ציסטות בשחלות

tuli2210

New member
ציסטות בשחלות

הי בנות, אשמח לעזרתכן. אם יש מקום לקבל בו תשובות ומידע זה כאן:) אני אחרי סבב של הזרעה עם הורמונים שלא הצליח. הייתי אתמול אצל הרופאת פוריות שלי בשביל להתחיל סבב חדש והיא גלתה ציסטות בשחלה ימנית- צלולים בקוטר 30 ו 35. משמאל ממצא עכור 20*10 מ"מ ללא סמני שיזור. היא אמרה שזה קורה לעיתים ושכיח אחרי טיפול הורמולי ואמרה שכרגע אני אקח גלולות גינרה ל 21 יום. אתמול לקחתי גלולה...כאשר בלילה התעוררתי מדחף להקיא. בסוף לא הקאתי אך היום נשארתי בבית עפ בחילה חסקה, כאב ראד וסחרחורת וחום נמוך. זה יכול להיות מהציסטות? זה יכול להעיג על סיבוך? איך יודעים שסה מההורמינים ולא משהו שקשור לאנדו ( מעולם לא היו לי ציסטות). ובנוסף רציתי לדאול- לגהבי הפריה חוץ כופית. הרופאה שלי בהתחלה אמרה תנסו 4 חודשים הזרעה ללא הורמונים. לא ילך נלך ידר להפריה בגלח האנדו. זה השתנה לסה שקופת חולים כללית לא תסכים לממן הפריה ללא הזרעה עם הורמונים לפחות פעם אחת ועכשיו לאחר כשלון נוסף שוב היא רוצה הזרעה עם הורמונים ולא הפריה כמו שדברנו כי כללית לא יממנו. מה אתן אומרות? עם האנדו...אם כבר מסריקים הורמונים שמסכנים אותנו, לא עדיף ישר הפריה? אין הסתכלות אחרת על טיפולים עם אנדו?
סליחה על כל השגיאות כתיב. זה פשוט סיוט וכמעט בלתי אפשרי לרזום פה דרך הגלקסי. אי אפשר לחזור לתקן :) . תודה רבה על זמנכן:)

liats80

New member
היי

ציסטות אחרי טיפול אכן קורות. לפעמים הן נשטפות עם המחזור ולפעמים לוקח להן יותר זמן.
גלולות הן טיפול שכיח בתופעה.
בקשר לבחילות - אולי זה מהגלולות עצמן. נטלת אותן בעבר? לדעתי כדאי לך לידע את הרופאה בהקדם.
הציסטה העכורה יכולה להיות קשורה לאנדו. אך כיוון שלא היו לך ציסטות בעבר כנראה שגם אם זה קשור לאנדו זה הואץ או נגרם בעקבות הטיפול.
לגבי הזרעות והפריות - אני לא כ"כ יודעת מה נהוג בארץ.
אבל נשמע לי הגיוני שירצו הזרעות עם הורמונים לפני הפריות אם אין בעיה בזרע.
זה לדעתי נובע מחוסר המודעות לאנדו.
לדעתי האישית אכן עדיף הפריות עם כבר נוטלים הורמונים. למרות שצריך לזכור שכמות ההורמונים שמקפלים בהפריות גבוהה הרבה יותר מזו שמקבלים בהזרעות והזרעה היא טיפול הרבה יותר פשוט.
אני בחו"ל עברתי שתי הזרעות עם הורמונים ואז התחלנו הפריות.
לארץ הגעתי עם התיק מחו" ל ומיד התחלנו הפריות.
מקווה שבנות אחרות ידעו לענות לך מה נהוג בכללית באופן ספציפי.
ליאת.

