ציסטוסקופיה

ציסטוסקופיה

ד"ר סוריאנו המליץ לי לעשות את הבדיקה לאור התלונות שלי לגבי השתן. האורולוג שהייתי אצלו לא מתלהב לעשות לי אותה. איך מתבצעת הבדיקה, האם בהרדמה כללית, מקומית או טשטוש? האם הבדיקה כה נוראית כמו שהיא נשמעת? מה יכולים לגלות בבדיקה? ד"ר סוראינו אמר שאפשר לראות מוקדי אנדו על השלפוחית ואפשר לאתר איזושהי דלקת תמידית בשלפוחית, והשתמש באיזשהו מונח רפואי ארוך שלא קלטתי (למרות שחזר עליו מס' פעמים.....), האם מישהי יודעת מה זה?האם יש סכנות כלשהן בבדיקה לפגיעה בשלפוחית השתן או באיברים אחרים? אני חוששת מהבדיקה ומתלבטת, כי התלונות שלי לגבי שלפוחית השתן אינן נוראיות כ"כ כמו שקראתי כאן, אין לי דם בשתן, אין לי כאבים חזקים אלא יותר חוסר נוחות, יש לי תכיפות במתן שתן וקושי מסוים בהטלת שתן אבל אני כן מצליחה לרוקן את השלפוחית, אולי כדאי לחכות עם זה? ועוד שאלה לא קשורה: ד"ר סוריאנו אמר לי שצריבת מוקדי אנדו שנמצאים על איברים פנימיים אינה יכולה לגרום נזק לאיבר, האם זה נכון? (שאלתי אותו את זה כי הוא אמר שכדאי לי חשוב על ניתוח אפילו שמצבי קל, ודווקא בגלל זה כי אז יוכל לנקות לי את כל המוקדים, ולא אסבול יותר ולא יהיו לי מוקדים חדשים, אבל לי זה נשמע לי קצת אופטימי מדי.....)

זואילי

New member
הי אימאלתינוק

מי האורולוג שלך? אם כבר לעשות את הבדיקה אז הייתי ממליצה לך להיבדק ע"י אורולוג שיודע לזהות אנדו, לכן המלצתי היא ללכת לד"ר נאדו בתה"ש. אינני יודעת איך מתבצעת הבדיקה. עשו לי אותה במהלך הניתוח על הדרך. ניתן לראות מוקדי אנדו בבדיקה זו. לפחות אצלי ראו את חדירת המוקד לשלפוחית ועצרו את דרכו לכיוון הכליה שלי. או במילים אחרות, סוריאנו הציל לי את הכליות. (+ שיפוץ השלפוחית). במקרה שלי לא היו לי תלונות בכלל בכלל על השלפוחית ו /או השתן. הופתעתי לגלות מוקד על דופן השלפוחית באולטרסאונד כליות ושלפוחית (במסגרת כל הבדיקות הראשוניות שנשלחתי לעשות ממרפאת האנדו), ואז נפל לי האסימון, שבעצם תמיד חשבתי שמתן שתן בפולסים ואף פעם לא להרגיש התרוקנות מלאה, ולחזור לשירותים 5 דק' אחרי פיפי לעוד סיבוב - נראה לי נורמלי לחלוטין. (מעולם לא התעניינתי בסביבתי איך אישה עושה פיפי...). גם אצלי לא היה שום דם, שום כאב ושום חוסר נוחות. אה, ואחרי אותה בדיקת אולטרסאונד, אחרי שמילאתי את השלפוחית בטונות מים, ולא הצלחתי להשתין במשך 3 שעות שלאחר הבדיקה - הבנתי שוואלה, משהו חסום שם. ואותה חוויה של לא לעשות פיפי בהחלט כאבה בטירוף. לגבי השאלה הלא קשורה, אני חושבת שהכל תלוי במנתח וכמה הוא מומחה בתחומו. אם סוריאנו ינתח אותך, אז את בידיים מצויינות. בהצלחה

ציסטוסקופיה

כתבתי כאן בעבר למישהי ששאלה על הבדיקה .....אוי הזיכרון הזה.... לרוב עושים אותה בעירנות.....היא לא כואבת אבל לא נעימה.....רופא מיומן יכול לעשות אותה נסבלת. מחדירים סיב אופטי לשלפוחית ובודקים אותה על נגעים ובעיות.

