צילום

GrandoT

New member
צילום

שלום לכולם, קוראים לי טל. אני לא רושם כאן כל כך..אבל תמיד יש פעם ראשונה :) זו תמונה שצילמתי לא מזמן..רציתי לשתף אתכם קצת. שאלות או כל דבר אז בכיף. טל

shanoky

New member
מעובד בפוטושופ?...

או בכל תוכנה אחרת או שככה יצא?... (לא שזה משנה... אהבתי את התמונה... סתם מסקרנות)

GrandoT

New member
הכל תוצרת חדר חושך

שום פוטושופ ודברים ממוחשבים...כלום חוץ מסריקה מסורק תודה

coach miriam

New member
אני מאוד אוהבת את הצילום הזה

יש בו אוירה. השמיים, האור והגדר נותנים להכל נופך דרמטי. אישית אני מאוד אוהבת צילום בשחור לבן. יש סיבה שבגללה בחרת בשחור/לבן ולא בצבע? אני חושבת שגם במופשט וגם בריאליסטי קיימים אותם כללים של קומפוציזיה , שיווי משקל, מתח. בעבודה ריאליסטית אפשר לקרא לדברים בשם אבל זה לא בהכרח מסביר את היצירה או את מה שהאמן התכוון להגיד בה המשמעות באה מה"איך" ולא מה"מה". תודה ששיתפת:) מחכה בסבלנות לעוד:)

GrandoT

New member
קודם כל תודה :)

אני אישית חושב שבצילום לפחות(לא יודע לגבי ציור) הכוונה היא לא למה אתה מצלם את הפריט הזה כשהוא עץ, אלא מה הוא מנסה להעביר, ומה הוא מביע בעצם. בשלב הזה של הצילומים שלי אני כבר חושב יותר על מה אני מנסה להעביר ומאשר ליצור תמונה יפה. בקשר ללמה אני מצלם בשחור לבן, זה די סיפור...לא כל כך רוצה לפתוח את זה כאן. אם זה בסדר :) תודה :) הנה עוד אחד מהאוסף... הרעיון בצילום הזה הולך ככה: ניסיתי להמחיש את הרעיון שזה מצדיק את זה שהטבע גדול עדיין ממה שהאדם בונה, מה שהוא יוצר. זה נכתב בקצרה מאוד...אני מניח שאפשר לפרש את זה למיליון כיוונים... יש אנשים שלא רואים את הצריף הזה ליד העץ...אז זה צריף בקיצור :) תהנו לכם ד"א עדיין אין שום עיבוד בפוטושופ, בכלל בכל הצילומים שלי אין. אז זהו.

shanoky

New member
מממ...

התמונה מדהימה.... גם הקודמת... ועוד שאלה... אתה מפתח לבד?... כי הפיתוח ממש טוב... מקצועי כזה... הקשר לפרשנות שלך זה ממש לא מה שזה שידר לי... (כמובן כל אחד והפרשנות שלו ומי אני שאגיד לך מה לחשוב) אני דווקא ראיתי יותר ניגוד עניים עשירים... כאשר הצריף (שאל תדאג הוא מאוד ברור) והצמחיה ... המואוד מוזנחת (ועל כן לא ראיתי אותה כהטבע בתפארתו... גובר על האדם כי כפי שאמרתי היא צמחיה עירונית שולית... אפילו לא במרכז הרחוב אלא כמו שרואים בשולי הדרך... צמחיה שהיא שיחית דוקרנית ובדרך כלל תראו לידה כמו פחיות, שקיות ובדלי סיגריה) כל אלה... השחורים יחסית לבניין ה"מודרני" לבן "טהור העומד מאחריי... ולכן אני דוקא ראיתי בצילום ביקורת חברתית נוקבת... והצילום הקודם נראה איך האדם מגדר את הצמחיה.. ועל כן שולט בה ביד רמה... ולא כאילו הטבע עליון לאדם... בכל מקרה אלו האסוציאציות שלי... ואם כבר התחלתי אז אתן גם את פרושי שלי לתמונה הראשונה... ששוב נראתה לי כמו שכונת עוני... עם מה שנראה כמו דם בשחור לבן מותז על הקיר החצי חשוף... שוב הביא לי ביקורת חברתית על אולי שעוני מדרדר לאלימות... או משהו כזה... בכל מקרה אהבתי.... (ואני תמיד אוהבת לנתח אמנות ) אשמח לראות עוד

GrandoT

New member
כן, אני פיתחתי את זה לבד

יש לי חדרון חושך בבית שיצרתי... כבר מעל משנה. אז אני מפתח נגטיבים ומדפיס שם. תראי, אני מניח שאני די חדש בפרשנות בכללי...רק לא מזמן התחלתי לחפש משמעויות. מה שכן, הפרשנות שלך לתמונה הזו מאוד יפה...מה שנראה לי יותר הגיוני.ואני חושב שכל אחד יכול לחשוב משהו אחר עם הדמיון שלו...אבל לפחות אני חושב, שאיך האומן מציג את העבודה זה מה שיקבע. כמובן שיש כאלו שיפסלו את זה או משהו בסגנון... את חושבת שזה יהיה בסדר אם אני אציג את התמונה הזו עם הפרשנות שלי, אנשים יקבלו את זה? אני צריך לחשוב על זה קצת.. אני אתן לזה זמן. אבל תודה רבה על שהבעת דעה! הערב אני אסרוק תמונות אחרות...

shanoky

New member
שמע...