tuli2210

New member
כן הגוף של מכיר את הגלולות האלו

לפני הארבעה סבבי האחרונים לקחתי את הגלולות האלו בין הנסיונות...והאמת היא, שלפני שקבלתי את המחזור הזה, היו לי בחילות חזקות. כמובן שאני חשבתי שאולי זה סימון להריון אבל אני די מבינה עכשיו שזה סימן ליצסטות. דברתי עם הרופאה שלי הבוקר, לא התרגשה ואמרה שאם הבטן לא כואבת לי אז היא לא חושבת שזה קשור. בינתיים החם שלי קצת עלה ולי זה נראה שה דיוק קשור. לכם חשבתי לשמוע מנסיון הבנות פה, מה הן הגישו כאשר היה להם ציסטה. אם הציסטה העכורה כן קשורה לאנדו, מה לעשות עם זה? את חשבת כשאי לי גם ללכת לרופא אנדו שלי? הייתי אצלו לפני כשבוע וחצי ואז עו לא ראו כלום...

זואילי

New member
אולי

אם היו לך גם בחילות לפני כן אז זה באמת לא קשור דווקא לגלולות או לציסטות.
תראי, היו לי גם אנדומטריומות ככה בין דיכויים, אבל הן היו קטנות ולא מציקות. האמת לא ממש ידעתי על קיומן אלא אם נעשה לי אולט' וראו.
אין הרבה מה לעשות עם זה- באם לא מתוכנן ניתוח. לפעמים דיכוי יכול לעזור בהקטנה או העלמתן (כך זה עובד אצלי) אבל לפעמים הן פשוט שם.. ואם הן לא גדולות מדי ואין כאבים אז די חיים איתן

גיגי351

New member
זואלי מזה ציסטות לא גדולות?

איזה גודל נחשב אנדומטריה קטנה?......והאם זה לא מסוכן בכל זאת להישאר עם הציסטה ולא להסירה בניתוח? ומה לגבי הריון למי שרוצה...האם אפשר שתהיה אנדומטריה ובכל זאת יתאפשר הריון??

זואילי

New member
לא יודעת מה נחשב אצל הרופאים בכלליות

אבל אצלי.. כל עוד היא לא עוברת את גודל 3 ס"מ - לא אני ולא הרופאים מתייחסים לזה. בד"כ יש לי איזה ממצא בשחלה קטן. לפעמים אין כלום. מוזר ומסתורי. והאמת... לא מעניין אותי יותר מדי

כל עוד יש ציסטה קטנה ולא מזיקה (לא גרמה לתסביב, לא התפוצצה, לא כואבת) - אין בה נזק.
אבל - כדאי מאוד לעקוב אחריה אצל רופא.

אני כל הזמן בביקורות, כל כמה חודשים. מאז שאובחנתי.
אם את חוששת מהשלכות נוכחות ציסטה - דברי עם רופאייך.

לגבי הריון - באם אין בעיות או מכשולים אחרים - יש רבותתתת שנכנסות להריון בנוכחות ציסטות. מכירה הרבה כאלה.
צריך פשוט לשלול מיני הפרעות אחרות... או שבסופו של דבר גם מחליטים על ניתוח ממוקד פריון.
רק אחרי שיאתרו אצלך את מקור בעיית הפריון - תוכלי לדעת אם יש או אין קשר לציסטה.
לפעמים... גם לא יודעים עד הסוף.
העיקר הוא מבחן התוצאה.

tuli2210

New member
לא נראה לי שזה אנדומטריה

נראה לי שהמושג הזה מתייחס לציסטות מסוימות שיודעים שקשורות לאנדו. לגבי הרופאה אמרה שזה שכיח אחרי קבלת זריקות הורמונים ובשלב הזה היא לא מתייחסת לזה כאל משהו שקשור לאנדו. זה בדיוק מה שאני חוששת. שאולי זה קשור וזה החמרה באנדו עקב ההורמונים...ולשאלתך הרופאה אמרה שאם בווסת הבאה הציסטות לא יצאו אז העא תמחיץ לעשות הפריה חוץ גופית. כלומר שאפשר להיכנס ככה להריון. אני מחפשת מידע על הנושא ובקושי מוצאת. מה זה אומר ציסטות? תופעות לוואי? הריון? אנדו? יכולות לגדול? אפשר להשתגע כמה שהמידע לא זמין והרופאים לא מנדבים הרבה מידע בלשון המעטה.