לוואנדר

New member
יחסית נחשבת בדיקה קלה../images/Emo127.gif

ככה יחסית לשאר הבדיקות שעשיתי הבדיקה קלה. בדיקת ציסטוקופיה נעשית ללא שום טישטוש כי היא יחסית בדיקה קלה. משכיבים אותך על מיטת גיניקולוג ומחדירים לך סיב אופטי לשלפוחית. הסיב האופטי זה מעין צינור שנראה כלפי חוץ עבה מאוד אבל כשמחדירים אותה רק בהתחלה קצת לא נעים ואח"כ הרבה יותר קל. הבדיקה כפי שאמרתי לא נוראית, תאמיני לי ההמתנה לבדיקה הייתה יותר קשה!!! אך יש לקחת בחשבון שאח"כ( בסיום הבדיקה) תרגישי קצת צריבה במתן שתן אך אין צורך בשום לקיחת אנטיביוטיקה. לצריבה בדרכי השתן יש לשתות המון והייתי ממליצה לך לפני הבדיקה לקנות מיץ חמוציות. אני אישית ביצעתי את הבדיקה ע"י ד"ר גולומב שהוא מנהל המחלקה בתה"ש. אדם מאוד נחמד ורגיש. האם ביצעת בעבר בדיקה ציסטוגרפית ואורודינמית של השלפוחית ??? בכל אופן מאחלת לך בהצלחה!!! ואל דאגה לוואנדר

ביצוע ציסטוסקופיה בתה"ש

ד"ר סוריאנו המליץ לי לבצע את הבדיקה,והשאלה שלי היא כיצד מגיעים לתה"ש לביצוע הבדיקה? האם קופ"ח כללית נותנת התחייבות לביצוע הבדיקה בתה"ש? אני לא רוצה לעשות את הבדיקה אצל מישהו שלא מבין באנדו', ולא חסר כאלו, לצערי. כמו האורולוג שמטפל בי שאמר לי שאין לי כלום (על סמך אולטרסאונד ותרבית שתן), ושאביא לו מכתב מגניקולוג שאינן לי בעיה גניקולוגית, ואז יבדוק את התלונות שלי לגבי השתן, כאילו שהדברים לא קשורים אחד בשני ואין קשר בין אנדו' לשלפוחית השתן.

לוואנדר

New member
ציסטוקופיה

אוקיי, ראשית היית צריכה לבקש מכתב מד"ר סוריאנו הממליץ לבצע בדיקת ציסטוקופיה- ואז עם המכתב לגשת לגיניקולוג שלך .הגיניקולוג שלך היה דואג לתת לך הפנייה לבדיקת ציסטוקופיה ועם זה היית מקבלת טופס 17 לבדיקה. אני אישית הייתי ממליצה לך לבצע את הבדיקה אצל ד"ר גולומב- מנהל המחלקה לאורולוגיה בתה"ש. ולגבי טיב הבדיקה יש הסבר מפורט בפורום- השאלה נשאלה לא מזמן. בהצלחה לוואנדר

עוד שאלה

ד"ר סוריאנו רשם לי במכתב שלו שממליץ לי על ציסטוסקופיה הוא לא אמר לי איפה לעשות את זה, הבנתי מהבנות בפורום שכדאי לי בתל השומר. גם הגניקולוג שלי ממליץ על הבדיקה הזו אבל הוא אמר לי שאורולוג צריך לתת הפניה, האם את בטוחה שקיבלת הפניה מגניקולוג לבדיקה?? האם קובעים תור דרך מרפאת האנדו' בתה"ש? אם לא, אז למי צריך לפנות?

תשובות

את קובעת תור במרפאה האורולוגית בתה"ש ...דרך זימון תורים. 03-5302161 תגשי לרופא המשפחה עם המכתב של סוריאנו שלך ותבקשי טופס 17....

