ציפוי פירות

אפלד

New member
ציפוי פירות../images/Emo53.gif

אודה לכם.
האם ניתן לצפות/לטבול פירות (טריים/מיובשים?)בשוקולד ולשמור על טריות (פרי טרי חתוך!)המתכון עד ההגשה?

אפלד

New member
../images/Emo53.gifמישהו...יכול ???

ואני מתכוון לציפויי בשוקולד איכותי . בהמשך לשאלותיי מאמש... האם לאחר הקרור ניתן לצפות בשכבה נוספת? האם יש משמעות לעובי הציפוי כשמצפים בשכבה נוספת?

Ambrosius

New member
בסדר

כן אפשר. את יודעת לטמפרר? כמה זמן לפני ההגשה את רוצה להכין ואיזה פירות?

אפלד

New member
יודע

תודה. יודע באמצעים ביתיים (מטבח ממוזג..)
חשבתי על שילוב של תות/תפוח/אוליי בננה השאלה היא למעשה באם ציפוי וקרור יעקבו את תהליך הרקבון?

N i r T

New member
כמה זמן עד ההגשה?

בעיקרון ציפוי בשוקולד מונע חדירת אויר מה שיכול למנוע התפתחות של חלק מהחידקים אבל אני לא בטוח שתהליכי ריקבון יעצרו. פירות יבשים אפשר בהחלט לצפות. לגבי שתי שכבות - אם תטבול מוצר קר בשוקולד תקבל שכבה שניה עבה.

אפלד

New member
../images/Emo51.gifניר

ניר, באם אני אחתוך את הפרי בסמוך למועד הציפוי ואקרר מייד...האם הפרי "יחזיק מעמד? האם כוונתך שלאחר ציפוי ראשון-קרור-ציפוי שני=מקבלים שכבה עבה יותר? אשמח לכל עזרה בנושא .

N i r T

New member
תעשה ניסוי

תחתוך את הפירות המדוברים. קח חתיכה ושים בשקית נילון. תוציא את כל האויר מהשקית (תשאף עם הפה) וסגור היטב. שים את השקית במקרר. אני מניח שתוך יום תראה שהפרי לא שומר על טריות. אותו דבר מתרחש בתוך השוקולד יחד עם תגובה של הנוזלים בפרי עם הסוכר בשוקולד. זה מסוג הקינוחים שמגישים טריים מאוד (עד שעתיים-שלוש מההכנה). עדיף להשתמש בפרי משומר (עם כל הצער שבדבר)

אפלד

New member
../images/Emo178.gif תודה

אערוך נסיונות... בהתאמה לדבריך אזיי באם אני אשמור על שלמות הפרי (ללא חיתוך-פרי עם ציפה=תפוח ודומה)...הסיכוי לאריכות ימים-גבוהה יותר?! האם הזלפת מיץ לימון (אחר?) על פרי חתוך מעכבת את התהליך שציינתה?

N i r T

New member
מיץ לימון

מיץ לימון מעכב קצת תהליכי ריקבון אבל מעודד אינברסיה (פירוק) של הסוכר בשוקולד. פרי שנתון בשלמותו בתוך הציפה יחזיק מעמד היטב אבל מעטים הפירות בהם ניתן להשתמש בשלמותם משיקולי גודל. אני ממליץ לך לשקול שינוי כיוון - ספר לנו מה המטרה (תאריך יעד,,סוג ארוע ומספר אנשים) ואולי יהיו פה רעיונות מעניינים.

אפלד

New member
../images/Emo178.gifנושא פשוט...כך חשבתי../images/Emo210.gif

...מנה אחרונה (חלבי) חצי תפוח/בננה , תות ...בציפוי של שכבה אחת מלאה של שוקולד (לבן/אחר) או טבול במלואו בקרמל ושכבה נוספת (חלקית) של שוקולד (יתכן בטעם מנטה..)...

N i r T

New member
לא רוצה לקלקל אבל...

זה נשמע לי כמו השתדלות יתר בקינוח שסופה מפח נפש. מה שאתה מתאר לא כל כך הולך ביחד. אני הייתי מנסה לשנות כיוון - ברור שאתה רוצה לשלב פרי טרי בקינוח וגם חשוב לך השוקולד. מה דעתך על סלסילת שוקולד ממולאת קצפת וסלט פירות (שהכנת כמה דקות קודם ועודנו טרי)? או מאפה בצק פריך מצופה מבפנים בשוקולד ובתוכו קרם פטיסייר ועליו קוביות של פירות טריים? בשתי האפשרויות ניתן להכין מראש את כלי הקיבול ולמלא אותם ממש ברגע האחרון. על איזו כמות אנחנו מדברים?

N i r T

New member
שינוי כיוון

לא רוצה לרפות את ידיך אבל מה שאתה מתאר נשמע לי כמו השתדלות יתר שסופה מפח נפש - זה פשוט לא הולך ביחד. תרשה לי להציע כיוונים נוספים לשלב את המרכיבים? סלסלת שוקולד (מצפים מנג'ט גדול בשוקולד ומקלפים את המנג'ט) ממולאת קצפת וסלט פירות טרי. סלסלת בצק פריך מצופה מבפנים בשוקולד (אפילו לבן אם זה טעים לך) ממולאת קרם פטיסייר או קרם קרמל ומעל קוביות של פירות טריים. בשני המקרים אפשר להכין את כלי הקיבול מראש ולמלא בפירות ממש לפני ההגשה. לכמה אנשים מתוכנן הקינוח?

Ambrosius

New member
אני לא

הייתי מכניסה את נפירות למקרר לפני כי זה יכול לגרום לרתיבות על הפרי וזה גם לא טוב לשוקולד וגם מקשה על השוקולד להידבק לפרי. תנגב היטב כל פרי ואפשר לגלגל לקורנפלור. יש אחר כך לנער שלא יהיה EXTRA קורנפלור. טוב עם תות, דובדבן,בננה,תפוח כמעת הכל. הנה תמונה שלי לרעיון!

אפלד

New member
../images/Emo52.gifאבל לא הבנתי..

האם להכניס למקרר..(לחות?) באיזה שלב?

Ambrosius

New member
תמיד עדיף לא

להכניס שוקולד למקרר. אבל אם חם מאד אין ברירה אלה אםמןפעל מזגן. אם אתה מכניס למקרר זה אחרי ובקופסא זכוכית סגורה היטב. כאשר אתה מוציא קודם לחדר קריר. בבקשה.

1954טל

New member
מנסיון אישי ,דרך נוספת לשמירה על שוקולד

עדיף לשמור בהקפאה ולא במקרר,בתוך כלי אטום כלשהו ואת הכלי בתוך צידנית מקלקר,להוציא מהמקפיא כשעתיים לפני השימוש ולא לפתוח את מכסה הקלקר עד להגשה ,

אפלד

New member
?../images/Emo91.gif

תודה. האם מתאים להקפיא פרי חתוך שצופה בשכבת שוקולד ? (התאור-בשאלתי ל ניר)

למעלה