צילינדר רב בריח חדש עושה חצי סיבוב על ריק

צילינדר רב בריח חדש עושה חצי סיבוב על ריק

רכשתי אתמול צילינדר רב בריח כפתור מסוג פשוט לא לוקסיס ולא כרטיסי שכפול. עלה כ 260. המוכר שהוא גם איש שרות ומתקין אמר לי כי עליי להכניס מפתח לסובב עד שאני יכול להוציא את המפתח וככה להכניס איך שזה לדלת ללא שום סיבוב אולי רק ממש ממש טיפה אם צריך. ככה עשיתי וסיבבתי טיפלה ב 2 מילימטר כדי להתישר על השיניים. לאחר ההתקנה שמתי לב כי מבחוץ כשרוצים לנעול הצילינדר עושה חצי סיבוב על ריק עד שנוועל. ממה שאני יודע זה תקלה בצילינדר המוכר טוען כי זה תקין וזה ככה בגלל מערכת הכפתור. שכאשר משתמשים בו זה מנתק מבחוץ את החצי השני וכשמכניסים את המפתח לוקח לו חצי סיבוב ריק להיתפס חזרה על עצמו. בחנות אחרת טוענים כי שגיתי בהתקנה וכי דילגתי על שן ושאם אני יפרק וירכיב מחדש יסתדר מה הנכון מביניהם? יש לציין שהוא מתקין ומוכר שנים רבות וותיק מאוד בתחום אבל כשאמר לי שככה זה בכפתור נדהמתי כי גם הישן שלי כפתור ולא עשה ככה מעולם ובכל כפתור אחר שאני מכיר אין זה ככה

כיצד עליי לוודא שמיקום השיניים במקום הנכון.?

מפתיע אותי לרעה שהתשובה של מוכר ומתקין מורשה וותיק היא שלא טעיתי ושככזה זה צריך להיות. המשפט של "הכפתור מנתק את המערכת החיצונית וזה תקין לחלוטין" ממש מקומם.
בכל אופן לפני שנעלתי את הצילינדר בבורג שלו ווידאתי שהמפתח יכןול להיכנס לנעול ולצאת בחופשיות היכן טעיתי?
אגב מדובר על סיבוב שלם על ריק ולא חצי

רוני1955

Active member
המשך

אי אפשר להסביר בדיוק. שחק עם זה ונסה בכל מיני קומבינציות.

שניהם צודקים

1 - ההתקנה לא נכונה.
2 - כתוצאה מהתקנה לא נכונה, יש לך בעיה של סנכרון בתוך המנגנון של הצילינדר.

שתי אופציות לתיקון:
1 - פרק את הצילינדר, הכנס את המפתח ועשה סיבוב שלם עד שהכפתור הקבוע נתפס יחד עם המפתח והם מסתובבים יחד, המשך את הסיבוב עד שתוכל להוציא את המפתח.
הרכב את הצילינדר.
2 - יכול להיות שמספיק שתקפיץ שן אחת קדימה או אחורה. אבל את זה אתה צריך לעשות אחרי שעשית את מהלך 1 לעיל.

בהצלחה,
שרון דרורי - מנהל טכני ארצי - שריונית חסם
מומחה לדלתות

הסתדר תודה רבה. לשרון. האם יש לרכוש את המכסים והידיות

בסגנון מעוצב שיתאים לדלת אבל ממכם? הדלת שלי היא של החברה שלכם שיריונית חוסם ויש לה פחיות סטנדר מכוערות

למעלה