צימצומים כספיים

מורן41

New member
צימצומים כספיים

הי, רציתי לשתף אתכם במצבי ולשמוע מאחרים שמצבם דומה - איך הם מתמודדים. לפני כשנה פוטרתי מעבודה טובה ומכניסה שעסקתי בה שנים רבות. דבר זה גרם לנו בשנה האחרונה לזעזועים קשים. נאלצתי לפתוח את קופת הפנסייה שלי, לכסות חובות, הקטנתי מעט את המשכנתא, ע"מ שההחזר החודשי ייקטן וייקל עלינו. וכיום לא נשאר דבר מקופה זו. אין לנו יותר חסכונות חוץ מקרן השתלמות קטנה שתיפתח עוד מס' שנים, ו- 3000 ש"ח ששמרנו בפק"מ לטובת הטסט ותיקונים שנתבקש. כיום איננו במינוס עדיין. הכנסתי היא בדיוק שליש ממה שהיתה כל השנים. נאלצתי לבטל אפילו את קו הבזק בימים אלה ע"מ לחסוך, ואפילו חשבתי לא לבטח את הרכב בביטוח מקיף, ולבטל את ה"קרן מכבי, ומגן זהב של מכבי" - בעלי מתנגד. פשוט הגעתי למצבים שאינני יודעת היכן לחסוך ע"מ לא להיכנס לחובות בעתיד כיוון שלא יהיו יותר מקורות מימון לכסות את החוב. ביקשתי הנחות למעון לצהרון, לחוגים (260 ש"ח ל-2 חוגים, 3 פעמים בשבוע לבן הגדול שלי, אם לא אקבל הנחה ייתכן ואבטל גם את החוגים, שנה שעברה לא רשמתי אותו בגלל המצב אך השנה קיוויתי שאוכל בכ"ז). אני מנסה ללכת לפי שיטת עסק משפחתי -חלוקה למעטפות, ולסיים מה שיש בבית לפני שעורכים קניות נוספות ועוד ועוד שיטות. מה יהיה? ואם כל זה לא יעזור לנו? עם כל הרצון הטוב והשיטות עדיין עלולים לשגות ולהיכנס למערבולות כספיות. זה מדיר שינה מעיניי לא פעם. ניסיתי לעבוד יותר, או אפילו לחפש עבודה מכניסה יותר. אפילו חשבתי על השטות לבטל צהרון ומעון ולעבוד בבית כמטפלת. אני מנסה לשלם במזומנים ולחיות לפי מה שיש לי ולא להיעזר בוויזות וצ'קים ע"מ להיות באון-ליין עם החשבון בנק. אשמח לשמוע קצת גם מצרותיכם, ולחלוק איתכם. לילה טוב. עבודה מחר.....

ruven77

New member
למורן

תקבלי המון עצות,השאלה היא כמה הן מתאימות לך כי לכל משפחה יש נתונים שונים.פני לחברת ייעוץ או גורם בסגנון.תתקשרי ל"אוצר" למשל,04/8112872 יש להם גם אתר - www.ozar.co.il . חשוב למצוא גורם נייטרלי ולא בעל אינטרס. אין לך מה להפסיד ושיהיה בהצלחה

מורן41

New member
כן נכנסתי לאתר

אולם הם דורשים שם על ייעוץ - 1500 ש"ח באופן פרטי. זה מה ששמעתי עד כה.

ZARINA1

New member
צאי לעבודה

צאי לעבודה מהר ודחוף. זה יוצאי אותך מהדיכאון ותחושת חוסר הביטחון שבו אנימצאת עכשיו. אין כזה דבר שאין עבודה. השאלה היא לאיזה עבודה את מסכימה לצאת.ובאיזה סכום. בכל מקרה זה עדיף משהו מכלום תתחילי ואחר כך תחפשי משהו יותר טוב. אני אמא בשביל לתת השכלה והעשרה לילדי אני מוכנה גן לנקות שרותים אם צריך וגם לא לאכול ולשתות בישביל זה. אני מכירה עוד הרבה מיעוטי יכולת שנותנים השכלה מאוד גבוה לילדהם. הגישה שלך לא נכונה בבסיסה את אם אין כסף אז יוצאים לעבודה ומביאים מה שניתן. ולא מנתקים טלפונים אלה מדברים פחות. לא מוצאים ילד מחוג הולכים ומנקים מדרגות או כל דבר אחר. הדמיון זה הגבול. יהיה יצירתי. בזאת תיבחן גדולתך. בהצלחה. אין שום דבר ניחצחי זה אותו דבר כמו מזג האוויר בבוקר את קמה והיום גשום אך לקראת הצהריים השמש יכול לעלות ולהאיר לך. תיראי שתצליחי בהצלחה.

