צ'ימיצ'נגה:

צ'ימיצ'נגה: ../images/Emo91.gif

אתמול חגגנוף כמה חברים יומולדת בצ'ימיצ'נגה. למרות היותי תל אביבי וחובב מזון ואף עוסק בתחום - מודה אני שטרם יצא לי לאכול שם בעבר
... הערב היה יופי: המקום נגיש (בטח שבערב), המסעדה יפה, המלצרים חביבים ומקצועיים והאוכל:
לא היה שום פספוסים: מגוון המרגריטות והקוקטלים שהזמנו הוכנו כהלכה, המנות הראשונות היו מצוינות (מחצילים, סלק, גלילת עוף, ועד שרימפס וקלאמרי) והעיקריות היו גם הן ללא דופי: קדירת לחי עגל בירקות, פילה לבן, ספייר-ריבס, פילה דג צ'פורה, ופילה אדום בפירה... גם הסיום היה לעניין: מנות אחרונות של שני סוגי קרם ברולה, פאדג' שוקולד בשקדים וסורבה... חתמנו בשוט של קוקטייל קפה בכוסות טקילה... והתפננו לסיגרים (שהבאנו איתנו) היינו חבורה שכללה עורך חדשות מזון, תלמידו של שף מפורסם וסתם כמה בשלנים טובים - ובקיצור: חבורה של פלצנים שאוהבת ויודעת לאכול... ושף אבי קונפורטי
יודע מה הוא עושה: שולט ביד רמה
- וחברי שכבר היו שם מציינים: שתוך שמירה והתמדה על הסטנדרטים הגבוהים. כך שלמי שלא היה / לא היה זה זמן-מה:
חמה

איריסג

New member
עד המשפט האחרון בתיאור הארוחה

חשבתי, נו, אולי באמת ניתן פעם אחת צ'אנס... אבל עכשיו אני מבינה שמעשנים שם, ועוד סיגרים???????????? איכס. אין מצב שאני מתקרבת (עד אשר יתחילו באמת לאכוף את חוק איסור העישון)

אבל אבל אבל ../images/Emo201.gif

זה היה בפינת העישון... שאר היושבים לא סובלים... ולא יפה לומר איכס על סיגרים משובחים
זה כמו לומר איכס על קוניאק משובח או על סינגל מאלט ...

איריסג

New member
יקיר, החוק אומר

לא "פינת עידון" אלא חדר עישון. נפרד וסגור. שתוכלו רק אתם להחנק מהעשן. ברגע שזה בפינת עישון שהיא חלק מחלל המסעדה - זה לא נחשב וסירחון הסיגרים יגיע גם לקצה השני של המסעדה. זה בלוף ידוע במסעדות התל אביביות - ניסית פעם לשבת ב"לא מעשנים" באונמי????? חוץ מזה, קונייאק או סינגל מאלט, או קינוח שוקולד טעים במיוחד - זה משהו שהטעמים שלו לא מתפזרים בחלל המסעדה ולא כרוכים בכפייה של שאר הסועדים להנות / לסבול ממה שאתה הזמנת לעצמך. שכל אחד יהנה ממה שהוא הזמין או אכל - ושלא ינשוף לי ריח של סיגרים מבחיל לתוך הפרצוף.

צודקת

האם עישון באשר הוא בריא
לא. וכמוהו גם אכילת שוקולדת או שתיית אלכוהול (למרות כל המחקרים) למרות שאת צודקת שאלו אנים מפריעים לסביבה... מקדם הסיכון תלוי (בין השאר) במידות הצריכה. למרות נחרצותך בנוגע לעישון טבק משובח (מקטרות וסיגרים) שלהבדיל מסיגריות: ריחו מבושם והוא אפילו אינו נושא את הרעלנים שליש בבעירת נייר העטיפה של סגריות רגילות, טענתך תקפה בעיני... אני וחברי נוטים שלא לעשן גם באיזורי עישון - אם אנו רק מתבקשים.

mars4

New member
מת על צ'ימיצ'נגה .. באמת הגיע הזמן

היום, אולי אחרי המשחק עם מכבי. אבי קונפורטי בהחלט יודע את העבודה. אהבתי את הביקורת.

למעלה