זואילי

New member
אבל יש המון מידע ברשת על ציסטות

וכל סוגי הציסטות.
אם גם תקראי בפורומים של טיפולי פוריות ושכניו - אז תראי שזו באמת תופעה שחיכה - היווצרות ציסטות בטיפולים בגלל ההורמונים/ריבוי זקיקים וכו'.
לכן זה ממש לא מטריד את הרופאה, לכן גם נותנים טיפול בגלולות.

את צריכה להבין שגם הכי מתוזמן, גם להכניס עובר ישירות לרחם - אין שום גרנטי להצלחה...
הריון הוא נס - בכל דרך בה זה קורה.
וצריך לנסות. עד שהמזל מגיע.

כתבתי לך קודם - אני מכירה נשים עם ציסטות אנדומטריומות שהרו, ובנוסף אליהן מכירה נשים עם ציסטות רגילות לגמרי שהרו.

נורא מוזר לי שאינך מוצאת חומר. יש כ"כ הרבה הסברים על כל סוג ציסטה. ובכל פורום שעוסק בטיפולי פוריות מדברים על זה מליון פעמים.
רשמי בגוגל ציסטות שחלתיות ויש לך מידע מה זה אומר/תופעות לוואי/ גדלות או קטנות וכו'.
רשמי במנוע החיפוש בפורום פוריות את המילה ציסטה ותראי איך בנות "חוו" את זה. תראי שאפשר גם להרות בנוכחות ציסטות. תקראי גם בפורום הריון אחרי טיפולים. כל פורום בו יש הורמונים - יש ציסטות וכתבו על זה

לא הכל צריך להשליך על האנדו. ברור שדאגה לבריאותך זה הכי חשוב בעולם. אבל אם אינך סובלת אז אפשר קצת להרפות.
אם אחרי סבב הורמונלי היית סובלת רצח, בוכה לרופאה מכאבים וסוגרת סבב במיון - זה כבר היה מעורר איזה חשד שהסבב החמיר את המצב.
אבל אם עברת את זה כרגיל בלי תופעות חדשות או מדאיגות - אז הכל בסדר..
מכירה גם אנדואיות כאלה - עברו גם IVF (כמה כאלה) ולא התלוננו בכלל.
אל תחפשי בכוח.
אצלי - כל סבב כמעט, היה גהנום מבחינת הרגשה, ואחרי כל פעם כזו באתי לביקורת אצל רופא אנדו לבקרת נזקים.
אם הייתי עוברת סבב קליל (היה לי רק פעם אחת בלבד IVF פשוט שאפילו נמשך רק 8 ימי הזרקות) - אז לא הייתי מוטרדת ממנו.

liats80

New member
באופן אישי

מעולם לא הרגשתי את הציסטות כשהיו לי.
בחילות אצלי זה משהו שבשגרה גם ככה.
גם החום לדעתי לא קשור. ציסטות כשלעצמן לא גורמות לחום. אבל זיהום כן וחס וחלילה אם ציסטה גדולה מאוד ומתפוצצת אז אולי זה גורם לזיהום ולחום. בכל אופן - זה משהו שמרגישים כלומר לדעתי זה יכאב מאוד. בכל אופן צריך לעקוב אחרי החום, לראות אם אולי יש סיבה אחרת ולודא שהוא לא ממשיך ולא עולה.
אם לא ראו ציסטות פני שבוע וחצי אז יכול מאוד להיות שהן ישטפו עם המחזור.
בכל אופן, נראה לי שכדאי לך לחכות ולראות אם הגלולות יעזרו. בנתיים את יכולה לעדכן את רופא האנדו שלך אפילו בטלפון.
תרגישי טוב!
ליאת.

