צינתור וירטואלי .

yossik111

New member
צינתור וירטואלי .

שלום לכולם !
אני מעוניין לבצע את ההליך הזה (צנתור וירטואלי) כבדיקת סקר / הליך מונע וכ'ו . אני כיום בן 61 , "בריא" על פניו , לא מעשן , נמצא בין 8 ל 9 אחוזים על פי מחשבון ברמינגהם,
לא סובל מתעוקות חזה וכ'ו (לפחות , לא מודע להם
) , שוב , אני מעוניין לבצע את ההליך הזה כבדיקת סקר / הליך מונע וכ'ו מכווין שאני בין היתר מתאמן על בסיס קבוע בחדר כושר .
אשמח לקבל תובנות בעניין (כדאיות , סיכונים וכ'ו) .
תודה מראש !
יוס .

תשובה

ככלל לא מומלץ לבצע את הבדיקה כבדיקת סקר, אלא אם יש תלונות של כאב בחזה או גורמי סיון.
הבדיקה במידה ותקינה שוללת כמעט בוודאות קיום מחלת לב כלילית ויכולה לתת אינפורמציה על רמת משקעי סידן בעורקים הכליליים וקיום הצרויות בסעיפים הראשיים. כאמור לא ברורה התועלת במידה והינך א תסמיני

בברכה

yossik111

New member
צינתור וירטואלי .

תודה ראשית .
ברשותך , לא יכול להיות מצב שיש שיש היצרות מסוימת בעורקים הכליליים /.רמת משקעי סידן גדולים יחסית (כזו שמתגלית בבדיקה הנ"ל) , היצרות כזו ש-ע-ד-י-י-ן לא גורמת לתסמינים שהזכרת , כך שדיאטה מתאימה תגרום להורדה (או לפחות לעצירת ) ההיצרות / משקעים ?
שוב תודה !
יוס.

תשובה

לרב דיאטה עצמה אינה גורמת לנסיגת משקעים אך היא עשוייה להאט את קצב התקדמותם. חשיבות ממצאי משקעי הסידן הינה בייחוד בעוהבדה כי הם מעידים על סיכון מוגבר לפתח מחלה כלילית, כך שבאוכלוסייה זו יש להקפיד על איזון לחצי דם, רמות שומנים וכו.....

בברכה

yossik111

New member
והיה אם כן מוצאים רמת משקעים "מסוכנת" / "בעייתית "

ברשותך , מה כן יכול לגרום (אם בכלל ) לנסיגת המשקעים ? תרופות יכולות כן להוריד את רמת המשקעים ?
עקרונית , אדם שמתגלה אצלו רמת משקעים ""מסוכנת" (תהרוג אותי
, לא יודע להגדיר מסוכנת - אבל הכוונה האיטואיטיבית ,אני מקווה , מובנת) , יכול לבקש / לדרוש צינטור (סטנט) כהליך מונע ?
תודה שוב ושוב על התשובות המושכלות / מענינות והמלמדות ...
יוס.

תשובה

בחולים שלהם הודגמו נגעים טרשתיים טיפול בתרופות מקבוצת הסטטינים הביא לנסיגה מסויימת ברבדים הטרשתיים. תרופות אלה משמשות לטיפול ביתר שומנים ( כולסטרול), או במקרה שהודגמה מחלה כלילית כלשהיא

בברכה

למעלה