צילומים? באטסי?

izackv

New member
צילומים? באטסי?

אני שוקל לפתוח חנות באטסי כדי למכור תמונות שצילמתי.
ברור לי שזה לא ה"זרם המרכזי" של אטסי או של הפורום הזה, אבל אני מניח שאפשר יהיה לקבל כאן כמה עצות מועילות מאוד

כמובן שאני אשמח אם יש כאן עוד אנשים שמוכרים תמונות/אומנות גרפית ומוכנים לשתף.

התלבטות ראשונה היא בין:
- מכירה של זכות הורדה ושימוש בקובץ עצמו
(-) תמורה נמוכה, בעיית זכויות יוצרים, בעיה של מניפולציה או הדפסה בלי בקרה שלי על האיכות ופגיעה ב"שם" (פאשלות של בית ההדפסה יפגעו במה שהלקוחות חושבים על המוצר שלי)
(+) אפס אדמיניסטרציה, אפס עלויות.
- מכירה של הדפסות בגדלים שונים על גבי מדיומים שונים
(+) אפשרות רווח סבירה על כל הדפסה, שליטה מלאה על האיכות ועל התוצר הסופי, אין חשש של "שימושים לא מורשים/בניגוד לרשיון"
(-) ים אדמיניסטרציה, עלויות הדפסה גבוהות, עלויות אריזה ומשלוח לא ברורות, סכנה להגעה של המוצר פגום.

התלבטות שניה, בהנחה שאני מוכר גם (או רק) הדפסות:
האם אני יכול להדפיס ולשלוח דרך בית דפוס בארה"ב למשל? למרות שהחנות שלי בישראל?
הבנתי שפעם היתה בעיה עם זה, אבל לאחרונה הנושא הפך לגמיש יותר?

בנוסף, כל עצה תקודם בברכה.

NFN123

New member
כמה דברים -

קודם כל, למה אתה חושב שזה לא הזרם המרכזי של אטסי (ועל מה זה בכלל אמור להצביע? מושג חסר משמעות בעיני)? כנראה שלא בדקת, כי יש המוני חנויות שמוכרות תמונות וצילומים ועוד יותר הרבה מזה קבצים דיגיטלים (בין אם לוגואים/גרפיקות או כרטיסי ביקור או מיליון וחצי דברים אחרים) - חלקם מדפיסים, חלקם שולחים את הקבצים למייל... מציעה לך קודם להתחיל לראות מה ומי הולך שם - זה יעזור לך להחליט מה אתה רוצה למכור ולראות איך אחרים עושים את זה. אבל בסופו של דבר רק אתה יכול להחליט מה אתה רוצה ומה נוח לך - לכל דבר יש יתרונות וחסרונות. אתה היחיד שיודע מה נוח לך ומה מתאים לך.

לגבי עלויות אריזה ומשלוח - תכין לך כמה אבטיפוסים ותראה איך אתה רוצה לארוז אותם. אחר כך תקח משקל (קטן כזה של מטבח, מניחה שהחבילות שלך לא יעלו על 5 ק"ג) ותשקול. באתר של הדואר כתוב לך בדיוק כמה עולה לשלוח לכל מדינה בדואר רגיל ו/או רשום. אירופה, ארה"ב, אוסטרליה - זה בערך החשובים, אבל יש שם פירוט לגבי כל מדינה ומדינה שישראל שולחת אליה דואר. היתרון הגדול זה שאצלנו עלויות השילוח לא יקרות בכלל, ואלא אם אתה מדפיס גדלים חריגים במיוחד אז גם עלויות האריזה לא צריכות להיות מי יודע מה גבוהות לדעתי. העיקר בהדפסה זה שהיא לא תתקמט - אז מכניסים בין שני קרטונים חומים כאלה שגם הם לא שוקלים הרבה, או מגלגלים אם זה גדול מדי.

