צימחונות

Plutonium

New member
צימחונות

שלום. אני בן 25, צמחוני מזה שנה וחצי. מאחר ואני סטודנט לחוץ, עובד במשרה חלקית ועצלן במשרה מלאה לא יצא לי לעשות בדיקות דם כבר הרבה זמן, אבל תמיד היתה לי בעייה של ברזל. מאחר וכל יום אני יוצא מהבית מוקדם וחוזר מאוחר, התזונה שלי בזמן האחרון (הרבה זמן אחרון) היא בעיקר מבוססת על דברים מהירי הכנה כגון סנדביצ´ים עם גבינות, וסלט מדי פעם. מה חשוב לי לאכול כדי לשמור על איזון ולפצות על אי אכילת הבשר? הד"ר

girman

New member
חלבונים מהחי

חשוב שתאכל חלבונים מהחי (קטניות בעיקר). נסה להוסיף חלבון איכותי לסנדוויצ´ים שלך: במקום לקחת סתם גבינה תוסיף ביצים, חומוס, טחינה, פסטרמה מטופו וכו´: אם כל הכבוד לגבינות- אין בהם די חלבון הנחוץ לגוף, בכמות שסביר להניח שמורחים בתוך סנדוויץ. תוסיף גם לסנדוויצ´ים עצמם ירקות, וכדי לקבל גם מהלחם עצמו תכולה מינרלית- כדאי שתעבור ללחמים מחיטה מלאה.

כאשר ישנו מחסור בברזל

והתזונה צמחונית מומלץ לקחת תוסף. למאכלים רבים מוסיפים ברזל בעיקר דגנים(קורנפלקסים). בקיטניות ( חומוס סויה פול- שהן צמח) יש גם ברזל מומלץ להשרות אותן עד לנביטה על מנת שקליטת הברזל תהיה יותר טובה. בקיטניות יש גם חלבון רב וכדי שהחלבון יהיה שווה ערך לבשר כדאי לאכול אותו עם דגן דוגמא לשילוב הוא חומוס עם פיתה. אבל החלבון בגבינות ובביצים הוא מצויין.

למעלה