זואילי

New member
הי אמאלתינוק

לגבי הכללית - תלכי עם המכתב מסוריאנו לרופא הנשים שלך או לרופא המשפחה - תלוי מי בעדך. (אני ביקשתי מרופא המשפחה שלי). בקשי מכתב הפנייה + בקשה לעשות את הבדיקה בתה"ש משום שמח' האורולוגיה שם עובדת עם מח' האנדו. (תבקשי מהרופא שירשום את המשפט הזה). את קובעת לעצמך תור - תתקשרי לתה"ש למח' אורולוגיה (חפשי את המספר באתר של תה"ש, אני בעבודה ואין עלי את הטלפון שלהם). כשתחליטי אצל מי את רוצה את הבדיקה, אז תגידי שם את שם הרופא כשאת קובעת את התור. כשקיבלת תאריך - תגשי לקופ"ח עם כל הניירת (מכתב מסוריאנו + 2 מכתבים מהרופא המפנה + התור שנקבע) - כדי שישלחו לאישור המינהלת. בהצלחה

../images/Emo199.gif בוקר

כמה תיקונים ד"ר יעקב גולומב מתפקד כרופא בכיר במחלקה וכמנהל המרפאה לאורולוגיה של נשים ונאורו-אורולוגיה בבית החולים...ולא המחלקה האורולוגית..מנהל מחלקה חייב להיות פרופ' (פרופ' רמון הוא מנהל המחלקה האורולוגית בתה"ש). אני טופלתי אצל פרופ' רמון ולכן לא יכולה להעיד על דר' גולמב אבל עם לוואנדר עברה אצלו טיפול וממליצה אז הסיכוי שהוא טוב הוא גדול. השיטה שלי - (מכבי) אני מזמינה תורים לאן שצריך וכשמקבלת את הזימון ניגשת לקופה (משרדים + רופא המשפחה שלי) ואחרי שרופא המשפחה נותן אישור במחשב שזה תוך שנייה המשרד מוציא לי זימון.....(הפניה) מה שכן צריך זה מכתב רצוי מסוריאנו שאומר למה דווקא שם את צריכה לעשות את הבדיקה. לשאלה כיצד למה כוונתך - היכן המרפאה ממוקמת פיזית או צום והכנות מוקדמות...אני זוכרת שלא ביקשו ממני הכנות מוקדמות לבדיקה .....המרפאה ממוקמת ממול למרפאת אנדו בתה"ש

בדיקת דם CA-125

אני ממש מלאת שאלות כרימון... מה זאת הבדיקה הזאת? אני כבר מאובחנת בלפרוסקופיה כחולת אנדו' אז מה הבדיקה הזו יכולה לתרום? האם ניתן לבצע את הבדיקה הזו בכל זמן או שיש קשר למחזור? האם העובדה שאני נוטלת גלולות משפיעה?

טשומפי

New member
CA-125

כמו שאת יודעת זו בדיקת מרקר (נותנת אינידקציה כללית שיכולה להעיד אם יש לך אנדו או מה רמתו), כך שבעיקרון אם את כבר מאובחנת אז היא לא ממש רלוונטית (בייחוד לאור חוסר הדיוק והספציפיות שלה), אלא שהיא יכולה לתת תמונה של מצב הדיכוי שלך (כעיקרון אם הדיכוי אפקטיבי אז התוצאה אמורה להיות נמוכה יותר). אבל, כמו כל בדיקת מרקר - התוצאות לא תמיד מדויקות או נכונות. אצלי המדד לאפקטיביות של הדיכוי היתה ההרגשה שלי (או במילים אחרות - הדיכוי טוב אם אין דימום ולא כואב, אם יש כאב או דימום - הדיכוי לא טוב). לגישתי גם אם התוצאה תראה ערך נמוך ולי עדיין כואב - בעצם לא הרווחתי כלום, ואם לי כואב והערך גבוה גם לא הרווחתי כלום (חוץ מאישור להתלונן, ואת זה עשיתי גם בלי אישורים). אם ממילא את עושה בדיקות דם או שלא אכפת לך ללכת לקופה ולהידקר - אין לך הרבה מה להפסיד מלבצע אותה. לגבי הציסטוסקופיה - מצטערת, ללא יודעת לענות לי עשו תוך כדי הלפרוסקופיה.

למעלה