צינור ניקוז

M.I.A

New member
שכן שם צינור ניקוז ריח ביוב על גבול הקיר הבית המשותף שלנו . כלומר שאצטרך לבנות עליי להכניס את הצינור לתוך בלוק של 20ס"מ (הקיר המשותף ) (הצינור בקוטר 11ס"מ)
(מעבר לכך בנה יחידת דיור ללא אישור שלי ) האם מותר לו ??? לדעתי הוא צריך בקירות החיצונים של בבית שלו ולא בגבול המשותף

מ ש ה 53

Well-known member
שכן שם צינור ניקוז ריח ביוב על גבול הקיר הבית המשותף שלנו . כלומר שאצטרך לבנות עליי להכניס את הצינור לתוך בלוק של 20ס"מ (הקיר המשותף ) (הצינור בקוטר 11ס"מ)
(מעבר לכך בנה יחידת דיור ללא אישור שלי ) האם מותר לו ??? לדעתי הוא צריך בקירות החיצונים של בבית שלו ולא בגבול המשותף
ככל שידוע לי, לא נהוג כיום להניח צינורות מחוץ לקירות, והקיר שאתה מתאר הוא קיר משותף בהתייחס לדבריך. לכן, אם תפרש את המילה "משותף", הרי שהקיר הזה אמור לשרת את שניכם. קיימים בלוקים 20, שיש בהם 2 חללים, שמאפשרים הכנסה של צינור 110 מ"מ, וגם בבנייה "רגילה" ניתן להבליע את הצינור בתוכם, פעם בחלל הימני ופעם בשמאלי. ואם תרצה, תוכל גם למלא את החלל שבין הצינור לבין הבלוק, ע"י החדרה של חומר בידוד כלשהו פנימה.

ולגבי בניית יחידת הדיור שלא באישורך, אין לעובדה זו כל שייכות לסיפור הצינור. לשם כך קיימת הוועדה לתכנון ולבניה וזכותך להלין על מעשהו זה שם.

קבצים מצורפים

• 1649713645519.png
    1649713645519.png
    KB 13.5 · צפיות: 0

בינא

Member
שלום לשואל |4U|
אני מניח שאתה גר או בונה עם השכם בבית פרטי דו משפחתי ולכן יש קיר משותף אחד.
התקנה של צנור אוויר* לביוב בקיר משותף מחייבת יציקת בטון עם 4 מוטות ברזל לגובהו ועל הצנור להיות מסוג מולחם בחיבורים (לא עם גומיות).
*(לא לריח, אלא לכניסת אוויר כאשר מורידים את המים כדי למנוע תת-לחץ ולאפשר זרימת המוצקים עם המים)
מותר גם לך להשתמש בו לאותה מטרה בלי רשות השכן.
אין להשתמש בבלוק כדי לצפות את הצינור !!!
נושא בניה לא חוקית שייך לפקוח של ועדת בנין ערים...
במידה ואין קשר לבניה הנוספת לקיר המשותף, איננו נדרש לאישורך.
במידה והקיר המשותף הינו חלק מהמבנה החדש, ועדת בנין ערים אחראית להפנות אותו אליך ולהתנות את חתימתך לאשור.
במידה ולא עשו כך, ייתכן והתקנון מאפשר תוספת כזאת מתחילה וחתמתם לפני הבניה על הסכמה לכך... עדיף שתבדקו עם מי שתכנן לכם.

י

ישי אחרק

Guest
שלום משה . ניראה לי שבבנין משותף שמים בתוך הקירות וקוטר צינורות לבנין משותף קטן בהרבה והצינורות מעל לגג כך שלא מפריע לאף אחד .
אם אני מכניס צינור של 11 ס"מ לתוך בלוק (זה נטו ) זאת אומרת שאני צריך עוד 2 עד 3 ס"ס . ונניח שאני רוצה לשים מעמד טלויזיה על הקיר ואם אני קודח בקיר אז הבית מתמלא ריח . מעבר לכך לכל הידוע לי הוא חייב את ההסכמה שלי לשים צינור כזה בגבול המשותף ( ללא קשר לעברת בניה ללא היתר ). דבר נוסף הצינור מאחר שהם על הקיר המשותף רק אני רואה אותם מול הפרצוף שלי ( אני רואה בפטיו שלי את הצינור ) מהצד שלו יש קיר והוא לא רואה אותם זאת אומרת שאם יש תקלה בצינור הוא לא ירגיש רק אני

תודה

מ ש ה 53

Well-known member
שלום משה . ניראה לי שבבנין משותף שמים בתוך הקירות וקוטר צינורות לבנין משותף קטן בהרבה והצינורות מעל לגג כך שלא מפריע לאף אחד .
איני מהנדס ובטח שאיני מהנדס ביוב. בכל מקרה, יש כנראה קוטר מינימום שמתחתיו יעילות הצינור תרד. יתכן שאפשר לרדת לקוטר 75 מ"מ, אבל את זה צריך לברר.
אם אני מכניס צינור של 11 ס"מ לתוך בלוק (זה נטו ) זאת אומרת שאני צריך עוד 2 עד 3 ס"ס .
עובי דופן הבלוק מאפשרת הכנסת צינור 110. אני חושב שגם "ראש" הצינור ייכנס שם, ככל שנחוץ חיבור בין 2 צינורות.
ונניח שאני רוצה לשים מעמד טלויזיה על הקיר ואם אני קודח בקיר אז הבית מתמלא ריח . מעבר לכך לכל הידוע לי הוא חייב את ההסכמה שלי לשים צינור כזה בגבול המשותף
ועכשיו אני ממש לא מבין משהו.. אם הוא כבר בנה קיר, למה הוא לא הכניס את הצינור לתוך הקיר שהוא בנה, והוא העדיף להניחו מחוץ לקיר? ההיגיון אומר, שגם אם הקיר הזה אינו משמש אותך (כרגע), הוא היה אמור להטמיע את הצינור בתוך הבנייה. וברור שאין כל קשר בין הסכמתך לתוספת שלו או אי הסכמתך. אי הסכמתך רק הופכת את הבנייה שלו לבלתי חוקית לחלוטין, אבל אין קשר בין זה לבין העובדה שגם כך הוא יצר מצב אסור בעקבות הנחה חיצונית של צינור.
ולגבי זרוע לטלוויזיה... נו. אם אתה קודח עבור זרוע, תמיד קיים סיכון שתיכנס בצינור כלשהו, אם אתה עובד ללא תכנית. ואם אתה פוגע בצינור, נוצרת בעיה. אבל הגזים ה"ריחניים" שעוברים בצינור האיוורור עולים כלפי מעלה בשל משקלם הנמוך, והם לא יתאמצו "לעשות סיבוב" דווקא לחדר שלך, גם אם קדחת קדח של 10 מ"מ עבור דיבל שיחזיק את הזרוע... דווקא מזה לא הייתי חושש יתר על המידה, מעבר לעובדה, שהדיבל והבורג עצמם יהוו סוג של "פקק" למעבר הגזים.
( ללא קשר לעברת בניה ללא היתר ). דבר נוסף הצינור מאחר שהם על הקיר המשותף רק אני רואה אותם מול הפרצוף שלי ( אני רואה בפטיו שלי את הצינור ) מהצד שלו יש קיר והוא לא רואה אותם זאת אומרת שאם יש תקלה בצינור הוא לא ירגיש רק אני
עניתי. לא תקין שהוא יצר מצב של צינור על פני הקיר. זו כשלעצמה עבירה.

למעלה