ציפורן חודרנית?

האוהבות

New member
ציפורן חודרנית?

החתולה שלי בת 17+ .
נמצאת רק בבית. היום הבחנתי שציפורן ברגל הקדמית התעגלה וחודרת פנימה לתוך הכרית.
מה עושים? אנחנו לא יכולים לגזור לה ציפורניים (סביר להניח שלמרות גילה נסיים את העניין שרוטים ונשוכים..)
באוגוסט האחרון היא קיבלה חיסון ובאותו מעמד גזר לה הווטרינר ציפורניים בפעם הראשונה בחייה, האם יתכן ויש לכך קשר או שזה עניין של גיל ואי השחזה של הציפורניים?

קארן100

New member
אצל בני אדם

ציפורן חודרנית זה מסוכן אם לא מטפלים, עלול לגרום לזיהום קשה. אני מניחה שכך גם בחתולים וכלבים, לדעתי אל תחכי שהציפורן תחדור עוד יותר לבשר, פשוט תחתכי אותה, תבקשי ממישהו שיחזיק את החתולה בעורף (כך הם לא זזים) ובמקביל תחתכי הציפורן, רק תיזהרי מאוד מאוד לא לחתוך את הבשר סביב ומתחת לציפורן בטעות.
אגב, למה הוטרינר חתך לחתולה את הציפורניים מלכתחילה ?

sapirdvm

New member
אכן כן

ציפורן חודרנית נראית יותר בחתולים מבוגרים+.
אין ברירה אלא לגזור את הציפורן. מומלץ להשתמש בקאטר מיוחד ולא ב'גליוטינה' הרגילה כי שליפת קצה הציפורן שנעוץ כבר בכרית יכולה להכאיב. הקאטר אינו מכאיב ולאחר שהקצה שחדר מנותר מהציפורן אין בדר"כ בעיה לשלוף אותו מהכרית ללא כאבים. תלוי במקרה, אבל בדר"כ אני מסתפק בפולידין מקומי ולעיתים רחוקות מזדקק לאנטיביוטיקה סיסטמית.
ממליץ לקבוע תור ASAP לווטרינר ולעקוב מעתה אחר הציפורנים בתשומת לב גדולה יותר.
בהצלחה ושבת שלום

האוהבות

New member
תודה על המענה המהיר. הצלחתי לצלם את הציפורן

קארן, גזרנו לה את הציפורניים מפני שהיא מבוגרת ואינה משחיזה את הציפורניים כפי שעשתה בעבר.
מכיוון שהיא בבית כל הזמן, הציפורניים נתפסות לה כל פעם במקום אחר. יום אחד חזרתי מהעבודה ומצאתי אותה בתנוחה מוזרה על הספה, היא כנראה ניסתה לקפוץ על הספה ונתקעה עם הציפורן בצורה כזו שלא הצליחה להוציא אותה.
מאז שגזרנו את הציפורניים הייתה לה הקלה גדולה.
אני מצרפת את התמונה ומקווה שהבנתי נכון, יש לי קאטר עדין, לגזור בחלק שהכי קרוב לקצה שנעוץ בכרית ואז למשוך החוצה את הציפורן הנעוצה?
ד"ר ספיר, מה הכוונה בממליץ לקבוע תור ASAP?
שוב תודה

קארן100

New member
אולי תנסי

למשוך (אחרי שאת חותכת את הציפורן) קלות את החלק שתקוע בכרית ותראי עד כמה הוא תקוע כי קצת מפחיד אותי לחשוב שזה תקוע ממש עמוק ואז את תמשכי ובנוסף לציפורן תמשכי גם בשר, יהיה דימום ויכול להיווצר זיהום, אם זה תקוע ממש קצת ואת כן מצליחה לשלוף את זה אז תחטאי אחרי זה את המקום בפולידין (אפשר גם סביעור נוזל, אם אין לך פולידין), אם זה תקוע עמוק אז לעניות דעתי הלא מקצועית עדיף שוטרינר יעשה זאת.

קארן100

New member
נ.ב,

אם היא בבית כל הזמן אז את יכולה לקנות לה קרטון או חבל גירוד לציפורניים שתוכל להשחיז אותם, במידה והיא לא תרצה להתקרב לקרטון או לחבל, תפזרי עליהם קצת קטניפ קודם וזה ימשוך אותה לבד.

האוהבות

New member
תודה קארן

בלילה חתכת עם קאטר חלק מהציפורן ומשכתי בעדינות את החלק שהיה נעוץ בכרית. מעט דימם אבל חטאתי לה את המקום והבוקר זה נראה בסדר גמור.
היא זקנה מדי בשביל קרטון או חבל לגירוד היא לא משתמשת בהם
. רוב הזמן היא ישנה / נחה ומתפנקת. אנחנו מעודדים אותה לזוז ולשחק אבל בגלל הגיל יש לה גם כאבי פרקים ככה שהכל מורכב יותר.
תודה בכל אופן.

sapirdvm

New member
את אלופה

אם הצלחת לגזור את הציפורן החודרנית, את יכולה לגזור את שאר ה'שפיצים' של האחרות שלא יכנסו ולהתמיד בזה כל חודש.
לגבי דלקת פרקים בחתולים, זה מוכח בצילומים או חשד בלבד?
כיום ידוע שניתן לטפל בעזרת תרופות לשיכוך הכאבים ולתת איכות חיים טובה לסובלים מארטריטיס. מחקר שהתפרסם לפני כשנה מלמד על כך שאפילו חתולים חולי כליות יכולים לקבל חלק מהתרופות שכה חששנו תמיד לתת שמא יפגעו בכליות ואיכות החיים משתפרת
מחלת מפרקים ניוונית בחתולים

