צילומי שיניים

tapuzai7

New member
צילומי שיניים

שלום, הגעתי לרופא שיניים מסוים לראשונה, בדק אותי, שילמתי לו ושלח אותי לצילומי סטטוס. בצעתי ושלמתי מכספי והבאתי לו אותם.
נתן לי הצעת מחיר ולאחר בדיקה נראה לי שהצעתו גבוהה מאד. אני רוצה לקחת את הצילומים לרופא אחר להצעת מחיר נוספת.
האם מחובתו להחזיר לי את הצילומים?

tapuzai7

New member
בהסתדרות רופאי השיניים טוענים

שהנחיית משרד הבריאות הינה לא להחזיר את הצילומים כי הפכו רכוש הרופא ואם אני רוצה אותם אני צריך ל ר כ ו ש אותם מהרופא.
הייתכן כי אאלץ לשלם ולצלם בכל פעם שאבקש חוות דעת נוספת? ולמה הרופא העשיר צריך לעשות עלי קופה?!

Ninja

New member
מכיוון שהצילומים נערכו ע"י קבלן חיצוני...

לדעתי במידה והרופא היה עושה אותם כחלק מהטיפול עליו שילמת מחיר כולל, יתכן שהם אמורים להישאר רכושו על פי ההנחיות. זה כמובן אלא אם תחליט לרכוש אותם ממנו בנפרד מעלות הטיפול.

אולם מכיוון שהצילומים נערכו ע"י קבלן חיצוני, אשר שילמת לו ישירות עבור הצילום בנפרד מעלות הטיפול אותה שילמת לרופא עצמו, לדעתי צילומים אלו אמורים להישאר שלך.

אולי כדאי לבדוק שוב את הנושא מול ההסתדרות. להדגיש שהצילומים נערכו אצל גורם אחר, שקיבל תשלום תמורתם, בנפרד מהרופא.

tapuzai7

New member
מסתבר שיש חוק בריאות השן בדבר צילומי רנטגן

מ 2002 שקובע שזה רשומה רפואית והרופא השני צריך לפנות בכתב לרופא הראשון לבקש את הצילומים או שכפול על חשבוני כמובן.
זה אומר שאני חשוף, האח הגדול יודע לאיזה רופאים אני פונה ואני במצב של אי נעימות בין הרופאים. מה לגבי החסיון רפואי שלי?
ואם אצלם סטטוס שוב, אספוג עוד קרינה וכו'.
לא ברורה מטרת החוק אלא אם לשמר צילומי שיניים, אך למה על חשבוני שוב ולטובת העשרת הרופא הראשון?

לא מדובר בחוק אלא

בנוהל של משרד הבריאות.
בפעם הבאה מומלץ ביותר שלא להשאיר הצילומים בידי הרופא (להגיד לו שאם תחליטי לקבל ממנו טיפול תביאי לו הצילומים) ובכך למנוע את כל הסיבוך.

למעלה