אני חושבת שבכל מקרה איזה פרשנות שתצמיד לעבודות עדיין כל אחד יראה את זה דרך עיניו קודם... אישית... אני מעולם לא מצמידה פרשנויות לעבודות שלי למרות שמבחינתי הפרשנות היא החשובה... אני רואה את האמנות כפתח לפרשנויות ולדאילוג בין העבודה והצופה... ומי אני שיהרוס להם את הדיאלוג עם התשובות?... לכן תמיד שמבקשים ממני לפרשן את העבודות שלי אנ אומרת... קודם תגידו לי מה אתם רואים... תנסה את זה... בתר אמנית אני לומדת המון מהקהל שלי וממה שהם אומרים על העבודות... בעיקר אם זה אנשים שגם מכירים אותי אישית ומפרשנים את זה בידיעה שאני יצרתי... וכך אני לומדת רבות הן מהקהל שלי והן מהעבודות עצמן... לפעמים שנה אחריי אני רואה בהן משהו שהוא מאוד אני שלא ראיתי קודם... אבל כמובן שזו בחירה שלך אם לצרף פרשנות או לא... למרות שעכשיו שאני חושבת על זה... דווקא בתערוכות צילום אני כן אוהבת פרשנויות... ובכל מקרה.... אם הרעיון הוא זה שחשוב לך ... תנסה לחשוב על מקרים שבהם באמת הטבע גבר על האדם (הדברים היחידים שעולים לראושי הם צונמים ורעידות אדמה וכדומה)... אבל תנסה לחשוב אולי על דברים כאלה ואז תצלם אותם... בהצלחה...

GrandoT

New member
מעריך את מה שאמרתן

אני אנסה ליישם את זה בפעולות בחוץ, להפעיל את הראש יותר. טל

coach miriam

New member
לאנשים תמיד עולות אסוציאציות כשהם רואים תמונה

ככה המוח עובד. נראה לי שעם הזמן תוכל יותר ויותר להגיד ברור מה שאתה מתכוון דרך העבודות שלך בלי להזדקק למילים הכתובות כשהתחלתי ללמוד צילום ראיתי מקום מדהים על כביש חיפה תא ליד הכפר הערבי ג'סר-א-זרקא , לקחתי חברה ונסענו לשם ...היתה שם מחצבה ישנה עם עצים שהשורשים שלהם התערבבו עם האבנים ואור מדהים לקראת שקיעה. צילמנו שם בטרוף וחשבנו שכל תמונה תצא פגז וכשחזרנו ופיתחנו את הסרטים לא היה בהם כלום מהקסם שראינו...זה היה השיעור הראשון שלי בלהסתכל דרך העדשה. ראיה של צלם היא ראיה בעין אחת וזה אחרת מהאופן שאנחנו מסתכלים בשתי עיניים ביום יום. הניסיון הוא המורה הטוב ביותר. ואתה בכיוון הנכון . מהתערוכות שראיתי, אמנים לא נוטים להסביר את העבודות שלהם. על פי רוב יש הסבר כללי על הכיוון של התערוכה ועל כונותיו הכלליות של האמן והיתר נתון לפרשנות שלך. אם זה מתאים לך לכתוב פרשנות, טוב ואם לא, אתה לא חייב.

GrandoT

New member
שמח שאהבת

adiornai

New member
.

במבט ראשוני התמונה נראית כמו כתמי דיו אבל במבט עמוק יותר מתגלה הניגודיות שבצבעים בקיר החשוף,והחספוס שיש בין הצבעים כאילו הם אינם רוצים להתחבר זה לזה אלא כל אחד רוצה להראות שהוא קיים יותר מהאחר..

GrandoT

New member
עוד

התמונה הזו לא הודפסה כל כך טוב...מה לעשות, גם זה קורה. טל

coach miriam

New member
התמונה הזו מאוד חושנית בעיני אבל

אתה עובד עם קונטרסט גבוה. זה בהחלט עוזר לך להשיג אוירה בתמונות אבל במקרה הזה חותך באופן קיצוני בפרטים וחבל. הייתי מציעה לך לנסות לעבוד על תמונות שיש בהן טווח רחב יותר של אפורים . אתה יכול לנסות את השיטה של אדמס צילום לפי הצל ופיתוח לפי האור , יכול להיות מענין.

למעלה