לא הבנתי את העניין של ההדפסה בבית דפוס אמריקאי. אתה רוצה להדפיס שם, ושהם ישלחו את המוצר ישירות ללקוח? נשמע לי מסורבל מאוד. אני לא מכירה בתי דפוס שם, אבל יש הפרש גדול מאוד בעלויות? אם לא, אז חבל על הבלאגן לדעתי.

izackv

New member
לגבי ההדפסות

למיטב ידיעתי, זה הרבה יותר זול להדפיס (הדפסה איכותית וגדולה יחסית או על קנבס למשל) בארה"ב.
גם משלוח פנימי בארה"ב לא ממש יקר.
גם זמני המשלוח מהירים בהרבה.
וגם אין בעיה אצל חלק מהמדפיסים שהם ישלחו את החבילה ללקוח הסופי (עם כרטיס שלי בפנים וכדומה)

כמובן שאם למישהו יש המלצות לגבי מקום טוב לביצוע ההדפסות בארץ, אני אשמח לקבל.

באטסי יש הרבה חנויות צילום.
אני מניח שרובן בארה"ב או במקומות דומים שהדפסה היא עסק זול, זמין ופשוט.
בגלל זה אני מעדיף לנסות לשמוע דעות של אנשים שחיים כאן ושולחים הדפסות מכאן.

--
לגבי זרמים:
חיפוש בפורום כאן ובעוד כמה פורומים העלה המון שיחות על עבודות יד וצורפות והרבה פחות שיחות על צילום.
שאלה אחת בנושא הזה עלתה בפורום לפני קצת יותר משנה (עם הכותרת "שאלה למנהלי חנויות צילום ב-ETSY") ולא זכתה אפילו לתגובה אחת.
אז אני מניח שהתחום פחות פופולארי ויש פחות אנשים שיכולים לשתף.
ישמח אותי מאוד לגלות שטעיתי

NFN123

New member
אוקיי,

אז אני לא הבנתי אותך נכון, כי חשבתי שאתה חושב שאתה מגיע עם תחום שכמעט לא קיים באטסי (שזה, בלי קשר לדיון הזה, לא בהכרח דבר רע, כן?).

לגבי הדפסות שוב, אין לי מושג במחירים בכלל, אבל אם זה משתלם זה נשמע לי אחלה. לדעתי לפי החוקים החדשים של אטסי אין עם זה בעיה, אבל תחפש את החלק שמדבר על זה בתקנון שלהם ותקרא שם וככה תדע בטוח. אם גם העלות זולה יותר, גם המשלוח מהיר יור וגם הם מכניסים את הכרטיס שלך זה נשמע לי מצויין... החיסרון הוא שאתה לא רואה בעצמך באיזו איכות זה יוצא - אולי תדפיס אחד ותשלח לעצמך כדי לראות. וגם תקח בחשבון שאם משהו יילך לאיבוד בדואר רוב הסיכויים שלא תקבל שום החזרים (למרות שגם אם זה קורה לך בשליחה מהארץ לא בהכרח תקבל משהו, אבל יש לך יותר שליטה על העניינים).

עשיתי חיפוש באטסי דרך ה- shop local לפי photographs ויש כמה תוצאות. אולי מילות חיפוש שונות יניבו עוד תוצאות. אולי תנסה לפנות אליהם, אבל האמת שקשה לי להאמין שיתנו לך תשובות קונקרטיות (אנחנו הישראלים די פרובנציאלים ולמרות שכולם יודעים כמה גדול העולם אנחנו רגילים לשוק הקטן שלנו פה ופוחדים פחד מוות מתחרות בלי להצליח להבין כמה העולם באמת גדול... גם אני חוטאת בזה לצערי, אבל אני שונאת את זה
). ובכל מקרה מה שמתאים לאחד לא בהכרח מתאים לשני, ככה שניסוי וטעייה יעבדו לך הכי טוב - אבל שווה לנסות בכל מקרה. הנה קישור לתוצאות החיפוש -
https://www.etsy.com/il-en/search?q..._type=gallery&ship_to=ZZ&locationQuery=294640