מורן41

New member
פספסת משפט קטן במאמר שלי

והמשפט הוא: כיום איננו במינוס עדיין. הכנסתי היא בדיוק שליש ממה שהיתה כל השנים. אם כן אני כן עובדת אולם מרוויחה מעט ולכן אני כעת מחפשת עבודה מכניסה אחרת כפי שהיתה לי בעבר. גם אני עסקתי בנקיון. וזו לא בושה לנתק טלפונים. או להוציא ילד מחוגים שהוא עושה טובה שהוא בכלל מסכים ללכת אליהם. (זו היתה יוזמה שלי לרשום אותו כמובן). חוץ מזה גישה קצת יותר סובלנית ועדינה לא היתה מזיקה מצידך....

מלו2

New member
לבטל אם יש כבלים, פלפונים, ואם צריך

גם מעון, וחוגים. עד יעבור זעם. אין ברירה כדי לא להכנס למינוסים גדולים יותר.

מורן41

New member
למלו

אני אכן חשבתי לבטל חוגים, את בזק ביטלתי והסדרתי חבילה מול חב' הסלולר, גם ביטלתי את המענה הקולי בסלולר שכל כניסה אליו מחייבת אותי בתשלומים שלא ידעתי עליהם.

motco100

New member
מספר עצות :

1.מצב שוק העבודה כיום קשה .! חשוב לשמור על מורל גבוה בנשוא חיפוש עבודה, שמירה על סטטוס בעבודה,וחזרה לשיגרה --לא להתייאש לחזור למעגל בעהודה גם בתנאים פחות טובים (יגיעו ימים טובים יותר ) אגה זה אולי הזמן לפתח קריירה חדשה כעצמאית (משפחותן/מעון,או כל תחביב אחר שיכול להפוך לעסק קטנטן=ישנם אימפריות באר"ה שהתחילו כתחביב של אדם וכיום ננסחרות בבורסה במיליונים,זו תקופה של יוזמה אישית ולא רק חיפוש שגרתי של עבודה . 2.לא להיכנס לפניקה בנושא ההוצאות --אבל בהחלט להיות עם היד על הדופק לשמור על שפיות ,אבל בהחלט להיות מודעים למה שמוציאים(טלפון,פאלפון,אינטרנט,חשמל וכו'),ביטוח לרכב אם זה לא אוטו יקר אפשר לעשות רק צד ג' +חובה ולשים איזה מנעול/מקודד,בעיקרון יש אין ספור גרכים לצמצמם (קניות בסופר ,דלק,הוצ' בית, פריסה ארוכה יותר של המכנתא על מנת לשלם פחות וכו' תצטרכי פשוט לעקוב יותר 3.נסי להיתחכך באנשים--התנדבי למקומות מסויימים,אפילו בכאלה שאת צורכת כמו בגן הילדים או בחוגים ,מצאי עבודות התנדבויתיות אולי בתחום מקצועך,נסי ליצור קשרים שיובילו בעתיד למשהו. 4.לא לשקוע בדכאון, עסקי בספורט =הליכה, אירובי כל דבר על מנת לשמור על מורל,מצב רוח וומראהה חיצוני טוב ====זה עוזר ולא יקר בהצלחה

rpoldi

New member
אמרת שיש לך החזרי משכנתא

לדעתי כדאי לכם לשקול לוותר על הבית המרווח שרכשתם עוד בתקופה שהרווחת פי שלוש ממה שאת מרוויחה עכשיו ולעבור לדירה צנועה יותר. או ע"י מכירת הבית הישן וקניית בית קטן יותר ו\או ישן יותר או שאם לדעתם זו תקופה זמנית את יכולה להשכיר את הדירה הנוכחית ולשכור דירה זולה יותר. נכון שלא קל לוותר על בית החלומות שלכם, שאני בטוח שהשקעתם בו לא מעט זיעה, אבל לפעמים המציאות מחייבת. חוץ מזה בזמן שאת מחפשת עבודה מכניסה כמו שהייתה לך בעבר יש מקום לשקול לעבוד בעבודה נוספת וניקיון בתים\משרדים זו אופציה שהחלט כדאי לך לשקול ברצינות. בהצלחה

YULI9

New member
כל הכבוד לך

אם הצלחת שנה שלמה להסתדר עם שליש הכנסה מזו שהייתם רגילים ולא להכנס למינוס. אם עדיין לא עשית זאת נסי לעשות מאזן מדויק של הכנסות והוצאות, פשוט לשבת ולרשום כל הוצאה והוצאה. כך קל יותר לראות היכן ניתן לצמצם. אצלינו זה עזר מאוד לחזור לשליטה והפחית מהלחץ. אל תרגישי רגשי אשמה לבטל חוגים לילדים, הם חלק מהמשפחה, כן, גם הקטנים, אם תסבירי להם שעכשיו קשה להורים וכל אחד יתרום אני בטוחה שלא יגרם שום נזק. נסו לשקול למכור את האוטו עד שהמצב ישתפר, זה יכול להפחית משמעותית את ההוצאות אפילו אם מדי פעם תשתמשו במוניות. תשתדלו מאוד לא להתפתות לקחת הלוואות, זה כמעט תמיד מחמיר את המצב. המשיכי לחפש עבודה מכניסה יותר ואל תתיאשי אני בטוחה שבסופו של דבר תצליחי
.

למעלה