צימר

צימר

יש לי בית על מגרש ורציתי להציב צימר בחצר ולהשכיר אותו. צריך רישיון מהעיריה? והיה ולא ביקשתי רישיון יקנסו אותי? במקרה הגרוע , אני יכול לפנות אותו? מה ההשלכות מבחינת מיסוי עתידי אם ברצוני למכור את המגרש לצורך הקמת בית מגורים. הבית נקנה לפני 1961 תודה

צימר / דירה להשכיר ...

1) כן ... ואולי גם רשיון עסק. 2) אם יעלו עליך יכולים לדרוש שתהרוס, לקנוס או להגיש כנגדך תביעה פלילית 3) לא, עתה עלול גם להקנס וגם לקבל צו הריסה. 4) השלכות מיסוי מחייבות פרטים נוספים על הנכס ובדיקה מעמיקה יותר.

הכוונה

לא הסברתי את עצמי הכוונה לחדר מעץ כמו הצימרים ולהשכרה רגילה לדייר קבוע.

מבנה נייד ...../images/Emo9.gif

אם אפדר להסיע אותו, כלומר הוא על גלגלים ואינו מחובר בחיבורי קבע למים, חשמל וביוב ... זה למעשה קרוואן ולא בית ואולי (בכלל לא בטוח) הרשויות לא יתיחסו אליו כאל מבנה (אם יש לו מנוע זה עוד יותר טוב)
. אם אתה מתכוון למבנה שמעמיסים על משאית זה מבנה לכל דבר ונדרשים כל האישורים. החוק אינו מבחין בין מבנה ארעי מבניה קלה וללא יסודות, לבין מבנה קבע. מבנה זה מבנה.

אם כך ...

אז לא יבקשו רשיון עסק, פרט לכם כל שאר הדברים שכתבתי נשארים בתוקף.

מר שנער אני חולק עליך...../images/Emo20.gif

כעקרון לא משנה מה ישימו: עם גלגלים, עם מנוע, עם פרופלור. תלוי הצויון דהינו, אם הקראוון יהפוך למעין מבנה קבע ותשכיר אותו לא משנה אם כל יום תסובב אותו ואפילו עם חמור, הוא יחשב כמבנה קבע. מה אתה חושב שהמצאת את הגלגל שכחת שאנחנו במדינת היהודים שאחד יותר חכם מהשני מה אותו שופט שישפוט במקרה זה חי על פלנטה אחרת? לסכום: תלוי הצויון וגם כמה זמן עומד בשטח, וגם אם הרבה שכאלה, הרי זה כבר עסק ולא חשוב אם בכלל תאייש אותם.

אתה בכלל לא חולק עלי ...

כתבתי שאם הוא על גלגלים ואינו מחובר בחיבורי קבע, אולי (בכלל לא בטוח) הרשויות לא יתיחסו אליו כאל מבנה !!! נכון שאם זה יגיע למשפט - מה שיקבע הוא מבחן השימוש!!! אני מעריך שהסיכוי שהעמדת קרוון על גלגלים (עם מנוע) יגיע למשפט די קלוש. פשוט הרשויות לא ירצו להתעסק עם זה ואם לא תהיה תלונה מהשכנים יתכן מאוד (אבל לא בטחח) שפשוט יתעלמו.

השאלה היא

אם המבנה נועד להיות שם לזמן קצוב של שנה שנתיים אהיה חייב לשלם כמו על מבנה קבע? הכוונה לחדר מעץ בגודל 30 מר

מי קבע ש...

מי קבע שהמבנה יהיה שם זמן קצוב של שנה שנתיים? אין מבנה קבוע יותר ממבנה זמני
לפני שמדברים על תשלומים נשאלת השאלה אם בכלל תקבל היתר להצבת המבנה. אם תקבל אישור לשימוש חורד לתקופה מוגבלת - אזי היטל השבחה אם חל במקרה שלך יהיה רק עבור תקופת השימוש החורג. גם ארנונה תשלם רק עבור התקופה בה המבנה קיים. שאר ההוצאות והיטלים (אם יהיו) יהיו כמו למבנה של קבע.

למעלה