NFN123

New member
טוב, הקישור לא טוב

תעשה חיפוש כזה מחדש.. בהתחלה זה מצא לי תוצאות גם של חנויות ישראליות וגם של חנויות ששולחות לישראל (ולא נמצאות כאן), אז מחקתי את האופציה הזאת וזה באמת מצא לי רק חנויות ישראליות, אבל עכשיו זה נותן תוצאות מעורבות. אז פשוט תעשה חיפוש מחדש...

yafimo

New member
עלויות לא גבוהות

להדפיס באיכות גבוהה - נניח על נייר מיוחד - עולה 5 ש"ח להדפס בגודל A3. אתה יכול כמובן על אותו גיליון להדפיס שני הדפסים קטנים יותר.

משלוח לארה"ב עולה 10.5 ש"ח בהתאם למשקל (הדפס + גב קשיח להגנה).

אפשר גם לשלוח בגליל, אבל אין לי מושג כמה זה יעלה.

אם אתה מחפש להימנע מהמשלוח כליל, אתה יכול להשתמש ב-Society6 ולקבוע שם כמה אתה רוצה שישלמו לך על כל הדפס.

izackv

New member
בנוגע לעלויות הדפסה

יש לך מקומות מומלצים?
טיפים?

לגבי Society6, נראה אתר מעניין מאוד. לא הכרתי אותו קודם.
בכל אופן, נראה שהוא מאפשר רק מכירות דרכו ולא יכול להיות "סוכן הדפסות ומוצרים" עבור מכירות שמתבצעות למשל דרך אטסי.
חבל, נראה לי רעיון מעניין שיכול להרחיב את השירות שלהם ולתת להם הרבה יותר חשיפה והכנסות.

yafimo

New member
אם אתה מדפיס בארץ

אז קולורטאץ' מציעים הדפסות איכותיות בזול. שולחים להם קובץ במייל ומגיעים לקחת הדפסות מוכנות.

אתה יכול לשלו דרך SOCIETY גם ללקוחות מאטסי. לא משנה להם לאן ההזמנה נשלחת. אני פשוט חושבת שזה לא יהיה משתלם לך מבחינת העלויות.

לימיצ

New member
אני מציעה לך להחליט מה אתה רוצה למכור

כי הדפסה לא חייבת להיות על קנבס, והיא לא חייבת להיות בדו מימד.
בנוסף, לפתוח חנות בSOCIETY6 בנוסף לפלטפורמות מכירה נוספות זה גם מ שהו שלא הייתי פוסלת.
אני חושבת שאתה צריך להתחיל, לבדוק מה עובד לך הכי טוב, ולהתקדם תוך כדי תנועה

izackv

New member
ברור שזה לא בהכרח דבר רע.

יש לזה אפילו כמה יתרונות. לפעמים.

תאורטית, אם אני אדפיס בארה"ב, יש לי שם כמה "לקוחות פוטנציאלים" שישמחו לקבל מתנה כמה הדפסי נסיון ולתת לי חוות דעת מקצועית על האיכות.
גם משלוח לארץ בהחלט בא בחשבון.

ואני אשתמש בטיפ שלך לגבי פניה ישירה לבעלי חנויות מישראל.
משום מה לא חשבתי על זה קודם.
אז נכון שסביר שלא כולם יתנדבו לספר לי איך, מה וכמה - אבל אני מניח שמספיק שחלק קטן יעזרו

מחשבה ...

קודם כל, מבחינה של השכל הישר, אני מניחה שאתה רוצה להדפיס בארה"ב כדי להוזיל את עלות ההדפסה והמשלוח
ולא לשלוח ללקוח את הקובץ.
לדעתי מיותר בטירוף מהסיבה הפשוטה: אם הלקוח היה קונה את הקובץ (תכף אגיע לזה) והיה מדפיס בעצמו זה כמובן היה המצב המועדף
מבחינתו (הלקוח). ואם הוא רוצה להדפיס על מה שבא לו ובאיזה גודל שהוא רוצה, אז למה לא?

