשלח תמונה כדי להמחיש כל טוב ושבת שלום פוקסי

פוקסי99

New member
סליחה :שכחתי:יש לי תמונה מוכנה

אומנם התמונה מעט חשוכה טבל שימי לב כמה הצמח גדול וכמה הוא קרוב לקיר הבית ומעולם לא הייתה בעיה

פוקסי99

New member
תמונות המשך מהבוקר

שימי לב כמה הגזעים קרובים לקיר ולמרכזיה של מערכת ההשקיה

פוקסי99

New member
וזה ציפור גן עדן נוסף אצלי בגינה

אשר גדל קרוב לקיר הבית וצמוד לשכן מעולם לא הייתה בעיה ומעולם השכן לא התלונן ואנחנו ביחסין קרובים.

r66

New member
פוקסי, ראית איך אני מנקה את הגזעים

של הציפור גנעדן בננה הזאת? לטעמי זה ממש יפה. לוקחים סכין חדה וחותכים את העלה ממש מהבסיס שלו ותולשים וכך הלאה, מתגלה גזע משגע כמו במבוק.

ד י נ ה ק

New member
../images/Emo13.gifתודה

בעקבות התמונות ששלחתם וההסברים ביטלנו את רוע הגזרה

למעלה