ציפוי ירוק לעוגה

CallMeCavanaugh

New member
ציפוי ירוק לעוגה

אני מעוניין להכין עוגה בצבע ירוק, אבל מעדיף להימנע מצבעי מאכל. חשבתי להשתמש בממרח פיסטוק שניתן להשיג בחנויות בישול. נשאלת השאלה, איך אני הופך אותו לציפוי - האם להכין קצפת ולערבב אותו לתוכה? אולי לערבב אותו עם קרם פטיסייר? האם אפשר למרוח קרם פטיסייר כציפוי לעוגה? בכל המתכונים שיש לי שכוללים קרם פטיסייר הוא עובר אפיה אחרי הכנתו. תודה מראש לעוזרים.

CallMeCavanaugh

New member
אפשר להשיג בצק סוכר ירוק

ואני מניח שאפשר למצוא כזה שמכיל צבע מאכל ירוק טבעי, שלא נמכר בחנויות כי חיי המדף שלו קצרים, אבל אני לא רוצה להשתמש בבצק סוכר.

bali

New member
מנהל
קצת תשובות

אפשר לשים מעט מחית פיסטוק בקרם פטיסייר ולצפות איתו עוגה. רצוי לעדן את קרם הפטיסייר עם שמנת מתוקה מוקצפת שמקפלים לתוכו אחרי שפותחים אותו אחרי הקירור שיהיה בעל מרקם חלק. את מחית הפיסטוק הייתי מוסיפה אחרי הפתיחה של הקרם. אפשר לצפות איתו עוגה, יש גם מתכונים שבהם קרם פטיסייר קר ולא עובר אפייה, כמו למשל טארטלטים שממולאים בקרם פטיסייר ומעליו פירות טריים, או כמלית לעוגת קרמשניט, בה הקרם לא אפוי. אפשר גם להכין סתם קצפת ולהוסיף לה מחית פיסטוק, גם זה יעבוד. הייתי מוסיפה את המחית לקראת סוף ההקצפה של הקצפת כדי שהמחית תתערבב באחידות בקצפת.

CallMeCavanaugh

New member
תודה רבה

נראה לי שהוספת מחית פיסטוק בסוף ההקצפה זה הפתרון הפשוט ביותר. חשבתי להוסיף את המחית לקרם בשלב שבו מוסיפים את החמאה, או אפילו מיד כשמורידים אותו מהאש (כמו שעושים בקרם פטיסייר שוקולד), כי חששתי שהמחית לא תתפזר היטב בקצפת, ואז תתקבל קצפת לבנה עם גושים ירוקים במקום קצפת ירוקה. שוב תודה, ואם עוגת יום הולדת לגיל שנה בצורת מכונית מעניינת את הפורום הזה, אני מבטיח גם תמונות.

bali

New member
מנהל
מעניין אותנו, נשמח לראות את העוגה

ושמחתי לעזור. בהצלחה ומזל טוב /tapuzforum/images/Emo65.gif

לדעתי לא יצא כל כך ירוק

דבר ראשון, למחית פיסטוק טעם מאוד דומיננטי. אצלי במשפחה למשל לא כל כך אוהבים והילדים לא נוגעים בזה. דבר שני, מנסיון של שימוש במחית פיסטוק בטראפלס, כפית של פיסטוק על כ-200 גרם שוקולד לבן גרמה לטעם די דומיננטי אבל למעט מאוד צבע. כלומר הצביעה לא כל כך מודגשת.

revavonet

New member
אתה יכול לנסות לייצר צבע ירוק..

לטחון נענע או בזיליקום ולהרתיח במעט מים עד שמתרכז היטב, לצנן ולהשתמש. יש לקחת בחשבון את הטעם, אבל טעם של נענע בקרם נשמע לי מגניב במיוחד.

כפית עץ

New member
רעיון מגניב

אולי אפילו לתת קצת טעם של לימון ואז יהיה מרען מאוד. אבל אני לא יודעת אם ילדים יאהבו את זה.. אבל זו רק דעתי והרי לא אני פרסמתי את השאלה :) רק רציתי לומר שהתלהבתי מאוד מהרעיון ואני חושבת שאני אנסה אותו בהזדמנות..

CallMeCavanaugh

New member
ניסיתי למצוא כזה בחנויות מתמחות

אמרו לי שלא מחזיקים את זה כי חיי המדף שלו מאוד מאוד קצרים. אני מקווה שאני אצליח להגיע למקום הזה היום או מחר, כי העוגה היא לשבת. תודה, זה באמת עדיף משמעותית על הפיסטוק (וככה אני גם אשמור את קרם הפיסטוק לעצמי. זה הזמן להכין גלידת פיסטוק).

CallMeCavanaugh

New member
למרבה הצער, אני רחוק מעזריאלי

אני מקווה להגיע לשם מחר. תחזיקו לי אצבעות

למעלה