אני חושבת שבעצם יש כאן עניין של תמחור ולא של שימוש לא מאושר. האם אתה חושש שכדי שזה ישתלם לך המחיר יהיה גבוה מידי ללקוח?
בנוסף, לא ברור לי למה שמישהו פרטי (ובאופן כללי ישר) יפיץ את התמונה שלך לכל העולם. אולי אני נאיבית, אבל מה יצא לו מזה?
תרשום כמה מגבלות חוקיות (ויש כאלה) וזהו. מי שקנה תמונה מיוחדת לתלות בבית לא ירצה למסור אותה כל כך מהר לאחרים.
ואולי אני נאיבית.....

izackv

New member
גם וגם...

הוזלת עלויות היא חלק אחד מהעניין.
חלק אחר לא פחות חשוב הוא שליטה על האיכות הסופית.
כשהלקוח לוקח את הקובץ למדפיס השכונתי וזה לא מבין כלום בכיול צבעים או אפילו חותך את התמונה (כדי להתאים אותה לגודל ההדפסה) בצורה גסה (וכן, ראיתי כבר דוגמאות לשתי התופעות האלה)
אז מבחינת הלקוח אני מכרתי לו מוצר "מקולקל"
והכל בגלל שהוא בחר להדפיס בדרך הכי זולה אצל מדפיס לא מקצועי.

--
לגבי הבחירה בין הדפסה לקובץ דיגיטלי, את צודקת שיש כאן בעיקר שאלה של תמחור ויכולת מכירה.
אין לי עדיין נתונים על העדפות של קונים, אבל מדובר על מוצרים דומים מאוד מצד אחד ושונים מהותית מהצד השני.
ולכן יכול להיות שלקבצים יהיה ביקוש משמעותי ושהדפסות לא יצליחו להמכר בכלל.
או שאנשים דווקא מעדיפים מוצר מוגמר ולא להתחיל להתעסק בעצמם עם הדפסות.
ברור שבהדפסות פוטנציאל הרווח פר-מכירה הרבה יותר גדול.
אבל השאלה מה כמות המכירות שאפשר להגיע אליה (ביחס למכירה של קבצים)

לגבי אמונה ביושר של אנשים - אני מאמין גדול בזה שכולנו ישרים כל עוד אף אחד לא מעמיד את זה למבחן

(למה שמישהו ישתף שירים/סרטים?)
היות ואני גם איש תוכנה וגם צלם, הנושא הזה מוכר לי היטב.
לפעמים ה"שימוש לרעה" הוא בטעות ולפעמים מכוון.
אבל הוא עובדה שצריך לקחת בחשבון.
אגב, זה בסדר להחליט לא להתייחס לבעיה הזאת. כל עוד ההחלטה מתקבלת מתוך מודעות.
כלומר, לקחת בחשבון מראש שבחלק מהמקרים יבוצע שימוש לא מאושר ולהחליט לא להתרגש מזה.

NFN123

New member
אני חושבת...

שזה שני קהלי יעד שונים.
מי שיקנה ממך קובץ דיגיטלי הוא לא מי שיקנה ממך תמונה מודפסת. ז"א, אולי יש חפיפה מסויימת בין שתי הקבוצות האלה ויהיו כאלה שיקנו כך או כך, אבל בגדול אלו הם שני קהלי יעד.

מי שיקנה ממך קובץ דיגיטלי הוא בד"כ מישהו שיש לו ידע מינימלי לפחות, ואני מאמינה שאם מדפיסים לו תמונה באיכות לא טובה, והוא ראה את הקובץ במחשב שלו ויודע שהוא איכותי - אבל בחר להדפיס את זה במקום לא איכותי והתמונה יוצאת נורא, ממש קשה לי להאמין שיאשימו אותך באיזושהי צורה. לדעתי מי שלא מבין בזה בכלל לא מכיר מקומות שמדפיסים וכו'.
הכל יכול להיות, ויכול להיות שכן יש גם כאלה אנשים (וכנראה יש), אבל בכל עסק יש תקלות או עיזים אחרות, וזה משהו שתמיד צריך לקחת בחשבון. הרי אין משהו שיעבוד 100% באופן מושלם.