זואילי

New member
הי טולי

לגבי ההרגשה הלא טובה, מציעה לך ליצור קשר עם הרופאה.
זה לא חייב להיות קשור לציסטות, אבל אולי זה משהו אחר. ואולי זה בכלל לא קשור למשהו גניקולוגי אלא חטפת משהו? וירוס? אז כדאי גם לפנות לרופא משפחה באם זה ממשיך.

מסכימה איתך, שאם כבר הורמונים, אז עדיף IVF. השאלה היא האם הרופאה שלך תהיה מוכנה לכתוב המלצה לכך כדי שהקופה תאשר.
האם יש לך אבחנת אנדו מניתוח?

כמו כן, האם עשית צילום רחם?

יכולה לספר לך שאצלי, כדי לקבל אישור לIVF ולדלג על שלב ההזרעות - אספתי קצת ניירת שכללה את דוח הניתוח עם האבחנה, עשיתי צילום רחם (בו ראו חצוצרה חסומה) ולזה הוספתי מכתב מרופא פריון שממליץ להתחיל ישר מהפריות.
וזה אושר לי בלי בעיות.

לצערינו לא מסתכלים אחרת על מטופלות פריון אנדואיות.
ויש רופאים בודדים בתחום שכן מתייחסים לאנדו בטיפולים.
אז זה גם תלוי בגישת הרופאה שלך.

תרגישי טוב

tuli2210

New member
תודה זואילי, לשמחתי

כל הבדיקות שלי תקינות.55555 בלי עין הרע :) ..עכשיו זאת פעם ראשונה בחיים שאני נתקלת בציסטות. האבחון שלי הוא 99%. גם לפי סוריאנו וגם לפי הרופא שלי- שיינמן. וזה בדיוק העניין. אני במצב טוב יחסית, אני ברמה מאוד נמוכה של אנדו, למה לחרבש? למה לא לטפל מראש בהתאם כך שלא יחמיר האנדו?
האם יש רופאים של אנדו שמתמחים בפריון לאנדואיות ? תודה

זואילי

New member
מסכימה איתך מאוד

לגבי הלמה לחרבש.
אבל כל עוד אין התייחסות מיוחדת לאנדו אז לאף אחד לא אכפת, ובטח לא לקופה שלך - אם תלכי לפי ה"ספר" ותעשי את ה 6 הזרעות ואת ה3 נסיונות עם הורמונים עד שיאשרו IVF.

אין רופא פריון שמתמחה בנו.. אבל לפחות ממה שהכרתי - ד"ר אליצור ופרופ' שיף מקשיבים קודם כל לאנדו ולך, ולפי זה מטפלים.
הם לא הרופאים שיגידו לך - מה את רוצה? חשוב לך עכשיו הריון או לטפל באנדו שלך? יענו תהיי יפה ותשתקי (ותסבלי..)
את זה לא תשמעי מהם.
הם לא יזלזלו בתלונות שלך, הם ישלחו לבדיקות אם צריך, הם יפנו למיון, הם ישנו פרוטוקולים בהתאם לדיווחים שלך.
בקיצור, ממליצה על שניהם.

פז08

New member
ואני ממליצה על פרופסור שולמן

שבהחלט מבין באנדו'. בנוסף הוא עובד בצמוד לד"ר שינמן במרכז לאנדומטריוזיס במאיר, למעשה הוא מנהל שם את יחידת ההפריה החוץ גופית....
אני ממליצה שאם הבחילות לא עוברות ואם את ממשיכה להרגיש רע, תתייעצי עם ד"ר שינמן....
לגבי ציסטות מטיפולים- כמה שאני יודעת בהחלט יכולות להיווצר ציסטות מטיפולים, דבר שלעיתים גורם לדחייה של הטיפולים בחודש עד העלמות הציסטות. ציסטה עכורה אכן מחשידה לאנדומטריומה, אם זה מדאיג אותך את תמיד יכולה להתייעץ עם ד"ר שינמן- זו המומחיות שלו....

למעלה