ציסטות בשד

ציסטות בשד

האם ציסטות בשד לא מצריכות מעקב? זה מה שאמר הרופא שעשה לי את האולטרסאונד אבל מעדיפה לשאול גם אתכן.
היה בוקר נחמד... לקחתי אוטובוס לבדיקה, עצר באמצע בגלל אזעקה, נכנסתי לאיזשהו מרתף בבניין קרוב, אח"כ הלכתי את החצי הדרך ברגל במהירות שלא לאחר יותר מדי, רק כדי לגלות שאני צריכה לחכות חצי שעה בתור

ידעתי שלא כדאי להסתפק בתשובה הזאת...

תוכלי לפרט קצת (אם את יודעת)? כל כמה זמן? תלוי בגודל הציסטה?
הוא אמר לי שזה דבר שכיח שבא והולך.

אברר לך פרטים

אם אני זוכרת נכון אז כל חצי שנה בערך. גילו את זה אצלה בהנקה, אבל אני לא יודעת בדיוק איזה גודל ואיזה סוג, רק שזה שפיר.

אז ככה:

מעקב של פעם בשנה אצל כירורגית שד, בדיקה ידנית. ציסטה פשוטה..יותר נכון - הרבה ציסטות פשוטות...יתכן שיש כירורגים שעושים א"ס בכל בדיקת מעקב, אצלה לא.
עוקבים לוודא שהן לא גדלות. אין מה לעשות איתן כי גם אם ישאבו - הן תתמלאנה מחדש (הכירורגית אמרה שזה עניין של מבנה פנימי שאין מה לעשות איתו).

לא לציטוט בשום מקום!

יש לך מושג אם זה מפריע לה?

כי הבנתי שעושים משהו רק אם זה מפריע...
ואצל כירורגית שד אני גם ככה פעם בשנה, והיא שולחת אותי לאולטרא' בגלל המבנה הצפוף שלי.
תודה רבה!

מעתיקה מפורום של כירורגית שד

מהי ציסטה פשוטה בשד?
ציסטה פשוטה היא שקיק המכיל נוזל משתנה בגודלו . אין בדרך כלל קשר בין ציסטות לסרטן השד . האבחנה נעשית תחת אולטראסאונד ולרוב אין צורך בפעולה פולשנית כטיפול.

מהי ציסטה מורכבת?
ציסטה מורכבת מכילה תוכן עכור או עיבוי מעטפת או מחיצות בתוכה ומחייבת מעקב או שאיבה או ביופסיה שכן במקרים נדירים מאוד יתכן והיא ממארת.

macaroni35

New member
לא צריך להדאיג אבל כן מבצעים מעקב..

מכירה כי לבנות משפחתי יש ציסטות בחזה אבל תמיד אומרים להם להיות במעקב בגללן.
ולאמא שלי דם היה ונשלחה לבדיקה מקיפה יותר. (אולי תלוי גיל...60+...והיסטוריה משפחתית.)
בכל אופן לשאר הבנות כן תמיד אומרים להיות במעקב על מנת לראות שלא משתנות ונשארות זהות או נעלמות...

דנה561

New member
לי יש

לפני כמה שנים עשו ביופסיה שיצאה שלילית
ומאז כל שנה אולטרסאונד שד ובדיקה ידנית אצל כירורג שד אני מתחת לגיל ארבעים אני כותבת את זה כי אני יודעת שעניין הגיל קריטי

ודה, אני מקווה שזה בסדר שאני ממשיכה לשאול

למה עשו לך ביופסיה? היה משהו מחשיד בציסטה/ות?
לי הוא אמר שיש כמה ושהן לא נראות כמו משהו ממאיר חלילה.
(אני עושה גם ככה אולטרסאונד ובדיקה ידנית בכל שנה).

דנה561

New member
עם אני זוכרת נכון

הסיבה שעשו ביופסיה היתה בגלל הגודל וכאבים שהיו לי
הרופא שעשתה את הביופסיה אמרה שלדעתה זה כלום ושאם אני רוצה אפשר לוותר אמרתי לה שהגעתי עד כן (זה היה דקה לפני היופסיה ) ושתעשה את הבדיקה העדפתי לדעת שאין ספק שזה בסדר

הרגעת אותי!

אין לי כאבים ואני או הכירורגית לא הרגשנו במישוש. בכל מקרה אנסה לדבר גם עם הכירורגית אבל אני מתחילה להבין את התמונה, תודה על השיתוף.

למעלה