האוהבות

New member
תודה

בעיקר חששתי מהתגובה שלה , אבל היא נתנה לי לטפל בה בעדינות...
לגבי דלקת הפרקים- בעקבות תיאורים שלי והגיל המתקדם הווטרינר שלנו מניח שיש לה כאבים בפרקים. (הוא כמובן בדק אותה)
בעבר (עד לפני כשנתיים) היא הייתה קופצת למקומות מסוימים בבית לבד והיום היא עומדת ומייללת שנרים אותה ונעלה אותה לאותם מקומות.
לחלק מהמקומות סידרנו לה מעלה מדורג (הדום שממנו היא עוברת לכורסה ומשם לאדן החלון וכד'...) . אני לא רוצה שהיא תוותר על הנאות קטנות שיש לה בעקבות כאב .
המליצו לנו על אוכל של הילס שבמקור לא נועד במיוחד לכאבי פרקים אבל מחקרים גילו שהוא עוזר במצבים של כאב, אבל אחרי קריאה בלינק שצירפת נראה לי נכון להתחיל בטיפול תרופתי.
היא עונה על חלק מהסעיפים הכתובים שם.

האוהבות

New member
מצטערת, היה נדמה לי שרשמתי את שמו

אני בטוחה שהיה של הילס.
מכיוון שאהיה בקרוב אצל הוטרינר אוכל לשאול אותו שוב לשמו.(אם אני לא טועה הוא נקרא פאלין קאוויר, אבל אני ממש לא בטוחה)
מה שרשום לי הוא JD של הילס אבל הוא יעודי לבעיות פרקים. ד"א כדאי לתת לה לאכול ממנו או להשאיר אותה עם האוכל שהיא אוכלת היום ולתת טיפול תרופתי בנוסף?

sapirdvm

New member
לא מכיר את

הפליין קאוויר ולדעתי אינו של הילס.
j/d הוא של הילס, שהיא חברה מאד גדולה עם 'קבלות' ובקרה על המזון שמייצרת.
נחשב כמזון שיכול למנוע תוספים שונים לבעיות המפרקים. מכיל חומצות שומן שמעבר לפעילות על הסחוס הן גם מועילות כאנטידלקתיות, משמשות לשיפור הפרווה, להקטנת דלקות העור ועוד.
אני הייתי מנסה מזון, גם ככה קשה לתת לחתול תרופות אז אם אפשר לשפר את איכות החים רק בתזונה יותר טוב-לדעתי

נדחפת על הדרך ורוצה לדעת על העדפתך האישית

רואייל קנין רפואי או הילס רפואי?

היית ממליץ לשלב הילס רפואי רטוב עם רואייל רפואי יבש? (יורינרי)

sapirdvm

New member
קורנפלקס בחלב יותר מכריות

תלוי במקרה.
יש מזונות שיש להילס לדעתי עדיפות, יותר מנסיון מאשר בדיקה מעמיקה של המרכיבים כי בסוף הקליניקה מנצחת את התאוריות.
בחלק מהמזונות, אולי אפילו ברובם, RC יותר טעים ולעיתים רואים השמנה בגלל זה.
המחיר גם משחק תפקיד, נדמה לי שRC יותר יקר.
לגבי יורינרי, אני מעדיף אותו על c/d בעיקר בגלל הטכנולוגיה והטעימות, ואם לשלב אז כמו שאמרת כי הפאוץ' של RC נורא קטן...
אגב שילוב, אני ממליץ לכל חתול לאכול משולב.

אפרקטל

New member
"אני ממליץ לכל חתול לאכול משולב"

האם כוונתך לשילוב מזון רטוב+יבש? (ומה מינון השימורים המומלץ? תוספת יומיומית?..) שמעתי ממקור לא מוסמך שלחתולים מסורסים מומלץ להוסיף כף מזון רטוב כל יום. האם יש בסיס לעצה זו? ואם כן, מה הסיבה בעצם? רק לשם הוספת נוזלים?.. נשמע לי הסבר קלוש...

או שאולי התכוונת לשילוב שני מזונות (יבשים) מסוגים שונים?

תודה מראש

נ.ב: ברנפלקס+חלב סויה לוקח בגדול

sapirdvm

New member
חלב סויה?

התכוונתי למזון יבש ורטוב. השילוב צריך להיות לפי ההנחיות או לפי חישוב צריכת האנרגיה של החתול כשכדאי לזכור שחתול מסורס וחתולה מעוקרת צריכים פחות אנרגיה לקיום מאשר לא מסורס/מעוקרת ולכן ניתן להפחית במנה שלהם וכך גם לשמור שלא ישמינו.
יש מספר סיבות, למשל נושא השתיה. כן ככה מוסיפים להם שתיה-חתולים בפרט זכרים שותים מעט והם משתינים מעט וזה כבר מוליך אותם לכיוון של בעיות שתן. סיבה נוספת היא ההשמנה: המזון היבש מורכב בחלקו הגדול מפחמימות שלחתול יש בעיה 'לטפל' בהן ולכן הוא מנייד אותן לשומן וככה יש לנו חתולים שמנים (וחולים)...
עוד סיבה, אולי קלושה אבל קיימת זה מחשבה קדימה. החתול שלי לא מוכן לאכול כלום מעבר ליבש-קרנצ'יות של המזון? אולי. אבל אם הוא יחלה (טפו טפו טפו) ואצטרך להגיש לו אוכל רטוב מיוחד והוא לא יאכל כי לא רגיל למרקם, הוא ימות מרעב (או מכבד שומני). לכן, מחשבה קדימה, לתת להם מראש מזון משולב יבש ורטוב

למעלה