ציסטה

אושר1237

New member
ציסטה

היי,
התחלתי לכתוב פה כיוון שאני חוששת שיש לי אנדומטריוזיס כיוון שיש לי כמעט את כל הסמפטומים.

אני במהלך טיפולי פיריון, עד כה הכל היה תקין אך לפני יומיים הייתי בבדיקה ומסתבר שיש לי ציסטה עכורה בגודל של 3 ס"מ בשחלה

מישהי מכן יודעת אם יש קשר בין זה לבין המחלה, או מה זה אומר בכלל ציסטה עכורה, אני לא מקבלת תשובות או הקדשת זמן כי אני מטופלת באפואה ציבורית לצערי...

תודה!

זואילי

New member
ציסטה עכורה

אם הטכנאית/רופא יודעים לזהותה באולטרסאונד - והיא נראית אנדומטריומה, אז אכן, זהו אחד מהביטויים של אנדומטריוזיס.

תלכי לייעוץ במרפאת אנדומטריוזיס לקבל מידע לגבי המחלה.

תעשי גוגל על המילה "אנדומטריומה", או על סוגי ציסטות ותקבלי מעט מושג (בטח יותר ממה שרופאייך נותנים לך היום
).

אנחנו איתך

אושר1237

New member
אנדומטריומה

העינן הוא שהם לא הזכירו כלום, היה כתוב רק מבנה ציסטי עכור בגודל 3 ס"מ והרבה נוזל בדוגלס שאין לי מושג מה זה אומר (הבדיקה בוצעה 4 ימים לפני המחזור שהגיע באיחור בגלל הציסטה)

הרופאה אמרה שהציסטה היא כתוצאה של תרופות הפיריון... אבל זה נשמע לי קצת מוזר כי המינון שקיבלתי מאוד נמוך והציסטה פשוט ענקיתתתתתת.

תודה זואילי, את ממש מקסימה ועוזרת

פז08

New member
שווה להתייעץ עם הרופא המטפל.

לא כל ציסטה עכורה היא אנדומטריומה, אז בהחלט שווה להתייעץ.
כמו כן את יכולה לחזור על אולטראסאונד בווסת הבאה ולראות- אם היא נעלמת, כנראה שזה לא אנדומטריומה....
מאוד עצוב לי שכתבת שאת לא מקבלת הקדשת זמן או תשובות כי את מטופלת בציבורי.... זה לא אמור להיות קשור.
נכון שבפרטי תקבלי הרבה יותר זמן ויחס אישי (וגם לא תמיד
) כי מטבע הדברים בציבורי יש הקצאת זמן לכל מטופלת.
אבל - גם בציבורי, את אמורה לקבל יחס הגון, תשומת לב ותשובות לשאלות שלך!!!! אם את לא מקבלת את זה, אזי אני הייתי מחליפה רופא מטפל / מרפאת פריון או כל מרפאה אחרת....
אני יודעת מהנסיון האישי שלי, שבהרבה מקומות בציבורי יש אנשי צוות נפלאים, שמקדישים זמן ונותנים מענה למטופלות.
כמובן שכמו בכל מקום, יש כאלו שיותר, ויש כאלו שפחות.
אבל בהחלט אין סיבה שכך תרגישי.
לדעתי לא צריכה להיות לך בעיה למצוא בציבורי רופא שמקדיש לך מספיק זמן ועונה לך על כל השאלות ובה בעת מקצועי!!
בקיצור- צריכה להתייעץ עם הרופא המטפל. פשוט לשאול- מה זה אומר ציסטה עכורה, האם ייתכן אנדומטריומה, האם עשויה להעילם לבד וכו'.
אם יש ספק- תמיד את יכולה לבקש אולטראסאונד חוזר עם תמונות (הדפסה של תמונת האולטראסאונד) וללכת עם זה לרופא אחר, אפילו מומחה לאנדומטריוזיס ולהתייעץ איתו לגבי הממצא.... בהצלחה!!

למעלה