גניבת קבצים - טוב, זה דווקא אני כן חושב שיש פה בעיה כי לא אחת קרה שאתרים שונים קנו קבצים ממוכרות כאן ומכרו אותם מחדש כשלהם. זה נראה לי אפילו קל יותר כשמדובר בתמונות. אני חושבת שבסוף פנו אליהם והם באמת הסירו את המוצרים, אבל לא תמיד בכלל קל לעלות על זה. אין לי מושג איך מתגוננים במקרה כזה. ברור שלהם אין זכות וזהו קניין רוחני (וכו' וכו') שלך, אבל אין לי מושג אם באמת אפשר לעשות משהו בנדון כי מדובר במדינות שונות.

אם אתה לא יודע מה את רוצה ומה יילך, פשוט תנסה גם וגם. אתה יכול לפתוח שתי חנויות ואתה יכול לפתוח חנות אחת עם שני סוגי המוצרים, רק חשוב ליצור הבדלה ברורה בין מתי מקבלים הדפסה ומתי מקבלים קובץ דיגיטלי, כי אנשים נוטים לא לקרוא כמו שצריך.

izackv

New member
צודקת, הרעיון של שתי חנויות מעניין

לגבי הגניבה של זכויות יוצרים, בדרך כלל יש מה לעשות בקשר לזה.
הבעיה היא שמאוד קשה לאתר גניבה כזאת.
ואחר כך צריך להוכיח שהייתה גניבה.
כמובן שאם הגניבה בוצעה על ידי אתר סיני, המאבק אבוד.

NFN123

New member
מה ההבדל (במקרה הזה)?

הרי טכנית הוא יכול להכניס את שני סוגי המוצרים לאותה חנות, בסופו של דבר יש קשר הדוק למדי בין שני סוג המוצרים. אבל הוא בכל מקרה יצטרך לעשות עבודת שיווק כפולה כי כל אחד מהם פונה לקהל יעד שונה והוא רוצה לבחון מה מתאים לו יותר/מה רווחי יותר. במקרה הזה אני לא רואה סיבה למה לא לפתוח עוד חנות, זה לא שהוא מתפרס על כמה תחומים ישר על ההתחלה...

לימיצ

New member
ההבדל במקרה הזה קשור לזמן ניהול, והכרות עם המ

המערכת , זה הכל. אם הוא מצליח להשתלט בקלות על הפלטפורמה ועל השיווק מהנוגד, אין באמת סיבה למה לא.
אני בדיעה שקודם לפתוח חנות אחת, לשים את המוצרים, להפנות בפרסומים שונים למוצרים ספציפיים (ואז השיווק יכול להיות ממוקד ללקוחות השונים אפילו שהם נמכרים באותה חנות,
לא אידיאלי אבל זה סוג של פשרה כנגד האפשרות לפתוח מראש 2 חנויות), מצב אידיאלי אין פה ממילא, ולהתחיל.
לבדוק תוך כדי תנועה. אני רציתי להמליץ לך להוסיף מוצר בחינם- הדרכה לאיך מדפיסים תמונות ומה הדרישות מבית הדפוס כדי שהתמונה תצא מושלמת,
זה יכול להיות מתנה עם כל מוצר שיקנו ממך (וגם, על הדרך, להסביר למה זה נראה לא טוב כשלא הולכים לפי הGUIDLINES שאתה מציע)
לגבי ההעתקות- לפני שאתה פותח משהו תחליט מראש שזה לא משנה לך את ההתקדמות,
גם אם יש מה לעשות נגד גניבת זכויות יוצרים, כי כל עוד תתעסק עם זה יהיה לך קשה להתקדם קדימה.

לימצי

NFN123

New member
הוא כתב שהוא איש תוכנה, קשה לי להאמין שהמערכת

של אטסי תהווה איזשהו אתגר עבורו... היא לא ממש מסובכת.
ואת השיווק המנוגד הוא יצטרך לעשות גם אם הוא יכניס את הכל לחנות אחת.

למעלה