ככל שידוע לי, לא נהוג כיום להניח צינורות מחוץ לקירות, והקיר שאתה מתאר הוא קיר משותף בהתייחס לדבריך. לכן, אם תפרש את המילה "משותף", הרי שהקיר הזה אמור לשרת את שניכם. קיימים בלוקים 20, שיש בהם 2 חללים, שמאפשרים הכנסה של צינור 110 מ"מ, וגם בבנייה "רגילה" ניתן להבליע את הצינור בתוכם, פעם בחלל הימני ופעם בשמאלי. ואם תרצה, תוכל גם למלא את החלל שבין הצינור לבין הבלוק, ע"י החדרה של חומר בידוד כלשהו פנימה.שכן שם צינור ניקוז ריח ביוב על גבול הקיר הבית המשותף שלנו . כלומר שאצטרך לבנות עליי להכניס את הצינור לתוך בלוק של 20ס"מ (הקיר המשותף ) (הצינור בקוטר 11ס"מ)
(מעבר לכך בנה יחידת דיור ללא אישור שלי ) האם מותר לו ??? לדעתי הוא צריך בקירות החיצונים של בבית שלו ולא בגבול המשותף
שלום לשואלשכן שם צינור ניקוז ריח ביוב על גבול הקיר הבית המשותף שלנו . כלומר שאצטרך לבנות עליי להכניס את הצינור לתוך בלוק של 20ס"מ (הקיר המשותף ) (הצינור בקוטר 11ס"מ)
(מעבר לכך בנה יחידת דיור ללא אישור שלי ) האם מותר לו ??? לדעתי הוא צריך בקירות החיצונים של בבית שלו ולא בגבול המשותף
איני מהנדס ובטח שאיני מהנדס ביוב. בכל מקרה, יש כנראה קוטר מינימום שמתחתיו יעילות הצינור תרד. יתכן שאפשר לרדת לקוטר 75 מ"מ, אבל את זה צריך לברר.שלום משה . ניראה לי שבבנין משותף שמים בתוך הקירות וקוטר צינורות לבנין משותף קטן בהרבה והצינורות מעל לגג כך שלא מפריע לאף אחד .
עובי דופן הבלוק מאפשרת הכנסת צינור 110. אני חושב שגם "ראש" הצינור ייכנס שם, ככל שנחוץ חיבור בין 2 צינורות.אם אני מכניס צינור של 11 ס"מ לתוך בלוק (זה נטו ) זאת אומרת שאני צריך עוד 2 עד 3 ס"ס .
ועכשיו אני ממש לא מבין משהו.. אם הוא כבר בנה קיר, למה הוא לא הכניס את הצינור לתוך הקיר שהוא בנה, והוא העדיף להניחו מחוץ לקיר? ההיגיון אומר, שגם אם הקיר הזה אינו משמש אותך (כרגע), הוא היה אמור להטמיע את הצינור בתוך הבנייה. וברור שאין כל קשר בין הסכמתך לתוספת שלו או אי הסכמתך. אי הסכמתך רק הופכת את הבנייה שלו לבלתי חוקית לחלוטין, אבל אין קשר בין זה לבין העובדה שגם כך הוא יצר מצב אסור בעקבות הנחה חיצונית של צינור.ונניח שאני רוצה לשים מעמד טלויזיה על הקיר ואם אני קודח בקיר אז הבית מתמלא ריח . מעבר לכך לכל הידוע לי הוא חייב את ההסכמה שלי לשים צינור כזה בגבול המשותף
עניתי. לא תקין שהוא יצר מצב של צינור על פני הקיר. זו כשלעצמה עבירה.( ללא קשר לעברת בניה ללא היתר ). דבר נוסף הצינור מאחר שהם על הקיר המשותף רק אני רואה אותם מול הפרצוף שלי ( אני רואה בפטיו שלי את הצינור ) מהצד שלו יש קיר והוא לא רואה אותם זאת אומרת שאם יש תקלה בצינור הוא לא ירגיש רק אני
תודה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.