ציפורן חודרנית...:(

BandidA

New member
ציפורן חודרנית...:(

שלום כבר כמה זמן אני סובלת מציפורן חודרנית... בפעם הראשונה הלכתי לכירורג והוא הוציא לי את הציפורן זה ממש כאב זה היה בלי הרדמה וכלום..אחרי חצי שנה הציפורן גדלה וזה חזר.. (הציפורן החודרנית)...והעצבא בעצמה התנפחה, העור מסביב וממש כואב לי :( האם יש משהו מתרופות סבתא שיכול לעזור לי קצת בנושא זה? תודה מראש..:)

עיצה ממי שסבלה בעבר (תודה לאל)

ראשית כדאי להפסיק את הגזירה לחלוטין! עד אשר הציפורן תגדל מעל לבשר (זה כואב נורא, אני יודעת) רצוי ללכת לפדיקוריסטית רפואית. אני הלכתי במשך חצי שנה (פעם בשלושה שבועות) ורק היא טיפלה לי בציפורן, ז"א לא גזרתי לבד. האצבע כרגע נפוחה כי הצפורן חדרה לבשר ונוצרה דלקת. מומלץ לעשות אמבטיות לרגל ולהוסיף מלח לחיטוי. אני חוזרת, לא לגזור את הציפורן עד שתגדל! רפואה שלמה!

תרופת סבתא??? ../images/Emo4.gif

אולי לא... אבל אני כמעט סבתא במקצוע שלי ולכן מה שכדאי לעשות הוא זה: * הכיני לך פתיל באורך כחמישה ס"מ מצמר גפן או גזה. * מרחי על הפתיל משחה אינטביוטית כל שהיא * טבלי את הרגל המים חמים עד כמה שאפשר למשך 20 דקות * ישנה משחה בשם "אכטיול או אכטמול" משחה שחורה ומסריחה... לאחר השרית הרגל העבירי בעדינות את הפתיל מתחת לצפורן מקצה לקצה, המשחה תעזור להעבירו ללא כאב. משחי סביב הצפורן כמות נכבדה של אכטיול וחבשי את הצפורן. חזרי על הפעולה מספר ימים ברציפות. אך במידה ומתפתח אודם מקומי ומוגלה - עלייך לרבל טיפול תומך אנטיביוטי. אפשרות נוספת: הכיני עיסת בצק מקמח, חומץ וסוכר . עטפי את האצבע בעיסה. חבשי. העיסה (עג'ה בשפת הסבתות או עג'יני) תספח את הדלקת אך לא תרפא את החודרניות. לשם כך את זקוקה לפתיל מתחת לצפורן שירימה למקומה. לא לגזור את הצפורן בשום אופן אלא כשהיר עוברת את קו האצבע וגם אז בגזירה ישרה. לבריאות.

אכטיול - אכטמול ../images/Emo22.gif

משחה שבסיסה זפת - הגורמת להספחות דלקות מוגלתיות מעומק העור אל פני השטח וניקוז הדלקת החוצה.

ה מוזה

New member
ציפורן חודרנית

יש מספר עצות לטיפול בציפורן חודרנית שהועלו בעבר ע"י גולשים לפורום את מוזמנת לקרוא בקישור שמצורף

למעלה